Logo

Kansainvälinen toiminta

Kansainvälinen työ on aina ollut merkittävä osa Sairaanhoitajaliiton työtä. Kansainvälisessä sairaanhoitajaliitossa ICN:ssä olemme olleet jäsenenä jo vuodesta 1909 alkaen. Toimimme aktiivisesti erilaisissa pohjoismaisissa, eurooppalaisissa ja globaaleissa verkostoissa, niin sairaanhoitajien kuin sairaanhoidon opiskelijoidenkin asioita edistäen.

Hoitotyön, sairaanhoitajien asioiden ja laadukkaan terveydenhuollon edistäminen kansainvälisissä verkostoissa on usein pitkäjänteistä toimintaa. Jäsenenä kuulut kauttamme kansainväliseen sairaanhoitajakollegioon ja pääset esimerkiksi ICN:n kongresseihin alennetulla jäsenmaksulla. Järjestämme yhteisiä jäsenmatkoja kansainvälisiin konferensseihin.

Järjestämme myös kansainvälisiä konferensseja Suomessa, mikä helpottaa verkostoitumista kollegoiden kanssa kansainvälisesti. Jos mielit ulkomaille töihin tai opiskelemaan, löydät sivuiltamme vinkkejä ja teet englanninkielisen CV:n verkkoportfolion kautta näppärästi. Yhteiskunnallinen vaikuttamistyö on esimerkiksi Euroopan komissioon vaikuttamistyötä ja lobbausta sairaanhoitajien asioissa eurooppalaisen yhteistyöjärjestön EFN:n kautta.

Katso mitä ajankohtaista kansainvälisissä asioissa tapahtuu!