Vuoden uusimaalainen sairaanhoitaja 2015 on Tea Pillikko

Tea Pillikko 2015Uudenmaan sairaanhoitajat ry:n hallitus on valinnut vuoden 2015 Uusimaalaiseksi sairaanhoitajaksi Tea Pillikon, Järvenpään kotihoidosta. Esityksen Tean valitsemiseksi tekivät hänen entiset ja nykyinen esimies yhdessä.

Erityisesti Tealla on ollut vahva rooli kehitettäessä ja käynnistettäessä asiakkaan osallistavaa ja voimavaraistavaa kotihoitoa vuoden 2015 aikana. Voimavaralähtöisen kotihoidon tavoitteena on asiakkaan osallisuuden vahvistaminen Ikälain ja laatusuosituksien hengessä. Tavoitteena on varmistaa asiakkaan laadukkaat, oikea-aikaiset, yhdenvertaiset, eettisesti kestävät ja vaikuttavat asiakaslähtöiset peruspalvelut. Mallin avulla voidaan vahvistaa asiakkaan omatoimisuutta ja ehkäistä asiakkaan tilanteen kriisiytymistä ja syrjäytymistä. Näin voidaan laajemminkin edistää kuntalaisten hyvinvointia ja tukea kotona asumista. Tean rooliin kuuluu tiimivastaavana toimiminen ja koko asiakasprosessista vastaaminen yhdessä lähihoitajien kanssa. Tea seuraa tiimin toiminnan vaikuttavuutta ja raportoi edistymisestä johdolle.

Sairaanhoitajana Tealla on uraa takana jo useita vuosia. Hän valmistui terveydenhoitajaksi 1994 ja erikoistui sisätauti-kirurgiaan 1995. Järvenpään kotihoidossa Tea on työskennellyt vuodesta 2011 alkaen ja uraan on mahtunut kotihoitoa sekä Helsingin kaupungilla että Järvenpään avohoidossa. Esityksen mukaan Tea on aktiivisesti kehittänyt itseään ja lisäksi myös koko työyhteisöään. Tea on täydentänyt osaamistaan pitkäkestoisella valmennusohjelmalla. Gerontologisen valmennuksen koulutukseen kuuluivat ihmisläheinen ja vaikuttava kotihoito, iäkkäiden toimintakyvyn tukeminen, osallisuus, lääketieteellinen arvionti kotihoidossa sekä psykologiaa hyödyntävä kotihoito. Lisäksi Tea on suorittanut erityisosaamisen opinnot haavahoidossa. Kotihoidon sisällä Tea tekee myös haavahoitajan työtä, auttaen paikallishoidon tehostamisessa ja koordinoiden moniammatillista hoitotyötä.

Tean omia ajatuksia: ”Voimavaralähtöinen ajattelu kotihoidossa on antanut aivan uudenlaisen työn imun minulle! Olen onnekas saadessani toimia intensiivitiimin tiimivastaavana ja luoda uutta motivoituneen tiimin kanssa. Ikäihmisen voimaantuminen ja uskallus elää täysipainoista elämää on paras kiitos työstä!”

2 kommenttia artikkeliin ”Vuoden uusimaalainen sairaanhoitaja 2015 on Tea Pillikko

  1. Upea valinta.
    Terveys- ja sosiaalialoilla tarvitsemme enemmän voimavaralähtöistä ajattelua. Psykologiaa hyödyntävä osaaminen on hedelmällistä.
    Ajattelumme vaikuttaa tulevaisuuteemme. Myötätuulia Järvenpäähän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *