Sairaanhoitajaliiton asiantuntijajaostot tuovat sairaanhoitajien erityisosaamista esille

Sairaanhoitajaliiton asiantuntijajaostot ovat ammatillisia tai asiantuntijoiden muodostamia yhdistyksiä, yhteisöjä tai järjestöjä, joiden jäsenistä vähintään 1/3 on sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, kätilön tai ensihoitajan (AMK) tutkinnon suorittaneita tai näihin tutkintoihin opiskelevia henkilöitä. Näiden lisäksi asiantuntijajaostossa voi olla jäseninä myös muita ammattiryhmiä. Asiantuntijajaostolta ei peritä jäsenmaksua vaan yhteistyö perustuu Sairaanhoitajaliiton ja ammatillisen yhteisön väliseen erilliseen sopimukseen. Asiantuntijajaostotoiminnassa ovat mukana yhteistyössä myös Sairaanhoitajalehti, Fioca ja Hotus.

Asiantuntijaostotoiminnan tarkoituksena on edistää yhdessä sairaanhoitajien ja asiantuntijatehtävissä toimivien sairaanhoitajien osaamista, koulutusta, asemaa ja arvostusta yhteiskunnassamme.

Sairaanhoitajien työssä tarvitaan entistä enemmän erityisosaamista, jonka näkyväksi tekeminen on yhteinen tavoitteemme.

Sairaanhoitajaliiton asiantuntijajaostoja ovat Suomen Hygieniahoitajat ry, Terveydenhuollon osastonhoitajat Teos ry, Suomen Neurohoitajat ry, Terveystieteiden kliinisten asiantuntijoiden verkosto, Suomen Parkinsonhoitajat ry, Suomen Korva-, nenä- ja kurkkutautien hoitajat ry ja Diabeteshoitajat ry. Lisäksi useat muut erikoisalajärjestöt ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa yhteistyöhön menossa olevan Sairaanhoitajaliiton kyselyn mukaan.

Jos ammatillinen yhteisösi/erikoisalajärjestösi ei ole saanut viestiä Sairaanhoitajaliitolta kesäkuussa ja olet kiinnostunut asiasta, ota yhteyttä sähköpostitse Sairaanhoitajaliittoon osoitteella: liisa.karhe@sairaanhoitajat.fi

Asiantuntijajaostojen edustajille ja asiantuntijajaostotoiminnasta kiinnostuneille ammatillisten yhteisöjen/erikoisalajärjestöjen edustajille on tulossa tapaaminen 29.11.2019.

Lue lisää 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *