Ihmisen parhaaksi -palkinto Ritva-Liisa Väätäiselle

Vuoden 2016 Ihmisen parhaaksi -palkinnoin sai Ritva-Liisa Väätäinen.

Vuoden 2016 Ihmisen parhaaksi -palkinnoin sai Ritva-Liisa Väätäinen. Kuva: Tuomo Antikainen

Ihmisen parhaaksi -palkinnon sai tänä vuonna lasten ja nuorten ylipainon hoidon aktiivinen kehittäjä.
Koko työuransa Kuopion yliopistollisen sairaalan lasten ja nuorten klinikassa työskennellyt sairaanhoitaja Ritva-Liisa Väätäinen on tehnyt merkittävän uran ylipainoisten lasten ja nuorten hoidon ja lihavuuden ennaltaehkäisyn kehittäjänä.
— Olen erityisen iloinen siitä, että palkinto kohdistuu lapsiin ja nuoriin, sanoo Sairaanhoitajapäivien avajaisissa palkittu Väätäinen.
Väätäinen kiittelee työpaikkaansa KYSiä mahdollisuudesta kehittämiseen sekä kollegoidensa tuesta.
Väätäinen on ollut mukana painopoliklinikan moniammatillisessa tiimissä käynnistämässä ja kehittämässä painopolku-interventio-ohjelmaa.
Vaikeasti ylipainoiset lapset ja nuoret perheineen on haastava kohderyhmä.
— Hyvin usein lapsella tai nuorella on paljon muutakin kuormaa kuin ylipaino. Kiusaamistausta ja itsetunto-ongelmat ovat yleisiä. Vuorokausirytmikin saattaa olla ihan sekaisin.
Väätäistä itseään motivoi Motivoiva haastattelu –menetelmän käyttö työssä.
— Kymmenisen vuotta sitten vakuutuin työmenetelmästä. Usein aloitan kysymällä perheeltä: Mikä teitä auttaisi? Perhe itse tuo muutostarpeet esille. Hienoimpia kokemuksia työssäni ovat hetket, jolloin motivaatio syttyy ja lapsen tai nuoren ja hänen perheensä kanssa syntyy yhdessä tekemisen meininki.

Ihmisen parhaaksi -palkintoa tavoitteli tänä vuonna 17 erittäin korkeatasoista ehdotusta. Palkinto jaettiin jo yhdeksättä kertaa. Palkintoraati halusi kiinnittää huomiota kansanterveydellisesti merkittävään ilmiöön: lasten ja nuorten ylipainoon. Lisäksi valinnalla haluttiin tehdä näkyväksi käytännön työtä tekevän sairaanhoitajan pitkäjänteinen työ tärkeällä saralla.

Ihmisen parhaaksi on tunnustuspalkinto väestön hyvinvoinnin edistäjälle, ja se jaetaan vuosittain Sairaanhoitajapäivillä. Palkinnon arvo on 5000 euroa. Palkinnon lahjoittivat Sairaanhoitajaliiton koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca sekä Suomen Messusäätiö. EA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *