Sairaanhoitajaliiton valtuusto valitsi uuden hallituksen

Sairaanhoitajaliiton valtuusto kokoontui ylimääräiseen kokoukseen 2.7.2016. Valtuusto vapautti tehtävistään Sairaanhoitajaliiton puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja hallituksen. Valtuuston ylimääräisessä kokouksessa valittiin väliaikaiseksi puheenjohtajaksi Sairaanhoitajaliiton kehittämisjohtaja Nina Hahtela. Väliaikaisena varapuheenjohtajana toimii Heli Naukkarinen.

Valtuusto valitsi myös väliaikaisen seitsemänhenkisen hallituksen varajäsenineen. Toimikausi kestää seuraavaan valtuuston kokoukseen 26.11. asti.

Sairaanhoitajaliiton valtuusto oli tyytymätön hallituksen pyrkimyksiin tehdä Sairaanhoitajaliitosta työmarkkinajärjestö. Sairaanhoitajaliiton valtuusto linjasi aikaisemmin kesällä 11.6. pidetyssä varsinaisessa kokouksessaan, että työmarkkinajärjestöksi siirtymistä koskevaa selvitystyötä ei enää jatketa. Tällöin valtuusto päätti, että Sairaanhoitajaliitto pysyy edelleen Tehyn yhteistyöjäsenjärjestönä.

Lisätietoja antavat:

Sairaanhoitajaliiton valtuuston puheenjohtaja
Terhi Reunama, terhireunama@gmail.com, 040 5105 560 sekä
puheenjohtaja Nina Hahtela, nina.hahtela@sairaanhoitajat.fi, 010 321 3331.

53 kommenttia artikkeliin ”Sairaanhoitajaliiton valtuusto valitsi uuden hallituksen

 1. Vanhat 80-lukulaiset päässeet vauhtiin. Miksi kuuluisin Sairaanhoitajaliittoon kun kerran TEHY ajaa työmarkkinoita. Enpä enää jatkossa maksa Sairaanhoitajaliton jäsenmaksua, rahoille ei saa vastinetta.

 2. En ymmärrä,keitä tarkoitetaan vanhoilla 80-lukulaisilla,mutta sen ymmärrän,että Akavaa kiinnostaa vain oman jäsenmääränsä kasvattaminen.Olishan sinne päässyt joukon jatkeeksi,jos valtuusto olisi niin päättänyt.Onneksi ei.

  • Miten Tehy on ajanut meidän asioita viimeisen 5v aikana? Profiloitunut enemmän ajamaan lähihoitajien asioita kuin meidän korkeastikoulutettujen hoitsujen. Palkkaeroakaan ei hirveästi ole meidän hyväksi, vaikka koulua käydään pidempään. Akava ajaa KORKEASTIkoulutettujen etuja joita tietääkseni myös Sairaanhoitajat on.

   • Ak:n mielestä Tehy on liian laajankentän edunvalvoja jolloin se ei valvo kenenkään etua. Toivo heräsi paremmasta, kun keväällä sairaanhoitajaliitto alkoi puuhata edunvalvonnan ottamista omiin nimiinsä. Tämän päätöksen jälkeen en keksi mitään syytä miksi minun pitäisi kuulua koko sairaanhoitajaliittoon. Tehy:kin kuulun vain sen tähden, koska mitään muuta vaihtoehtoa ei ole..

    Ottakaahan sairaanhoitoliitossa lusikka kauniiseen käteen ja alkakaa ajaa jäsenistönne asiaa että etua. Kukaan, ei kukaan sitä tällä hetkellä tee..

    • Lähihoitajat kuuluvat pitkälti SuPeriin. Järjestö, jolla on sekä ammatillinen että taloudellinen edunvalvonta. Ihan vain tiedoksi.

  • Surullista… Hyvän työn puheenjohtajana tehnyt Merja Merasto joutui kortistoon… Nyt on varmaan hyvä mieli.

 3. Komppaan kollega Leenaa.
  Tässä yhteiskunnan tilanteessa, mitä tämä kertoo Sairaanhoitajaliitosta.
  Tehy jyrää ja syö Sairaanhoitajaliiton.
  Sairaanhoitajien palkkakuoppa jatkuu.
  Professio myytiin tänään.

  • Miten päätös oli mielestäsi hyvä? Kerro rehellisesti, miksi kuulut Sairaanhoitajaliittoon? Tehy hoitaa edunvalvonnan, järjestää samoja koulutuksia Fiocan kanssa (kilpailee). Sairaanhoitajaliiton alasajo on alkanut, ei tulevilla hoitajilla ole varaa maksaa kahta jäsenmaksua ja kummasta saa mahdollisen taloudellisen turvan työttömyyden iskiessä? Valtuusto ei nähnyt tulevaisuuteen… Ai niin… Tulevaisuustyöryhmä on varmaan lakkautettu. Vanhat jäärät ajattelee vain tätä ja huomista päivää, ei viiden vuoden päähän..

   • Tehyllä ja Sairaanhoitajaliitolla on ollut aina selkeä jako edunvalvonnan suhteen. Työttömyyden tulessa voi saada korvauksia vain yhdestä liitosta.
    Muistutuksena sairaanhoitajaliiton nettisivulta.

    Sairaanhoitajaliitto
    Sairaanhoitajaliitto on sairaanhoitajien oma järjestö, joka tekee sairaanhoitajan työn arvoa näkyväksi. Tehtävämme on kehittää hoitotyötä, antaa ammatillista tukea ja edistää sairaanhoitajien asemaa asiantuntijoina. Meihin kuuluu lähes 50 000 hoitotyön ammattilaista. Joukossamme on sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja ensihoitajia (AMK).

    Tehtävämme on

    antaa ammatillista tukea opiskelusta työelämään
    kehittää hoitotyötä ja
    edistää sairaanhoitajien asemaa.
    Sairaanhoitajaliitto ei tarjoa jäsenilleen taloudellistaa edunvalvontaa. Sen jäsenemme saavat esim. Tehystä, jonka suurin yhteistyöjäsenjärjestö olemme.

    Jokaisen sairaanhoitajan liitto – jo vuodesta 1925!

    • Nämähän pitäisi tulla saman katon alta kaikki, mutta valtuusto ei tajunnut asiaa. Ei tulevaisuudessa tulla maksamaan sekä tehyn, että shliihton jäsenmaksua. Ei siihen ole varaa. Ei nuoria kollegiaalisuus saa liittymään shliittoon, vaan ainoastaa Tehyyn

    • Juuri näin kuten kirjasi Maija A-K…… ei tainnut mennä tämä nimiasiakaan mennä ihan ” putkeen ” eli ” Sairaanhoitajaliitto ” – ” Sairaanhoitajat ” kysekö Liitto & Netti vai-mitä-oli-tarkoitus-nimetä ? 🙂

 4. Jan Sirenin sanoo oleellisen.
  Mikä on evidenssi, miten Tehy on edistänyt sairaanhoitajien palkkakehitystä viimeisen 10 vuoden aikana.
  Intressit ovat muualla.
  Entinen jäsen kommentoi myös oleellisen.
  Surullista koko Case.

 5. Sairaanhoitajaliiton ongelma on se, että haihattelut korkeasta koulutuksesta ei vastaa yhtään työn todellisuutta. Liiton toiminta ei vastaa yhtään rivityöntekijän tarpeisiin, vaan on keskittynyt ylemmän portaan asioihin.

  Kaikki me alan ammattilaiset työskennellään samojen työehtosopimusten piirissä. Yhdessä meidän pitää siis myös etuamme ajaa. Tässä kävi klassinen joka itsensä ylentää, alennetaan näytelmä.

 6. Hyvä päätös! Kiitos valtuustolle vastuuntuntoisesta toiminnasta ja tsemppiä eteenpäin!

 7. Taitaapa jatkossa Sairaanhoitajaliitto ja sairaanhoitajat näkyä ja kuulua vain tällaisista uutisista. Merja on ollut hyvä puheenjohtaja ja kyennyt jatkamaan loistavalla tavalla jo aiemmin alkanutta sairaanhoitajien työn näkyväksi tekemistä omissa hyvin laajoissa verkostoissaan. Nytkö sitten nutturat päähän, nauhakengät jalkaan, niiaamaan ja muistelemaan miten ennen on tehty?

 8. Maija A-Kaarina sanoi aiemmin, että Sairaanhoitajaliiton tehtävänä on ajaa sairaanhoitajien asemaa. Miten se sitä tekee? Eikö sairaanhoitajien asemaa tulisi ajaa järjestöstä joka ajaa myös palkkausta ym. Sairaanhoitajien työ on raskasta niin fyysisesti kuin henkisestikin, hyvin monialaista. Työn vaativuus ei näy paljoakaan palkasta. Opiskelu suoritetaan AMK.ssa ja kestää n. 3v. Itselläni on kaksi sisarusta joista toinen on sairaanhoitaja ja toinen lähihoitaja. Peruspalkka on sairaanhoitajalla n. 300€ korkeampi kuin lähihoitajalla. Koulunkäynnistä on 1,5v ero ja koulutuspaikassa, lähäriksi kun opiskeli aikuisopistossa.
  Sairaanhoitajaliitto mainostaa sivuillaan haluavansa olla maailman paras yhteisö… Tätä asiaa olisi pitänyt kysyä jäseniltä, vai eikö uskallettu. Nyt pieni joukko valtuustolaisia on päättänyt ottaa takapakkia liiton tulevaisuuden suhteen.
  Herääkin kysymys, onko loppupelissä nämä valtuuston jäsenet olleet jääviä päättämään tästä asiasta, kuinka moni on jossakin Tehyn työryhmässä tms? Voitelu on hyvin onnistunut ja äänet ostettu.
  Itse jäsenenä en ole antanut oman alueyhdistyksen valtuutetuille äänestää erottamisen saati sitten työmarkkinajärjestöksi siirtymisen lopettamisen puolesta.

  • Olen samaa mieltä siitä, että sairaanhoitajan ja lähihoitajan palkkaero on liian pieni, koska tehtävät eroavat paljon toisistaan. Mutta koulutusero ei ole noin iso: Lähihoitajaksi opiskelun pituus vaihtelee, riippuen aiemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta. Opetussuunnitelmaperustainen opiskelu kestää kuitenkin sielläkin 2,5-3 vuotta ja jos opiskelee aikuisopintoina, niin opinnot kestävät kaksi lukuvuotta tai vähemmän. Koulutuspaikat ovat toki eri, sairaanhoitajat opiskelevat ammattikorkeakouluissa ja lähihoitajat ammatti- tai aikuisopistoissa. Lähihoitajakoulutuksenkin hoitotyön opettajat ovat useimmiten joko terveystieteiden maistereita tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita pedagogisen pätevyyden omaavia. Toivoisin, että me hoitotyön ammattilaiset arvostaisimme toisiamme ja toistemme osaamista ilman, että on tarve alentaa toisen osaamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *