Logo

Eroaminen Sairaanhoitajaliitosta

Löysit tälle sivulle, koska mietit eroamista Sairaanhoitajaliitosta. Ennen kuin teet päätöksesi ja täytät eroilmoituksen vastaa muutamaan kysymykseen:

Oletko opiskelija?

Tuntuuko 15 euroa vuodessa isolta rahalta? Se on itse asiassa vain vähän yli euron kuukaudessa ja sillä olet mukana ammatillisten kollegoidesi yhteisössä, jossa saat konkreettista tukea osaamisen lisäämiseen ja henkistä tukea ammatin vaatimuksissa.

Oletko jäämässä eläkkeelle?

Jäsenyyden ei tarvitse päättyä siihen, että ammatityö päättyy. Olet ollut osa sairaanhoitajien yhteisöä ja olet sitä edelleenkin. Yhteinen ammatti ja siinä koetut hetket ovat ainutlaatuisia. Kollegasi, toinen sairaanhoitaja ymmärttää sinua ja kokemuksiasi paremmin kuin kukaan muu. Eläkkeellä ollessasi voit osallistua seniorisairaanhoitajien toimintaan  ja pitää yhteyttä toisiin  aktiivisiin eläkeläisiin. Yhteiset retket ja matkat ovat haluttuja ja  mukaan pääsee vain olemalla jäsen.

Viimeinen työssäolon vuosi on vielä maksullinen ja siitä alkaen jäsenyytesi on maksutonta. Halutessasi voit tilata Sairaanhoitajalehden eläkeläisen alennettuun hintaan. Sairaanhoitajapäiville pääset todella edulliseen hintaan samoin kuin muihinkin ammattillisiin koulutuksiin, jos haluat edelleen pitää ammattitaitoasi yllä.

Oletko kotona äitiys- tai hoitovapaalla tai pidemmällä sairaslomalla?

Silloin kun päiväsi täyttyvät aivan muusta kuin ammattityöstä, saatat kokea että et tarvitse jäsenyyttä. Olet kuitenkin jossakin vaiheessa palaamassa työhön takaisin. Työhön paluuta helpottaa usein se, että olet perillä kaikesta mikä liittyy sairaanhoitajan työhön tai ammattiin yleisemmin.

Työssä ollessa on joskus vaikeaa löytää aikaa paneutua vaikka Sairaanhoitaja-lehden lukemiseen tai osallistua erilaisiin alueellisiin tai  valtakunnallisiin tapahtumiin. Anna itsellesi mahdollisuus tehdä se nyt. kun olet vapaana työelämästä. Osallistu vaikka yhteiseen illan viettoon kollegoiden kanssa ja saat vaihtelua ja piristystä normaaliin arkeen. Ammattityöstä vapaalla ollessasi saatat kiinnostua tekemään itsellesi CV:n, jota voit hyödyntää uuden työpaikan hakemisessa. Siinä yhteydessä verkkoportfolion täyttäminen voi olla yllättävän voimaannutta kokemus, kun huomaat kuinka paljon osaamista ja kokemusta sinulla onkaan!

Tuntuuko, että jäsenyydestä ei ole hyötyä?

Tehdäänpä aluksi pieni laskuharjoitus. Jäsenmaksu on 50 euron vuodessa, se tarkoittaa siis vain noin 4 euroa kuukaudessa. Olemme helpottaneet maksun maksamista ja voit maksaa vuosimaksun puolitettuna kahteen erään, niin että maksat 25 euroa kahtena peräkkäisenä kuukautena. Jäsenmaksulaskussa on siitä tarkemmat ohjeet.

Sairaanhoitajan ammatti ja työ sairaanhoitajana on vaativa tehtävä, jossa ei voi toimia ilman jatkuvasti päivittyvää osaamista tai ilman kollegoiden kanssa tehtävää yhteistyöstä. Toinen sairaanhoitaja ymmärtää sinua ja tietää tunteesi, silloin kun työ on haasteellisinta. Sairaanhoitajat ovat yhteisö, jonka Sairaanhoitajaliitto ainoana toimijana kokoaa yhteen.

Oletko tutustunut mitä kaikkea etua sinulla on jäsenyydestäsi? Tai oletko huomannut käyttää kaikki jäsenetusi hyväksesi?

Tervetuloa uudelleen jäseneksi!

Jos kuitenkin päätit jättää erohakemuksesi, sairaanhoitajana voit myöhemmin liittyä jäseneksi uudelleen. Kiitos jäsenyydestäsi tähän saakka.

Tee eroilmoitus tästä. Eroilmoitukseen on aina merkittävä oma nimi ja jäsennumero. Halutessasi voit kertoa syyn, miksi haluat erota. Tieto on meille tärkeä, koska haluamme kehittää toimintaamme ja palveluita jäsenille.