Jäsenyydestä hyötyä opintoihin ja vapaa-aikaan

kirsi-kauppinen

”Olen hyötynyt liiton opiskelijajäsenyydestä monin tavoin. Esimerkiksi jäsenlehdestä on paljon apua opinnossa”, Kirsi Kauppinen sanoo.

Ensimmäistä vuottaan Lohjan Laurea-ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi opiskelevalla Kirsi Kauppisella on jo kokemusta hoitoalasta. Ja selvät sävelet tulevaisuudesta. Aiempia lähihoitajaopintojaan hän on jo ehtinyt hyödyntää työskentelemällä useamman vuoden niin ambulanssissa, kuin vanhustenkin parissa. Nyt määrätietoisen Kirsin tavoitteena on puristaa sairaanhoitajan tutkinto vain kahdessa vuodessa.

”Kun lähihoitajan toimenkuvaa ja vastuita taannoin kavennettiin lakimuutoksella, päätin että haluan opiskella sairaanhoitajaksi. Valitsin tiiviin monimuoto-opiskelun, vaikka se vaatiikin kovaa itsekuria ja tiedossa oli melkoista aikataulujen sovittamista koulun ja perheen välillä, etenkin työharjoittelujaksojen aikana”, Kirsi kertoo. Silti häneltä on liiennyt aikaa myös oppilaskuntatyölle ja uusien opiskelijoiden tutorointiin.

”Tähän asti opinnot ovat vastanneet odotuksiani, ja haluaisin erikoistua kirurgia-anestesiahoitajaksi. Tulevaisuudessa voisin ehkä toimia keikkatyöläisenä, jolloin olisi mahdollista nähdä erilaisia työympäristöjä ja -yhteisöjä. Omaa vapaa-aikaakin voisi säädellä paremmin, hän miettii.”

Liitosta konkreettista hyötyä opintoihin
Kirsi liittyi Sairaanhoitajaliiton jäseneksi heti opintojensa alussa. ”Näin koulun aulassa mainosjulisteen. Kotona menin sitten nettiin, ja hetken päästä olinkin jo opiskelijajäsen. Aluksi luulin, että Sairaanhoitajaliitto on alan etujärjestö, mutta pian ymmärsin mikä liiton tehtävä oikeasti on, ja minkälaista hyötyä minä opiskelijana siltä saan.”

Kirsi kiittelee myös liiton tilaisuuksien positiivista yhteishenkeä. ”Olen osallistunut niin kevät- kuin syyskokoukseenkin. Vanhat konkarit ovat ottaneet meidät nuoremmat todella hyvin vastaan. Mielipiteitämme aidosti arvostetaan, ja niitä myös kysytään”, Kirsi sanoo tyytyväisenä. ”Lisäksi olen mukana opiskelijatyöryhmässä, jossa muun muassa esittelemme Sairaanhoitajaliiton toimintaa alan opiskelijoille”.

”Esimerkiksi liiton oma lehti on todella laadukas ja ajankohtainen, ja voin käyttää sitä myös lähteenä opinnoissani. Juuri äskettäin olin hyödyllisellä Sairaanhoitajaliiton järjestämällä risteilyllä, joka kuuluu opiskelijatyöryhmän jäsenetuihin. Seuraavaksi on tulossa samalle porukalle ’hemmotteluilta’, ja keväällä sitten taas Sairaanhoitajapäivät”, hän luettelee. ”Opiskelijan 15 euron jäsenmaksu tulee kuitatuksi moneen kertaan”.

Kirsi Kauppinen aikoo pysyä liiton jäsenenä myös valmistuttuaan, koska voi sitä kautta saada tukea, ja ylläpitää omaa ammattitaitoaan. ”Olen jo saanut Sairaanhoitajaliitolta niin paljon, etten osaa edes kuvitella enempää”. Hetken pohdinnan jälkeen tulee kuitenkin mieleen vielä yksi asia: ”valmistuttuani saan käyttää jäsenyydestä ja ammattitaidosta kertovaa sairaanhoitajan pinssiä. Se on minulle tärkeä juttu.”

Teksti ja kuva: Tuomo Antikainen