Hae johtamisen erityispätevyyttä!

Erityispätevyysmerkki

Erityispätevyysmerkki

Erityispätevyys tunnistaa ja tunnustaa sairaanhoitajan erityisosaamisen.

Johtamisen erityispätevyyden saaminen edellyttää hakijalta vahvaa johtamiseen liittyvää osaamista ja sen teoreettista hallintaa sekä näyttöä asiakaslähtöisen toiminnan johtamisesta,  vaikuttamisesta verkostoyhteistyössä ja toiminnan jatkuvasta uudistamisesta ja kehittämisestä.

Voit hyödyntää tunnustusta urakehityksesi suunnittelussa, työtehtäviesi vaativuuden osoittamisessa ja positiivisen palkkakehityksen perusteena.

Johtamisen erityispätevyyden haku toteutetaan yhteistyössä Tehyn ja sen muiden yhteistyöjäsenjärjestöjen kanssa.

Ensimmäiset johtamisen erityispätevyydet myönnettiin vuonna 2015. Laita hakemuksesi tulemaan, jos tunnistat itsesi kriteerien mukaiseksi johtajuuden erityisosaajaksi! Voit vinkata asiasta myös tuntemallesi hyvälle esimiehelle.

Hakuohjeet

Hakemuksen teet Sairaanhoitajaliiton verkkoportfolion avulla. Laadit siellä näyteportfolion, jonka  lähetät hakuaikana 24.10-14.11.2016 osoitteeseen: jerp@tehy.fi

Johtamisen erityispätevyyden kriteerit löydät hakuoppaasta. Hakemuksessasi sinun tulee osoittaa, että sinulla täyttyvät seuraavat kriteerit:

 • Täydennyskoulutus
  Sinulla tulee olla vähintään 40 opintopisteen verran perustutkinnon jälkeistä täydennyskoulutusta. Näistä vähintään 30 opintopistettä tulee olla johtamisen alueelta.
 • Työkokemus
  Sinulla tulee olla vähintään viiden vuoden työkokemus, josta vähintään kolme vuotta tulee olla esimiestehtävistä viimeisen viiden vuoden ajalta.
 • Johtamisosaaminen
  a) Työnkuvaus, jonka esimiehesi on hyväksynyt ja allekirjoittanut. Siinä tulee olla arviointi työelämän valmiuksistasi, johtamis- tai esimiesosaamisestasi, työpanoksestasi ko. tehtävissä sekä kuvaus siitä kuinka olet kehittänyt palvelujärjestelmää.
  b) Työnäyte, jolla osoitat, että sinulla on osaamista kaikilla alla mainituilla neljällä johtamisen osa-alueella. Voit todistaa ja perustella osaamistasi eri tavoin. Kuvaat toimintasi ja vastuualueesi nykytilaa sekä sen tavoitteita tulevaisuudessa eli laadit tavoitetilakuvauksen neljällä johtamisen osa-alueella:

  1. Asiantuntijuus osana johtamista
  2. Uudistuminen
  3. Asiakaslähtöinen toiminta
  4. Vaikuttaminen ja yhteistyöverkostot

Näiden neljän johtamisen osa-alueen osalta löydät alaotsikoita ja vinkkejä eri näkökulmiin hakuoppaan sivuilta 12-13. Muista sisällyttää kultakin alueelta kuvaus nykytilasta ja tulevaisuuden tavoitteista!

Teet hakemuksesi Sairaanhoitajaliiton verkkoportfolion näyteportfoliolla. Huomaa, että sitä ei ole luotu vain tätä hakemusta varten, vaan se on yleinen näyteportfolio. Saat käyttää luovuuttasi siinä kuinka parhaiten tuot näyteportfoliossasi esille yllä mainitut kriteerit riittävän kattavasti ja vakuuttavasti. Muista liittää mukaan kaikki tarvittavat dokumentit, joilla osoitat osaamisesi todeksi, muun muassa kaikki asiaan kuuluvat opiskelu- ja työtodistukset.

Aloita näyteportfoliosi rakentaminen ajoissa! Pitkän ja ansiokkaan uran huolellinen tallentaminen vie aikaa.

Aloita työ siten, että skannaat kaikki tarvittavat todistukset sähköiseen muotoon. Sitten liität ne henkilökohtaiseen verkkoportfolioosi. Kun kaikki tarvittava materiaali on viety verkkoportfolioon, pääset rakentamaan näyteportfoliotasi.

Näyteportfolio sulkeutuu kolmen kuukauden kuluttua automaattisesti. Vaihda sulkeutumispäivämäärä siten, että se on auki kuusi kuukautta hakupäivämäärästä. Älä pelästy, jos ohje kuulostaa hankalalta – verkkoportfoliossa on Näytä ohje -painikkeita, jotka ohjaavat sinua työssäsi eteenpäin.

Oleellista on se, että osaat osoittaa olemassa olevan osaamisesi riittävän selkeästi ja vakuuttavasti. Nyt ei kannata kainostella!

Johtamisen erityispätevyyden haku on maksullista. Jos olet sekä Sairaanhoitajaliiton että Tehyn jäsen, hinta on 120€. Jos olet Sairaanhoitajaliiton, mutta et Tehyn jäsen, hinta on 200€. Maksa hakemuksesi arviointimaksu viimeistään nimikkeen hakuaikana. Maksutiedot:
Saaja: Tehy Ry
Pankkiyhteys: Helsingin Osuuspankki FI54 5541 2820 0123 27
Viestikenttään teksti: Johtamisen erityispätevyys

Johtamisen erityispätevyys on voimassa viisi vuotta, jonka jälkeen se voidaan päivittää. Nimikkeen saaneet voivat tilata itselleen erityispätevyysmerkin.

Katso tarkemmat hakuohjeet Tehyn sivuilta. Mahdollisia kysymyksiä voit lähettää: jerp@tehy.fi
Jos kysymyksesi liittyy Sairaanhoitajaliiton verkkoportfolion käyttöön, laita kysymyksesi Anna Suutarlalle: anna.suutarla(at)sairaanhoitajat.fi tai puh. 040-4188251.

Muutama vinkki näyteportfolion tekemiseen

 1. Skannaa kaikki tarvittavat todistukset sähköiseen muotoon. Tallenna kaikki näyttösi henkilökohtaiseen verkkoportfolioosi. Löydät oikean tallennuspaikan verkkoportfoliosi etusivun vasemmasta yläkulmasta:

verkkoportfolio

2. Kun olet täydentänyt tarvittavat tiedot, klikkaa vasemmasta reunasta auki kohta Näyteportfoliot:

näyteportfolio

3. Valitse sieltä: Lisää näyteportfolio

näyteportfolio2

4. Rakenna näyteportfoliosi!
Vaihda päivämäärä, jolloin näyteportfoliosi sulkeutuu. Aseta se sulkeutumaan vasta kuuden kuukauden kuluttua (maksimiaika).

näyteportfolio3

Kun valitset näyttöjä verkkoportfoliostasi, muista ottaa mukaan myös asiaan kuuluva liite (rastita sen edessä oleva ruutu).

näyteportfolio4

 

5. Kun olet tallentanut näyteportfoliosi, pääset edelleen sitä muokkaamaan. Kun se on ihan valmis, lähetä se osoitteeseen jerp@tehy.fi
Pääset lähettämään sen pienestä kirjekuorikuvakkeesta tai voit itse kopioida näyteportfoliosi linkin – ole silloin tarkka, että kopiot koko linkin eikä yksikään linkin merkki puutu! Tämän linkin kautta arvioijat pääsevät lukemaan näyteportfoliotasi niin kauan kuin se on määritelty olemaan auki.

näyteportfolio5

 

Onnea hakuun!

Huomaathan, että kun olet koonnut osaamisesi verkkoportfolioon, voit hyödyntää kokonaisuutta jatkossa muutoinkin kuin vain tässä haussa, esimerkiksi urasuunnittelussa ja osaamisesi osoittamisessa.

Kliinisen hoitotyön ja hoitotyön tiedonhallinnan erityispätevyyksien osalta seuraava hakuaika on syksyllä 2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *