Noonalla oli vauhti päällä

Sairaanhoitajan päivä pisti ihmiset liikkumaan. Uudellamaalla lenkkeilijöiden joukossa oli myös opiskelija Noona Mäkinen.

Mäkinen osallistui ensimmäistä kertaa elämässään Uudenmaan sairaanhoitajien tilaisuuteen saatuaan kutsun sähköpostiinsa.

Tapahtuma alkoi Olympiastadionilla ruokavalioluennolla, jonka jälkeen lähdettiin yhdessä lenkille. Yksi ryhmä käveli Töölönlahden ympäri, toinen juoksi.

Noona Mäkinen opiskelee ensimmäistä vuotta sairaanhoitajaksi Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Hän oli tyytyväinen päivän antiin.

– Päivän teema oli hyvin valittu. Sairaanhoitajan työhän on niin fyysistä. Kun kunto on kohdallaan, jaksaa paremmin ja on helpompi esimerkiksi nostella, Noona sanoi.

Hän sanoi liikunnan helpottavan myös opiskeluja. Olo on reipas, ja itsetuntokin kohenee, kun pitää itsestään huolta.

– Opiskelijat urheilevat paljon, varsinkin kun nyt on meneillään jonkinlainen fitness-villitys. Uskon, että sairaanhoitajaopiskelijat tiedostavat oman hyvinvoinnin tärkeyden vielä muitakin paremmin, Noona pohti.

Hän itse liikkuu nykyään paljon. Hän harrastaa muun muassa kuntosalilla käymistä, juoksemista ja pyöräilyä.

Ruokavalioluennon pitänyt ETM Olli Ilander muistutti, että ihmisen täytyy syödä riittävästi jaksaakseen. Itsensä voi syödä reilusti kylläiseksi, kunhan ruoka on vain hyvälaatuista.

Sairaanhoitajat jättävät monesti kiireen vuoksi syömisen väliin, minkä vuoksi verensokeri laskee. Ilander korosti, että kannattaa ottaa välipaloja töihin. Esimerkiksi smoothien juomiseen ei mene kuin hetki.

– Yötyö on huomioitu uusissa kansallisissa ravitsemussuosituksissa, Ilander vinkkasi. Ne löytyvät täältä.

https://www.sairaanhoitajaliitto.fi/@Bin/166796352/IMG_7378.jpeg

Mats Hästö veti juoksuryhmää Töölönlahdella. Sairaanhoitaja Taina Toijala (vas.) ja sairaanhoitajaopiskelija Noona Mäkinen mukana lenkillä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *