Vuoden Vennyksi Paula Asikainen

Paula Asikainen Satakunnan Lasten ja naisten talon edustalla.

Paula Asikainen Satakunnan Lasten ja naisten talon edustalla.

Satakunnan sairaanhoitopiirin hallintoylihoitaja Paula Asikainen palkittiin pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta toiminnasta hoitotyön johtajana.
— On mukava huomata, että hallintoylihoitajan uran käänteitä seurataan ja arvostetaan, kiitteli Asikainen Sairaanhoitajien koulutussäätiön ja Sairaanhoitajaliiton järjestämässä perinteisessä Venny-gaalassa.
Aiemmin palkittuihin Vennyihin viitaten Asikainen totesi, että edelleen tarvitaan niitä, jotka omassa ajassaan ja omassa työssään vievät asioita eteenpäin.
Asikainen itse olisi halukas viemään eteenpäin sairaanhoitajakoulutuksen siirtämistä yliopistoon.
— Sote-uudistus on tullut sellaiseen vaiheeseen, että sairaanhoitajakoulutuksen korkeatasoinen tieteellinen ja eettinen perusta olisi nyt erittäin tarpeellinen.
Asikainen on huolissaan monista asioista, muun muassa siitä, että terveysala uhkaa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa jäädä jalkoihin. Hän näkee uhkia myös ammattikorkeakoulujen uudistuksissa, joissa terveysalan koulutus siirtyy hyvinvointikoulutusalan alaisuuteen.

— Nämä huolet täytyy nyt tiedostaa, korostaa Asikainen.

Vuoden 2016 Vennyä kiiteltiin juhlapuheissa tinkimättömänä hoitotyön puolustajana. Erityisesti mainittiin hänen hyvä strateginen silmänsä asioiden eteenpäin viemisessä sekä kykynsä toimia muutoksessa.
— Annamme tunnustuksen hoitotyön kehittäjälle ja valinnassa huomioimme aina myös toimintaympäristön muutokset, muistutti Sairaanhoitajien koulutussäätiön puheenjohtaja Päivi Voutilainen.
Tunnustus myönnettiin jo 16. kertaa. EA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *