Kiitos sairaanhoitaja!

Tänään 12.5. vietetään Sairaanhoitajan päivää ympäri maailman.

Sairaanhoitajat tekevät työtään suurella sydämellä, potilaan parhaaksi. Vaikka välillä sairaanhoitajan työpaikalla tuntuvat ympäristön luomat paineet, eivätkä kiireet tunnu loppuvan, sairaanhoitaja on aina valmiina sanomaan #mähoidan.

Ei kissa kiitoksella elä, mutta Sairaanhoitajan päivänä on hyvä hetki muistaa kiittää sairaanhoitajaa hänen tärkeästä työstään kaikkien hyväksi. Ilman sairaanhoitajia ei olisi terveydenhoitoa.

Kysyimme kansalta

Teetimme kansalaisilla kyselyn heidän käsityksistään suomalaisista sairaanhoitajista. *

Vastaajien mielestä sairaanhoitajat tekevät arvokasta työtä (98 %). Suurin osa vastaajista pitää sairaanhoitajia korvaamattomina (88 %). Myös kansalaiset näkevät sairaanhoitajien olevan ylityöllistettyjä (83 %). Vastaajat tunnistavat sairaanhoitajat hyvin koulutetuiksi (96 %) ja osaaviksi (95 %). Suurimman osan mielestä sairaanhoitajat ovat vastuullisia (89 %) ja asiantuntevia (82 %).

–       Sairaanhoitaja voi olla hyvin ylpeä työstään, jota hän tekee meidän kaikkien hyväksi. Ilman sairaanhoitajia suomalainen terveydenhoito ei toimisi, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela.

*Kysely IRO 3/2018

Seuraa #sairaanhoitajanpäivä #mähoidan #IND2018

Lisätietoa:
Nina Hahtela, puheenjohtaja, nina.hahtela@sairaanhoitajat.fi, puh. 010 321 3331
Johanna Parmanen, markkinointipäällikkö, johanna.parmanen@sairaanhoitajat.fi, puh. 050 4117 724

Sairaanhoitajan päivää vietetään vuosittain ympäri maailmaa kansainvälisen sairaanhoitajaliiton (ICN) aloitteesta. Silloin nostetaan esiin ajankohtaisia sairaanhoitajan ammattiin ja hoitotyöhön liittyviä aiheita. ICN:n viesti on tänä vuonna Health is a Human right.

Miksi juuri 12.5.? Tuo päivä on Florence Nightingalen syntymäpäivä. Nightingalen merkitys sairaanhoitajien koulutuksen uudistajana ja hoitajien ammatillisen aseman kohottajana on suuri. Nightingalen asema sairaanhoitajien hoidon tason kohottajana ja ammatillisen aseman vakiinnuttajana on kaikista uranuurtajista merkittävin. Hänen ajatuksensa muuttivat yhteiskuntaa ja erityisesti hoitotyötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *