Eksoten Tuija Halko-Liukkoselle kaksi tunnustuspalkintoa sairaanhoitajan työn ja neurologisen hoitotyön osaamisen kehittämisestä

Suomen sairaanhoitajaliitto ry on myöntänyt Tuija Halko-Liukkoselle (sairaanhoitaja YAMK) Kyllikki Pohjala -muistorahaston tunnustusapurahan erityisistä ansioista hoitotyössä. Esityksen tunnustukseen teki vuodenvaihteessa Saimaan sairaanhoitajat ry:n hallitus.

Kuntoutuksen palvelualueella työskentelevä neurologinen asiantuntijasairaanhoitaja Tuija Halko-Liukkonen on neurologisten potilaiden ja kuntoutujien parissa edistänyt kuntalaisten aivoterveyttä ja parantanut neurologista hoito-osaamista hoitoketjun eri vaiheissa. Vastaanottotyönsä ohessa hän on suunnitellut ja toteuttanut Paineeton pää – asiaa aivoterveydestä -luennot kuntalaisille sekä koordinoinut Neurologinen osaaja -täydennyskoulutuskokonaisuuden Etelä-Karjalan keskussairaalan sairaanhoitajille.

Tuija Halko-Liukkonen on kehittänyt hoitotyön käytäntöä primaariprevention keinoin kertomalla kuntalaisille aivoterveyden riskitekijöistä ja keinoista vähentää riskiä valtimotautiin sairastumiseen. Hän on yhdistänyt ennakkoluulottomasti erikoissairaanhoidon näkökulman perinteisesti avoterveydenhuollon kentän terveyden edistämisen toimintaan. Hänen kehittämänsä Neurologinen osaaja -täydennyskoulutusmalli on saanut hyvää palautetta, ja sitä on jo monistettu siten, että samalla sapluunalla on alkanut myös muita sisäisiä koulutuskokonaisuuksia.

Saimaan sairaanhoitajat ry:n hallitus valitsee keväisin Sairaanhoitajaliiton yhteisten kriteerien ja jäsenten esitysten perusteella Vuoden Saimaan sairaanhoitajan. Tänä vuonna tunnustus jaettiin 12. kerran, ja se myönnettiin Tuija Halko-Liukkoselle Etelä-Karjalan II Hoitotiedepäivässä 9.5.2018. Edellä kerrottujen ansioiden lisäksi Tuijaa kuvataan sinnikkääksi, rohkeaksi ja ammatistaan ylpeäksi tienraivaajaksi. Tuija ohjaa ja hoitaa asiakkaita suurella sydämellä sekä kouluttaa ja kehittää innostuneena yhteistyökumppanina yli organisaatiorajojen. Työtoverina Tuija on aina valmis auttamaan ja innovoimaan uutta.

Kyllikki Pohjala -tunnustusapurahan kriteerit

https://sairaanhoitajat.fi/etu/tunnustusapuraha-hoitotyossa-ansioituneelle-jasenelle/

Vuoden alueellisen sairaanhoitajan kriteerit

https://sairaanhoitajat.fi/jasenpalvelut/yhteiskunnallinen-vaikuttaminen/sairaanhoitajien-tunnustaminen/alueelliset-vuoden-sairaanhoitajat/

Lisätiedot:

Minna-Maria Behm, Saimaan sairaanhoitajat ry:n puheenjohtaja, minna-maria.behm@eksote.fi

Tuija Halko-Liukkonen, neurologinen asiantuntijasairaanhoitaja, tuija.halko-liukkonen@eksote.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *