Kollegiaalisuus on hoitotyön ammatillinen normi

”Kollegiaalisuuden ydin on potilaan paras mahdollinen hoito ja siihen tarvitaan koko henkilökunta”, toteaa Sairaanhoitajaliiton kansainvälisten asioiden päällikkö Anna Suutarla Sairaanhoitajapäivillä 2015. ”Miten me sairaanhoitajan ammatista puhumme ja miten me ammattikuntamme koemme kuvaa yhteisöämme ja kollegiaalisuuttamme”, hän jatkaa. Sairaanhoitajien kollegiaalisuus on ammattikunnan jäsenten välinen tasa-arvoinen ja vastavuoroinen suhde. Katso alta Suutarlan haastattelu siitä mitä kollegiaalisuus on tänä päivänä.

Sairaanhoitajan päivänä 12.5. haluamme nostaa sairaanhoitajan työn arvon keskiöön ja kiittää sairaanhoitajia arvokkaasta työstä terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. Ilahduta kiitoksella -kampanjan tavoitteena on tuoda iloa ja hyvää mieltä sairaanhoitajille.

Myös tämän vuoden Hoitotyön vuosikirja käsittelee kollegiaalisuutta otsikolla Kollegiaalisuus hoitotyössä. Julkaisu on hyvin ajankohtainen ja jatkoa Sairaanhoitajaliiton 2014 julkaisemiin Sairaanhoitajien kollegiaalisuusohjeisiin.