Elias Kalliolle opiskelijoiden innovaatiopalkinto

Tampereen ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi opiskeleva Elias Kallio on valittu vuoden 2016 Queen Silvia Nursing Award -stipendin saajaksi. Toisen kerran Suomessa jaettava palkinto myönnetään parhaasta uudesta ideasta vanhustenhoidon kehittämiseksi.

Kallio palkitaan ideastaan ”Internetsivusto ikäihmisten yksinäisyyden vähentämiseksi”. Tuomaristo perusteli yksimielistä valintaansa seuraavasti: Eliaksen ideoima internetsivusto tuo uudella tavalla yhteen ikäihmiset, vapaaehtoiset, palveluntarjoajat sekä muut vanhusten parissa toimivat henkilöt ja tahot. Idea on loppuun asti mietitty, toteuttamiskelpoinen ja sillä on kaupallista potentiaalia. Elias on kiinnostunut vanhustyöstä ja sen sekä oman osaamisensa kehittämisestä, minkä vuoksi hän on hyvä edustaja stipendille ja erinomainen esikuva muille sairaanhoitajaopiskelijoille.

Swedish Care International yhteistyökumppaneineen myöntää stipendin vuosittain sairaanhoitajaopiskelijalle, joka tarjoaa parhaan ratkaisun vanhustenhoidon tai vanhusten käyttämien sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseksi. Sairaanhoitajaliitto on Suomessa mukana yhtenä yhteistyökumppanina ja stipendiaattia valitsemassa.

Queen Silvia Nursing Award -stipendi koostuu 6 000 euron rahapalkinnosta sekä yksilöllisesti räätälöitävästä puolen vuoden harjoittelujaksosta, jonka aikana stipendiaatilla on mahdollisuus perehtyä monipuolisesti vanhustenhoitoon ja vanhuksille suunnattuihin palveluihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Palkinnon ojentaa kuningatar Silvia.

Queen Silvia Nursing Award -stipendi lanseerattiin Ruotsissa vuonna 2013 kuningatar Silvian 70-vuotispäivän kunniaksi, ja stipendi myönnetään nyt toisen kerran Suomessa. Suomalaiset sairaanhoitajaopiskelijat lähettivät tänä vuonna kilpailuun yhteensä noin 140 ideaa. Queen Silvia Nursing Award –stipendin suojelijana Suomessa toimii eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko.

Lue lisää palkinnosta

2 kommenttia artikkeliin ”Elias Kalliolle opiskelijoiden innovaatiopalkinto

 1. Hei
  olen sairaanhoitaja.

  Haluaisin kysyä, Miten tämä internetsivusto vähentää ikäihmisten yksinäisyyden?
  ja miten Eliaksen internetsivusto tuo uudella tavalla yhteen ikäihmiset, vapaaehtoiset, palveluntarjoajat sekä muut vanhusten parissa toimivat henkilöt ja tahot?

  T.
  Kati

  • Sivustolle kootaan hoivakoteja ja kolmannen sektorin tahoja, jotka tarjoavat vanhuksille virikkeitä. Myös vapaaehtoistyöntekijät ja henkilökohtaiset avustajat saavat sivustolle oman palstansa. Siellä he voivat ilmoittaa olevansa käytettävissä esimerkiksi avustajaksi kauppareissua tai kävelylenkkiä varten. Sivustoa ei ole vielä julkaistu, mutta siitä uutisoidaan kun se avautuu.

   Sami Suominen
   Sairaanhoitajaliitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *