Opiskelijafoorumi 2017

Opiskelijafoorumin jäsenet ovat tällä hetkellä:

Hanna Junkkari, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampere, Pohjois-Hämeen sairaanhoitajat ry
Katariina Lehti, Laurea ammattikorkeakoulu, Lohja, Uudenmaan sairaanhoitajat ry
Miriam Luotsila, Kaakkois-Suomen AMK, Savonlinna, Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry
Tiina Molkoselkä, Lapin ammattikorkeakoulu, Kemi-Tornio, Lapin sairaanhoitajat ry
Mirja Tervo, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylä, Keski-Suomen sairaanhoitajat ry
Tanja Vattulainen, Karelia ammattikorkeakoulu, Joensuu, Pohjois-Karjalan sairaanhoitajat ry
Iia Vähäoja, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Pori, Satakunnan sairaanhoitajat ry
Joonas Peltonen, Karelia ammattikorkeakoulu, Joensuu, Uudenmaan sairaanhoitajat ry

 

Opiskelijafoorumin jäsenten esittely

Hanna Junkkari 

kuva HannaIkä: 29

Koulu: Tampereen Ammattikorkeakoulu

Harrastukset: Perinteistä settiä kuten lukemista, musiikkia, joogaa ja lenkkeilyä.

Mistä haaveilet: Lyhyellä tähtäimellä opintojen sujuvasta etenemisestä, pidemmällä tähtäimellä mielenkiintoisista ja monipuolisista työmahdollisuuksista, kansainvälisistä kokemuksista, reissuista ja seikkailuista. Ja omasta kissasta.

Missä olen hyvä: Ainakin Frendit-triviassa ja haaveilussa! Olen myös ikuinen innostuja ja kiinnostunut vähän kaikesta ympärillä tapahtuvasta, mikä tekee minusta hyvän ja nopean oppijan.

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Elokuussa 2015

Milloin valmistuminen oletettavaa: Joulukuussa 2018

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Kutakuinkin heti kun opiskelupaikka varmistui. Olen aiemmissa opinnoissa ollut mukana järjestötoiminnassa ja kokenut sen mahtavaksi tavaksi pysyä mukana oman alan ajankohtaisissa keskusteluissa sekä kehittää samalla omaa ammatillisuuttaan. Tottakai koen tärkeäksi myös edistää oman alani asemaa yhteiskunnallisella tasolla ja tätä työtä haluan Sairaanhoitajaliiton jäsenyydellä tukea.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Toivon voivani toimia aktiivisena linkkinä opiskelijayhteisön ja liiton välillä ja kehittää opiskelijoiden mahdollisuuksia vaikuttaa, verkostoitua ja kehittyä ammatillisesti jo opintojen aikana.

Terveiset opiskelijajäsenille: Olkaa aktiivisia, kiinnostuneita, avoimia uudelle ja aina valmiita oppimaan ja kehittymään. Nostakaa rohkeasti epäkohtia esiin, mutta rakentavasti ja ratkaisukeskeisesti, jotta jatkossa opiskelu- ja työelämä olisi entistäkin sujuvampaa ja mukavampaa kaikille. Ja ennen kaikkea nauttikaa opinnoistanne!

Miriam2Miriam Luotsila

Ikä: 29 v.

Koulu: Kaakkois-Suomen AMK, Savonlinna

Harrastukset: Lukeminen, uinti, partio, kuntosaliliikunta.

Mistä haaveilet: Mielenkiintoisista työtehtävistä.

Missä olen hyvä: Olen hyvä kertomaan satuja ja minulla on aina loistavia ideoita!

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Syksyllä 2015.

Milloin valmistuminen oletettavaa: Katsotaan nyt. Viimeistään jouluna 2018.

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Liityin heti kun se oli mahdollista. Minusta on tärkeää kuulua liittoon, joka ajaa juuri oman (tulevan) ammattini asioita.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Haluaisin vaikuttaa siihen, että opiskelijat saisivat kaikkialla Suomessa laadukasta opetusta myös jatkossa.

Terveiset opiskelijajäsenille: Meihin jokaiseen saa ottaa reippaasti yhteyttä!

opsikelijat_hires-39

 Tiina Molkoselkä

 Ikä: 23 vuotta

 Koulu: Lapin ammattikorkeakoulu, Kemin yksikkö

 Harrastukset: Musiikki, uutena harrastuksena käsitöiden tekeminen, lukeminen, opiskelijayhdistys- ja opiskelijakuntatoiminta

 Mistä haaveilet: Valmistumisesta ja mahdollisuudesta jatkaa opintoja sosiaali- ja terveysalalla.

 Missä olen hyvä: Vuorovaikutuksessa ja organisoinnissa. Oikeasti olen haka käyttämään ranskalaisia viivoja ja ajatuskarttoja.  Kuuleman mukaan olen myös to do -listojen tekemisessä ammattilainen.

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Aloitin opinnot vuoden 2014 syksyllä.

Milloin valmistuminen oletettavaa: Suunnitelman mukaan 2017 joulukuussa.

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Liityin sairaanhoitajaliittoon aikalailla opiskelujen alettua järjestetyssä info-tilaisuudessa. Syy miksi silloin liityin, oli kotiin kannettava lehti. En olisi silloin arvannut kuinka paljon kokemuksia liitolla on tarjota opiskelijallekin. Omalla aktiivisuudella on ollut paljon osaa siihen mitä olen liiton kautta saanut ja oppinut.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Haluan olla tuomassa opiskelijoiden ääntä kuuluviin ja olla se joka jaksaa osallistua.  Myös kansainvälisen verkostoitumisen ja työn mahdollisuus on asia johon haluan päästä mukaan.  Rohkeasti mukaan toimintaan lähteminen on myös tuonut henkilökohtaisesti minulle uusia tilanteita, verkostoja ja taitoja.

Terveiset opiskelijajäsenille: Tsemppiä opintojen läpi kahlaamiseen ja muistakaa pysyä aktiivisena. Olkaa kiinnostuneita asioista ja älkää pelätkö tuoda esille myös epäkohtia.

 

Mirja Tervo's photoMirja Tervo

Ikä: 44

Koulu: toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Jyväskylän ammattikorkeakoulusta

Harrastukset: En haluaisi elää ilman mustetta, paperia, juoksukenkiä ja yksinoloa.

Mistä haaveilet: Haaveeni on työskennellä moniammatillisessa ja kansainvälisessä tiimissä, jossa haetaan kestäviä ratkaisuja globaaleihin terveysongelmiin. Unelmoin Alppien yli vaeltamisesta ja mahdollisuudesta käydä säännöllisin väliajoin Metropolitanin taidemuseon galleriassa numero 635.

Missä olen hyvä: Vuosien harjoittelun tuloksena minusta on tullut herkullisten sämpylöiden leipoja, pystyn kirjoittamaan mitä haluan ja minulla on voimaa juosta pitkiä matkoja.

Milloin opiskelut ovat alkaneet: 2014

Milloin valmistuminen oletettavaa: Tavoitteeni on valmistua keväällä 2017

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Liityin Suomen sairaanhoitajaliittoon vuonna 2014, välittömästi kansainvälisten sairaanhoitajaopintojeni käynnistyttyä Jamkissa. Opiskelijafoorumiin liityin keväällä 2014, koska halusin verkostoitua eri ammattikorkeakouluista ja maista tulevien opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa ja laajentaa ajatteluani, sekä hahmottaa paremmin sairaanhoitajien koulutusta koskevaa EU-politiikkaa ja olemassa olevia käytänteitä.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Erityisesti haluan vaikuttaa harjoittelujen aikaisen opetuksen laadun paranemiseen. Verkostoituminen ja vaikuttaminen antavat minulle energiaa.

Terveiset opiskelijajäsenille: Haastan kaikki sairaanhoitajaopiskelijakollegani tuon tuosta upottamaan itsensä kulttuurisesti ja sosiaalisesti monipuolisiin ympäristöihin ja nauttimaan sairaanhoitajaksi oppimisen prosessista.

 

Kuva Tanja VTanja Vattulainen

Ikä: 41

Koulu: Karelia-ammattikorkeakoulu

Harrastukset: Lukeminen, neulominen, leipominen ja sauvakävely, liikkuminen luonnossa.

Mistä haaveilet: Hyvästä työpaikasta kotini lähettyviltä.

Missä olen hyvä: Leivon maailman parhaat korvapuustit :-)!

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Aloitin opinnot tammikuussa 2014.

Milloin valmistuminen oletettavaa: Jos kaikki menee hyvin, niin 2017 kesällä.

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Taisin liittyä keväällä 2015, jos muistan oikein. Ajattelin liittymisestä olevan hyötyä opinnoissa ja tulevassa ammatissani.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Olen ollut jäsenenä vasta niin vähän aikaa… Tärkeintä minusta tässä toiminnassa on uusien ystävien saaminen ja toimivan yhteistyöverkoston luominen muiden opiskelijajäsenten kanssa.

Terveiset opiskelijajäsenille: Pidetään lippu korkealla!

 

Iia Vähäoja

Iia Vähäoja

Ikä: 23 vuotta

Koulu: Satakunnan Ammattikorkeakoulu

Harrastukset: Kuntosali, vapaaehtoistyö

Mistä haaveilen: Tällä hetkellä haaveilen valmistumisesta ja lasten parissa työskentelystä. Toiveissa olisi joskus myös ehkä työskennellä ulkomailla. Omaa perhettä minulla ei vielä ole, mutta se kuuluu myös tulevaisuuden haaveisiin…

Missä olen hyvä: Olen hyvä käsitöissä ja liikunta on se minun juttuni.

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Aloitin sairaanhoitajan opinnot elokuussa 2014.

Valmistuminen: Oletettavasti valmistun sairaanhoitajaksi syksyllä 2017.

Miksi ja milloin liityin Sairaanhoitajaliittoon: Liityin Sairaanhoitajaliittoon, sillä liitto tukee hyvin työntekijöitä ja tuo työntekijöiden ääntä kuuluviin. Halusin myös olla ajantasalla hoitotyöhön liittyvistä uutisista ja tulevaisuuden näkymistä. Liityin liittoon opintojeni alussa, kun Sairaanhoitajaliittoa esiteltiin koululla.

Mihin asioihin haluan vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Haluan tuoda esille opiskelijoiden ääntä ja mahdollisia toiveita ja ideoita liiton toiminnan suhteen. Haluan olla mukana kehittämässä ja suunnittelemassa opiskelijoita kiinnostavaa toimintaa.

Terveiset opiskelijajäsenille: Olkaa uteliaita, osallistukaa ja voitte kokea hienoja asioita. Toivon kaikille opiskelijajäsenille jaksamista ja tsemppiä opintoihin!

 

Joonas

Joonas Peltonen

Ikä: 31

Koulu: Karelia Ammattikorkeakoulu

Harrastukset: Kaikenlainen liikkuminen ja asuminen

Mistä haaveilet: Valmistumisesta

Missä olen hyvä: Osaan jonglöörätä mutta en ole varma miten se kirjoitetaan

Milloin opiskelut ovat alkaneet: Ensimmäisen kerran aloitin sairaanhoitajaopinnot 2009. Lähdin kesken opintojen töihin ja palasin opintojen pariin heti 2016

Milloin valmistuminen oletettavaa: Keväällä 2017

Miksi ja milloin liityit Sairaanhoitajaliittoon: Olin aikaisemmin mukana opiskelijakunnan toiminnassa ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin hallituksessa ja järjestötauti iski. Järjestöissä voi vaikuttaa asioihin ja se kiinnostaa.

Mihin asioihin haluaisit vaikuttaa opiskelijafoorumin kautta: Tämän päivän opiskelijat ovat huomisen tekijöitä. Opiskelijoiden äänen ja mielipiteen kuuluminen niin Sairaanhoitajaliitossa kuin yleisesti on tärkeää.

Terveiset opiskelijajäsenille: Asiat muuttuu kun niitä muutetaan