Tulevaisuuden linjauksia ja nousevia tähtiä

Sairaanhoitajaliiton valtuusto teki ison linjauksen 11.6. Helsingissä pidetyssä kokouksessaan: työmarkkinajärjestöksi muuntumista ei kannateta ja asian valmistelutyö lopetetaan.

Kokouksessaan valtuusto myönsi Sairaanhoitajaliiton liitännäisjäsenyyden Terveydenhuollon osastonhoitajat ry:lle (Teos ry). Aiemmin liitännäisjäsenyys on myönnetty Suomen Hygieniahoitajat ry:lle.

Sairaanhoitajaliiton tuore kunniajäsen Vuokko Matero on Kainuun alueyhdistyksestä. Kuva: Leena Koskela

Sairaanhoitajaliiton tuore kunniajäsen Vuokko Matero on Kainuun alueyhdistyksestä.
Kuva: Leena Koskela

Sairaanhoitajaliiton kunniajäseneksi kutsuttiin Vuokko Matero Kainuun alueyhdistyksestä. Matero on pitkän linjan Sairaanhoitajaliittolainen ja hän on uransa aikana toiminut muun muassa Sairaanhoitajaliiton valtuustossa.

Matero korosti kiitospuheessaan sairaanhoitajien ammattikunnan tulevaisuuden haasteita. Keino, jolla niistä selvitään löytyy Materon mukaan vuoden 1995 työtaistelun ajoilta. Erityisesti silloin lauletun laulun sanat ovat jääneet mieleen: ”Yhteistyö on voimamme tästä eteenpäin.”

Ensimmäistä kertaa historiansa aikana Sairaanhoitajaliitto palkitsi Nousevia tähtiä, hiljattain valmistuneita sairaanhoitajia, jotka ovat työssään osoittautuneet erityisen ansioituneiksi. Nouseva tähti -tunnustuksella palkitut kertoivat valtuustolle työstään ja palkinnon herättämistä ajatuksista.

  • Tämä on tärkeä palkinto, joskus työmaailmassa tuntuu, että vastavalmistuneena on vähän vaikea tuoda esiin uusia näkemyksiään, totesi Rayan Hämäläinen.
  • On hyvä huomata, että meitä nuoria ja aktiivisia sairaanhoitajia löytyy, iloitsi Tuuli Oinonen.

    SRH 20160611 Nousevat Tähdet, vasemmalta ylhäältä: Tuuli Oinonen ja Rayan Hämäläinen, alhaalta vasemmalta: Sari Koskinen ja Miina Lyytikäinen. Kuva: Leena Koskela Kuva: Leena Koskela

    SRH 20160611 Nousevat Tähdet, vasemmalta ylhäältä: Tuuli Oinonen ja Rayan Hämäläinen, alhaalta vasemmalta: Sari Koskinen ja Miina Lyytikäinen. Kuva: Leena Koskela
    Kuva: Leena Koskela

  • Nouseva tähti -tunnustuksen saivat: Miina Lyytikäinen HUS:n neurokirurgian tehovalvontaosastolta, Rayan Hämäläinen Peijaksen sairaalan päivystysvalvontaosastolta, Sari Koskinen Jyväskylän terveyskeskussairaala Kyllön osastolta 1 ja Tuuli Oinonen HUS:n Lasten autismipäiväkeskuksesta vierailivat valtuuston kokouksessa. Anniina Herttuainen KYS:n tehovalvontaosastolta ei päässyt paikalle. EA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *