Opiskelijafoorumi 2018

Opiskelijafoorumin jäsenet ovat tällä hetkellä:

Hanna Junkkari, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampere, Pohjois-Hämeen sairaanhoitajat ry
Tiina Molkoselkä, Lapin ammattikorkeakoulu, Kemi-Tornio, Lapin sairaanhoitajat ry
Henri-Pekka Solala, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Pori, Satakunnan sairaanhoitajat ry
Tanja Vattulainen, Karelia ammattikorkeakoulu, Joensuu, Pohjois-Karjalan sairaanhoitajat ry
Katja Hasunen, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoki, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitajat ry
Erik Indola, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulainen, Pohjois-Pohjnamaan sairaanhoitajat ry

 

Opiskelijafoorumin jäsenten esittely

Hanna Junkkari 

kuva HannaIkä: 29

Koulu: Tampereen Ammattikorkeakoulu

Harrastukset: Perinteistä settiä kuten lukemista, musiikkia, joogaa ja lenkkeilyä.

Mistä haaveilet: Lyhyellä tähtäimellä opintojen sujuvasta etenemisestä, pidemmällä tähtäimellä mielenkiintoisista ja monipuolisista työmahdollisuuksista, kansainvälisistä kokemuksista, reissuista ja seikkailuista. Ja omasta kissasta.

Missä olen hyvä: Ainakin Frendit-triviassa ja haaveilussa! Olen myös ikuinen innostuja ja kiinnostunut vähän kaikesta ympärillä tapahtuvasta, mikä tekee minusta hyvän ja nopean oppijan.

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Elokuussa 2015

Milloin valmistuminen oletettavaa: Joulukuussa 2018

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Kutakuinkin heti kun opiskelupaikka varmistui. Olen aiemmissa opinnoissa ollut mukana järjestötoiminnassa ja kokenut sen mahtavaksi tavaksi pysyä mukana oman alan ajankohtaisissa keskusteluissa sekä kehittää samalla omaa ammatillisuuttaan. Tottakai koen tärkeäksi myös edistää oman alani asemaa yhteiskunnallisella tasolla ja tätä työtä haluan Sairaanhoitajaliiton jäsenyydellä tukea.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Toivon voivani toimia aktiivisena linkkinä opiskelijayhteisön ja liiton välillä ja kehittää opiskelijoiden mahdollisuuksia vaikuttaa, verkostoitua ja kehittyä ammatillisesti jo opintojen aikana.

Terveiset opiskelijajäsenille: Olkaa aktiivisia, kiinnostuneita, avoimia uudelle ja aina valmiita oppimaan ja kehittymään. Nostakaa rohkeasti epäkohtia esiin, mutta rakentavasti ja ratkaisukeskeisesti, jotta jatkossa opiskelu- ja työelämä olisi entistäkin sujuvampaa ja mukavampaa kaikille. Ja ennen kaikkea nauttikaa opinnoistanne!

 

opsikelijat_hires-39

 Tiina Molkoselkä

 Ikä: 23 vuotta

 Koulu: Lapin ammattikorkeakoulu, Kemin yksikkö

 Harrastukset: Musiikki, uutena harrastuksena käsitöiden tekeminen, lukeminen, opiskelijayhdistys- ja opiskelijakuntatoiminta

 Mistä haaveilet: Valmistumisesta ja mahdollisuudesta jatkaa opintoja sosiaali- ja terveysalalla.

 Missä olen hyvä: Vuorovaikutuksessa ja organisoinnissa. Oikeasti olen haka käyttämään ranskalaisia viivoja ja ajatuskarttoja.  Kuuleman mukaan olen myös to do -listojen tekemisessä ammattilainen.

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Aloitin opinnot vuoden 2014 syksyllä.

Milloin valmistuminen oletettavaa: Suunnitelman mukaan 2017 joulukuussa.

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Liityin sairaanhoitajaliittoon aikalailla opiskelujen alettua järjestetyssä info-tilaisuudessa. Syy miksi silloin liityin, oli kotiin kannettava lehti. En olisi silloin arvannut kuinka paljon kokemuksia liitolla on tarjota opiskelijallekin. Omalla aktiivisuudella on ollut paljon osaa siihen mitä olen liiton kautta saanut ja oppinut.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Haluan olla tuomassa opiskelijoiden ääntä kuuluviin ja olla se joka jaksaa osallistua.  Myös kansainvälisen verkostoitumisen ja työn mahdollisuus on asia johon haluan päästä mukaan.  Rohkeasti mukaan toimintaan lähteminen on myös tuonut henkilökohtaisesti minulle uusia tilanteita, verkostoja ja taitoja.

Terveiset opiskelijajäsenille: Tsemppiä opintojen läpi kahlaamiseen ja muistakaa pysyä aktiivisena. Olkaa kiinnostuneita asioista ja älkää pelätkö tuoda esille myös epäkohtia.

 Henri-Pekka Solala

Ikä: 32 vuotta

Koulu: Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK

Harrastukset: Monipuolinen liikunta, esimerkiksi juokseminen, voimaharjoittelu, uinti, pyöräily. Jonain päivänä löydän vielä aikaa myös brassijujutsulle.

Lukeminen ja kulttuuri. Itsen kehittämisellä sekä mielen ravinnolla mm. musiikin, teatterin tai romaanin muodossa on iso paikka elämässä.

Luonto, eräily ja koirailu; meillä asuu 5-vuotias bokseripoika Jokinen.

Mistä haaveilet: Haaveita on ainakin yhden ihmiselämän verran, niin kuin pitääkin. Jatkuvasti kehittyvä ja kehittävä ura psykiatriaan liittyvällä alalla. Myös avustustyöt ulkomailla vetävät puoleen. Johonkin väliin pitää kuitenkin mahduttaa myös perheen perustaminen ja oma talo, mielellään tietysti meren rannalla.

Missä olen hyvä: Olen hyvä pitkälti kaikessa tärkeässä, eli ainakin ruoanlaitossa, romanttisissa yllätyksissä, päässälaskussa ja omille jutuille nauramisessa.

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Tammikuussa 2017.

Milloin valmistuminen oletettavaa: Eiköhän se seuraavan vuosikymmenen alkupuolelle mene (2020 kevät). En näe hyödylliseksi juosta opintoja läpi, kun on mahdollisuus oppimiseen vailla paineita.

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Syksyllä 2017. Lyhyessä ajassa olen kuitenkin jo kokenut saavani paljon, verkostoitumisen yms. kautta. Omaan aika monipuolisen kokemuksen eri järjestöistä, joten tiedän miten paljon aktiivisella toiminnalla voi vaikuttaa yhteisiin asioihin, mutta toisaalta myös löytää itsensä osallistumasta kaikenlaisiin jänniin juttuihin.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Sairaanhoitajaliitolla on merkittävä rooli korkeatasoisen hoitotyön kehittämisessä ja ylläpidossa. Olen ylpeä voidessani olla mukana tuomassa oman panokseni tähän työhön opiskelijatoiminnan osalta.

Terveiset opiskelijajäsenille: Käyttäkää omaa päätänne ja miettikää aktiivisesti miksi teette mitä teette, miksi luette mitä luette. Sillä pääsee pitkälle ja säästää energiaa. Ollaan kaikki valmistumassa vaativan alan ammattilaisiksi, sen ei kuulukaan aina tuntua helpolta. Muistakaa tukea ja tsempata toisianne.

Kuva Tanja V

Tanja Vattulainen

Ikä: 41

Koulu: Karelia-ammattikorkeakoulu

Harrastukset: Lukeminen, neulominen, leipominen ja sauvakävely, liikkuminen luonnossa.

Mistä haaveilet: Hyvästä työpaikasta kotini lähettyviltä.

Missä olen hyvä: Leivon maailman parhaat korvapuustit :-)!

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Aloitin opinnot tammikuussa 2014.

Milloin valmistuminen oletettavaa: Jos kaikki menee hyvin, niin 2017 kesällä.

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Taisin liittyä keväällä 2015, jos muistan oikein. Ajattelin liittymisestä olevan hyötyä opinnoissa ja tulevassa ammatissani.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Olen ollut jäsenenä vasta niin vähän aikaa… Tärkeintä minusta tässä toiminnassa on uusien ystävien saaminen ja toimivan yhteistyöverkoston luominen muiden opiskelijajäsenten kanssa.

Terveiset opiskelijajäsenille: Pidetään lippu korkealla!

Katja Hasunen

Ikä: 27 vuotta

Koulu: Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMK

Harrastukset: Vapaaehtoistoiminta järjestöissä ja yhdistyksissä. Pienen pienen leivontayrityksen pyörittäminen, joka tuo lisätienistejä opintojen aikana! Harrastuksena voi myös pitää 4-vuotiaan poikani kanssa hääräilyä.

Mistä haaveilet: Mieluisasta työpaikasta valmistumisen jälkeen, mahdollisuus järjestö- ja yhdistystoimintaan opintojen aikana. Haaveilen myös, että voisin olla mukana kehittämässä mielenterveys- ja päihdehoitotyötä tulevaisuudessa, eikä jatko-opinnot ammattikorkeakoulun jälkeen kuullosta hullummalta.

Missä olen hyvä: Äitinä, kuuntelijana, vertaistukiryhmän ohjaajana, ruoanlaitossa ja leivonnassa.

Milloin opiskelut ovat alkaneet: 1.9.2016

Milloin valmistuminen oletettavaa: 31.12.2019

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Minulle on ollut aina tärkeää järjestäytyminen. Opiskellessani ravintolakokiksi 2007-10 kuuluin useampaan järjestöön ja yhdistykseen, joten sairaanhoitajaopiskelijana oli luonnollista liittyä heti Sairaanhoitajaliittoon opintojen alussa.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Haluaisin markkinoida Sairaanhoitajaliittoa enemmän opiskelijoille ja kehittää ammattikorkeakoulujen välistä yhteistyötä opiskelijoiden kesken. Haluaisin myös kiinnittää huomiota opiskelijoiden jaksamiseen.

Terveiset opiskelijajäsenille: Sairaanhoitajaliitolla on hyviä etuja, joita voi hyödyntää opinnoissa. Esimerkiksi 5/2018 Tutkiva hoitotyö -lehti on myös opiskelijajäsenten saatavilla! Sairaanhoitajaliitto järjestää koulutuksia, myös ilmaisia, joka auttaa ammattiin kehittymisessä opintojen aikana.

Erik Indola

Ikä: 45 v, syntynyt helmikuussa 1973.

Koulu: OAMK, Oulaisten kampus.

Harrastukset: Musiikki, sekä kuuntelu, että kuorossa laulaminen/soittaminen, liikunta, hyöty ja kunto sellaista.

 

Mistä haaveilet: Jos katsotaan työelämää, niin haaveilen sellaisista tehtävistä, jossa voin olla ihmisille avuksi ja tueksi. Olen ihan riittävästi tehnyt asioiden kanssa työtä. Nyt haluan tehdä ihmisten kanssa.

Missä olen hyvä: Ihmisten kohtaaminen, asioiden ja suurten kokonaisuuksien hallintaa, oleellisen tiedon löytäminen, luovien ratkaisujen keksiminen. Siinä muutama vahvuus.

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Tammikuussa 2018.

Milloin valmistuminen oletettavaa: Keväällä 2021, viimeistään.

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Liityin Sairaanhoitajaliittoon (ja Tehyyn, #molempiparempi) toisella opiskeluviikolla, eli heti. Uranvaihtajana, ilman minkäänlaista hoitokokemusta, tiesin, että tarvitsen kaiken mahdollisen avun suoriutuakseni opinnoista. Ajattelin, että Sairaanhoitajaliiton kautta sellaista voisin saada.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Itse koen tarvetta nähdä opiskelijoiden saavan oikeaa tietoa sairaanhoitajan työstä sairaanhoitajilta. Nyt tuntuu välillä, että opettajat ovat vähän turhan kaukana oikeista sairaanhoitajan töistä. Kysymys, joka mielessäni pyörii on ”Miten Sairaanhoitajaliitto ja sen alueyhdistykset voisi aktiivisesti osallistua opetukseen?”

Terveiset opiskelijajäsenille: Muista nauttia opiskeluajasta. Se on, joka kerta, ainutlaatuinen kokemus. Kiirettä ja paljon tekemistä ja stressiä on, kyllä, mutta aurinko paistaa lämpimästi siitä huolimatta. Ja jos elämä alkaa ihan oikeasti tuntua turhan rankalta, pyydä apua ja höllää vähän.