Tehy sanoo #EIKÄY hallituksen leikkauksille

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy ei voi hyväksyä hallituksen leikkauksia, jotka kohdistuvat erityisesti julkisen sektorin matalapalkkaisiin naisiin.

– Esitykset leikata ylityö- ja sunnuntaikorvauksia, lyhentää lomia, muuttaa arkipyhät sekä ensimmäinen sairauspäivä palkattomaksi kasaantuvat nyt pahasti hoitohenkilöstön kannettavaksi. Tämä ei meille käy, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

Tehy on mukana perjantain 18.9. mielenilmauksessa. Lue lisää Tehyn #EIKÄY-kampanjasta.

2 kommenttia artikkeliin ”Tehy sanoo #EIKÄY hallituksen leikkauksille

  1. Leikkauksille KYLLÄ. Ensimmäinen sairauslomapäivä tulee olla palkaton, samoin kuin on rakennusaloilla. Myöskin sunnuntaityöstä riittää sama lauantaikorvaus kuin on esim. Norjassa ollut käytäntönä aikaisemmin. Sairaanhoitajat voivat olla arvostukseensa tyytyväisiä , osallistumatta mölykuoron tavoin mielenosoituksiin. Asiallinen keskustelu on tavoitteellisempaa taitavien johtajien turvin.
    Rivimiehille esimerkkinä olkoon Florence Naithingale, joka kesti kovat olot ammattitaidollaan. Ja teki työtä silloin, kun siihen oli tarve!

  2. Harkitsen liittymistä Tehyyn. Se edellyttäisi minun kohdallani sitä, ettei järjestö suostu lomapäivien leikkaamiseen. Lomaoikeus 38 päivää tulee vasta 15 vuoden työuran jälkeen ja on pieni lisä kompensoimaan sitä, että palkkakehitys pysähtyy 10 työvuoteen. Sen jälkeen palkka nousee vain yleiskorotusten kautta. Julkisen sektorin ”pitkien” lomien kritiikissä unohtuu juuri tämä. Muilla aloilla palkkaa voidaan nostaa sen mukaan, kuinka asiantuntijuus kasvaa työvuosien mukaan. En ymmärrä, kuinka julkisen sektorin vaativaan ja raskaaseen työhön saadaan näillä toimilla lisää vetovoimaa. Miten tämä lomien leikkaaminen tukee ikääntyvän työntekijän jaksamista jo korotettuna eläkeikään asti.

    En tietenkään kannata vuorolisien leikkaamista, koska on vaikea saada motivoituneita ja lahjakkaita ihmisiä tekemään pienellä palkalla työtä epätyypillisissä työajoissa. Jos jostain on leikattava, olen valmis hyväksymään lomaraleikkauksen, koska lomarahan varaan tuskin kukaan voi talouttaan laskea. Lomarahan pudotus voisi olla enemmänkin kuin 30% ja se voisi olla samalla tavalla määräaikainen kuin suurituloisten verokorotuksetkin. Näin olisi jonkinlainen oikeudenmukaisuus näissä leikkauksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *