Vuoden 2014 pohjois-karjalainen sairaanhoitaja Marianne Summala Ilomantsista

Marianne Summala on vuoden 2014 pohjois-karjalainen sairaanhoitaja

Marianne Summala on vuoden 2014 pohjois-karjalainen sairaanhoitaja

Pohjois-Karjalan Sairaanhoitajat ry:n hallitus on valinnut jäsenistön ehdotusten perusteella vuoden 2014 pohjois-karjalaiseksi sairaanhoitajaksi Marianne Summalan Ilomantsista. Marianne työskentelee Ilomantsin terveyskeskuksen avohoidon yksikössä, jossa hänen vastuualueenaan ovat muiden muassa haavakonsultaatiot, muistiasiat, diabetespotilaat, holteroinnit ja itsenäinen sairaanhoitajan vastaanotto. Hän on aktiivisesti kehittänyt omaa ammatillista osaamistaan suorittamalla lääkkeen määräämisen koulutuksen, haavahoidon erikoistumisopinnot ja diabetes hoidon erikoistumisopinnot.

Sairaanhoitajana Marianne toimii vastuullisesti ja kokonaisvaltaisesti huolehtien asiakkaiden tarpeista jakaen myös omaa ammatillista osaamistaan eri työyksiköissä esimerkiksi konsultoiden. Hän on työssään erittäin tunnollinen, eikä jätä mitään asiaa ”puolitiehen”. Marianne on kollegiaalinen ja häneltä suustaan ei kuule kommenttia ”en ehdi nyt on kiire tai en tiedä selvitä itse”.

Marianne harrastaa liikuntaa vapaa-ajallaan ja ohjaa asiakkaita liikunnan pariin. Mentoroidessaan kollegaa hän huolehtii ohjattavan jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Hän on hyvin helposti lähestyttävä ja kannustaa muita työyhteisön jäseniä kouluttautumiseen. Hän on ylpeä ammatistaan ja on esimerkkinä muille työyhteisön jäsenille. Marianne on myös sairaanhoitajaliiton jäsen.

Vuoden 2014 teemana Sairaanhoitajaliitolla on ”Sairaanhoitajat terveyden edistäjinä – Hyvinvoiva jaksaa enemmän”. Vuoden sairaanhoitaja toimii esimerkillisesti hyvinvointia ja terveyttä edistävästi. Hyvän kunnon ja liikkumisen merkityksen huomioiminen on vuoden sairaanhoitajalle luonteenomaista.

Vuoden sairaanhoitajaksi valittavan tulee olla Sairaanhoitajaliiton jäsen. Vuoden sairaanhoitaja toimii esimerkillisesti, on ylpeä ammatistaan ja tuo sairaanhoitajuuttaan esille positiivisella tavalla. Hän on innostunut kehittämään itseään ja työtään, tuo uutta tietoa ja on valmis jakamaan osaamistaan työyksikköönsä ja tarvittaessa laajemmallekin. Hän on kollegiaalinen ja huomioi työyhteisössä muut työntekijät ja opiskelijat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *