Kirsi Pitkänen vuoden 2017 sairaanhoitaja, Pohjois-Karjala

Pohjois- Karjalan sairaanhoitajat valitsivat vuoden 2017 sairaanhoitajaksi Kirsi Pitkäsen Juuasta.

Hän on valmistunut sisätautien ja kirurgiseksi sairaanhoitajaksi vuonna 1993 Joensuusta. Lisäksi hän on suorittanut erikoistumisopinnot ”Työtehtävien jakaminen perusterveydenhuollossa” P-K:n AMK:ssa vuonna 2007.

Kirsi Pitkänen vuoden 2017 sairaanhoitaja, Pohjois-Karjala, Juuka

Valmistumisen jälkeen Kirsi työskenteli vuoden Juuassa, josta matka jatkui etelään muun muassa Jorvin sairaalaan sydänosastolle ja sydänvalvontaan. Kotiseuduille jäi kaipuu ja niinpä Kirsi muutti miehensä kanssa takaisin Juukaan. Siellä hän on työskennellyt viimeiset 12 vuotta Juuan terveyskeskuksessa vuodeosastolla.

Kipinä sydänpotilaiden hoitoon tarttui jo hänen opiskeluaikanaan harjoittelujaksolla Tikkamäen sairaalassa. Jorvissa osaston hyvä yhteishenki, työtovereiden auttaminen ja opastaminen sekä vastaavasti kysyminen ja avun pyytäminen ovat jääneet elämään osaksi hänen tapaansa tehdä työtä. Kollegiaalisuus onkin Kirsin yksi vahvuuksista. Hän kokee nykyisessä työssään hienoksi sen, että työryhmän jäsenillä on samat tavoitteet vahvana. Näistä hän itsekin pitää kiinni. Hän tuntee saavansa olla omana itsenään töissä ja voi sanoa rehellisesti, jos jonain päivänä työnteko väsyttää. Luotettavan työyhteisön ja avuliaan ilmapiirin avulla jaksaa työskennellä vähän kovemmassakin työpaineessa, yhteen hiileen puhaltaen, vaikka pientä eripuraa joskus olisikin.

Työtoverit kuvaavat, että Kirsi on ystävällinen ja avulias kaikkia kohtaan, aina auttamassa ja neuvomassa. Hän tekee yhteistyötä kaikkien kanssa. Hänen osaamiseensa, tietoonsa ja taitoonsa luotetaan. Jos Kirsi itse kokee joskus töissä epävarmuutta osaamisessaan, niin hän muistelee aina ensimmäisiä työvuosiaan sydänvalvonnassa ja toteaa, että: ”koska selvisin siitä, niin ei tässäkään ole hätäpäivää!”

Sairaanhoitajan tehtävässä työtovereilta oppii paljon. Kirsi kouluttaa työyhteisössään kollegoitaan paljon. Samalla hän kokee, että hänen oma osaamisensa vahvistuu. Samalla se tuo sopivasti vaihtelua ja monipuolisuutta työhön.

Potilaan hyvä hoito on Kirsille tärkeää. Hän on oppinut ajan myötä näkemään potilaan paremmin yksilönä vaivojen ja diagnoosien keskeltä. Hän pyrkii lähestymään potilaita yksilöllisesti ja keskittymään heidän voimavaroihinsa ja kannustamiseensa kuntouttavalla työotteella. Työssä onnistuminen ja potilaan kiitos, joskus sanatonkin, auttaa jaksamaan.

Kirsi on kiitollinen, että hän on saanut työskennellä urallaan vastuullisten ammattilaisten kanssa, jotka tekevät työtään sydämellään ja toteaakin, että: ” olen ylpeä voidessani kuulua heidän joukkoonsa”. Kiitollisuudella hän ajattelee myös perhettään, joka on äidin työn vuoksi joustanut niin arkena kuin pyhänäkin. Työasioista Kirsi irtautuu parhaiten kuorolaulun avulla.

Teksti : Marja-Leena Nuutinen

Pohjois-Karjalan sairaanhoitajat ry puheenjohtaja

Pohjois-Karjalan sairaanhoitajat viettivät 27.10.2017 sairaanhoitajan iltaa Joensuun Teatteriravintolan lasiterassilla. Illassa julkistiin vuoden sairaanhoitaja.

Pohjois-Karjalan sairaanhoitajat ry. onnittelee valinnasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *