Sairaanhoitajat näkyvästi mediassa alkuvuonna

Sairaanhoitajat ovat yhteiskunnassa avainasemassa ja siksi päivittäin myös esillä. Tällä viikolla ajankohtaiset valtamediat uutisoivat työoloista ja tulevista vaaleista. Sote-uudistus tuokin kirpeän lisän vaalitaistoon. Mutta muutosten keskelläkin terveydenhuollossa hommien pitää toimia ja ”Huoltokatkosta ei ole tulossa”, kirjoittaa Mediuutiset pääkirjoituksessaan 30.1.

Sairaanhoitajat taas vaa’ankieliasemassa eduskuntavaaleissa
Jos perinteeksi muodostunut sairaanhoitajien vaalilämmittely on täydessä vauhdissa. Puolueiden kannattaa vedota sairaanhoitajiin, koska olemme aktiivisia äänestäjiä ja aktiivisia mielipidevaikuttajia. Moni sairaanhoitaja onkin näissä vaaleissa erityisen tarkka äänestään kuumana käyvän sote-keskustelun vuoksi. Sairaanhoitajaliitto aktivoi jäseniään äänestämään kokoamalla listan sairaanhoitajaehdokkaista.

Sairaanhoitajat ovat entistä tyytymättömämpiä työoloihinsa
Sairaanhoitajaliitto tutki sairaanhoitajien mielipiteitä työoloistaan nyt kolmatta kertaa. Maanantaina julkaistut tulokset olivat heikentyneet kaikilla mitatuilla alueilla. Barometrin tulokset uutisoitiin ansaitusti laajasti valtamediassa. Tutkimuksen tulokset poikivat myös jatkojuttuja liittyen moniin ammatin ja toimialan sisältöihin kuten sairaanhoitajan työnkuviin.

Yksi kommentti artikkeliin ”Sairaanhoitajat näkyvästi mediassa alkuvuonna

  1. Tulevaisuuden työ ja sen siältö tulee voimakkaasti tulevaisuudessa muuttumaan. Kunnat ovat vaikeuksissa ikääntyvän väestön lisää ikääntyessä, koska tällöin myös ongelmat ihmisen hyvinvoinnissa lisääntyvät. Kotonakaan ei enää pärjätä. Tämä kaikki tulee aiheuttamaan palvelutarvemuutoksena huiman veroprosentin korotuspaineen varsinkin pieniin kuntiin. Jotta ongelma saadaan ratkaistua kuntien pitää tehdä enemmän yhteistyötä, siksi kannatan ehdottomasti sotea.
    Rakenneuudistus tulee aiheuttamaan työn sisällöllisiä uudistuksia, enemmän avohuoltoa ja asiakkaita / potilaita hoidetaan uudenlaisin keinoin myös hoitotyöhön tulee voimakas digitalisaatio. Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että tarvitsemme hyviä hoitotyön johtajia, joilla on kyky nähdä tulevaan muutokseen ja sen aiheuttamaan murrokseen. Meidän täytyy saada tuunattua itsemme kohti tulevaisuutta, mielestäni tässä on meille myös hieno mahdollisuus lisätä tehtäviämme itsenäisinä ammattilaisina terveydenhuollon kentällä. Ehkä tulevaisuudessa sairaanhoitajien ym. osaamista käytetään enemmän hyväksi niin, että kallispalkkaisten lääkäreiden tehtäviä siirretään osaamisen rajoissa sairaanhoitajille enenevässä määrin (palkkaus huomioiden).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *