Opiskelija: ideoita vanhustenhoitoon? Queen Silvia Nursing Award -stipendi jaossa

Sairaanhoitajaopiskelijoiden tuoreita ideoita vanhustenhoitoon etsitään jälleen: Queen Silvia Nursing Award -stipendi jaetaan kolmatta kertaa Suomessa.

Swedish Care International yhteistyökumppaneineen myöntää Queen Silvia Nursing Award -stipendin jälleen vuonna 2016. Stipendi myönnetään vuosittain yhdelle sairaanhoitajaopiskelijalle Suomessa ja yhdelle Ruotsissa. Haku on käynnissä 1.9.-18.11.2016 välisenä aikana.

Queen Silvia Nursing Award -stipendin tarkoituksena on edistää uusia innovaatioita ja osaamista hoitoalalla ja vaikuttaa siten väestön ikääntymisen aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseen. Stipendi myönnetään sairaanhoitajaopiskelijalle, joka tarjoaa parhaan ratkaisun tulevaisuuden vanhusten ja -dementiahoidon haasteisiin.

Queen Silvia Nursing Award lanseerattiin Ruotsissa 70-vuotislahjaksi kuningatar Silvialle vuonna 2013. Ensimmäinen suomalainen stipendiaatti valittiin vuonna 2014.

” Ideoimalla pystymme näyttämään, että sairaanhoitajaopiskelijat haluavat olla mukana kehittämässä muistisairaiden ja vanhusten hoitoa ja meillä on siihen hyviä ehdotuksia.”, sanoo Suomen ensimmäinen QSNA -stipendiaatti Laura Virtanen. 

Vuonna 2015 stipendin sai Elias Kallio.

Queen Silvia Nursing Award -palkinto koostuu 6 000 euron arvoisesta stipendistä sekä yksilöllisesti räätälöitävästä puolen vuoden harjoittelujaksosta. Harjoittelun aikana opiskelija perehtyy monipuolisesti vanhustenhoitoon ja vanhusten käyttämiin palveluihin sekä Suomessa että ulkomailla. Stipendiaattien nimet julkistetaan joulukuussa, ja kuningatar Silvia luovuttaa heille palkinnot keväällä 2017 Tukholmassa.

Stipendin myöntämisen mahdollistavat sosiaali- ja terveysalaa edustavat yhteistyökumppanit. Suomessa pääyhteistyökumppanina toimii Sopimusvuori Oy, joka tuottaa ja kehittää muun muassa asumispalveluita muistisairaille henkilöille. Muut stipendin yhteistyökumppanit ovat Folkhälsan Syd AB, Suomen sairaanhoitajaliitto ry, Sjuksköterskeföreningen i Finland rf, Oy SCA Hygiene Products Ab ja Nordnet. Osallistumisalustan stipendihakemusten lähettämiseen toteuttaa Innopinion Oy.

Yhteystiedot:

Projektikoordinaattori Jenny Hieta, jenny.hieta@sopimusvuori.fi, +358 (0)10 526 6022

Lisätietoja stipendistä sekä hakuohjeet:

www.queensilvianursingaward.fi

www.sci.se

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *