Tuhti paketti lähijohtamisesta

SH0217_kansiSAIRAANHOITAJA-LEHTI:

Sairaanhoitaja-lehden johtamisen erikoisnumero 2/2017 ilmestyy tänään digitaalisesti. Lehti käsittelee erityisesti lähijohtamista.

Organisaatiokonsultti Anneli Tuura kertoo työn muutoksesta. Esimies ei johda enää yksittäistä työntekijää vaan yhdessä tekemistä. Huonoa käytöstä ei siedetä, sillä: ”Ystävällinen käytös lisää tutkitusti tehokkuutta.”

Lapin keskussairaalassa on saatu resurssit jakautumaan tasaisemmin Kaliforniasta tuodulla huddlauksella. Huddlaus auttaa tasaamaan hoitoisuutta ja mahdollistaa avun saannin nopeasti naapuriosastolta. Myös johdolla on tilanteesta parempi kuva.

Hoitotyön johtajalla on vastuu kehittää yksikkönsä työtä. Harkinnalla ja hyvällä suunnittelulla toiminnasta saadaan näyttöön perustuvaa. Muutoksesta hyötyy sekä ammattilainen että potilas.

Järvenpään hoitotyön esimiehet viihtyvät työssään. He kokevat saavansa tukea johdolta, ja jaksamiseen on kiinnitetty huomiota. Muutoksissa tuen tarve onkin suuri. ”Ihmisten johtaminen on haastavampaa kuin asioiden, mutta erittäin palkitsevaa, kun siinä onnistuu”, pohtii hoitotyön esimies Niina Lakua.

Vaasan keskussairaala loi uuden johtamismallin, jossa potilaasta tehtiin kuningas. Tavoitteena on Suomen paras laatu. ”Kun ammattikuntien välille syntyi kitkaa, mietimme, mikä on potilaan etu”, kertoo prosessista johtajaylihoitaja Marina Kinnunen.

Selvityksen mukaan sairaanhoitajien työolot ovat parantuneet. Parantamisen tarvetta on silti yhä erityisesti vuorotyöntekijöiden tukemisessa. Tyytymättömimpiä ollaan päivystyksissä. Sairaanhoitajien työolobarometri kertoo lisää.

 

Printtilehti jaetaan Sairaanhoitajaliiton jäsenille ja tilaajille perjantaina 3.2.

Linkki digilehteen: http://shlehti.sairaanhoitajat.fi/

Lataa mobiilisovellus puhelimeesi AppStore- tai GooglePlay-kaupoista ilmaiseksi tunnuksella ”Sairaanhoitaja”.

untitled

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *