Pohjois-Hämeen sairaanhoitajien Vuoden Sairaanhoitaja 2017 on Kaija Veijalainen

Alueemme Vuoden Sairaanhoitajaksi valittiin Kaija Veijalainen. Kaija on valmistunut 1980-luvun alussa ensin apuhoitajaksi ja 1997 sairaanhoitajaksi. Hän työskentelee Tampereen yliopistollisen sairaalan teho-osastolla ja työkokemusta on kertynyt myös Invalidiliiton asumispalveluista. Hän on jatkuvasti kehittänyt omaa osaamistaan kouluttautuen, mm. hoitotyön ja hallinnon koulutuksilla, johtajuuteen ja tutkimukseen liittyvillä opinnoilla. Häneltä löytyy myös kriisityön asiantuntijan koulutus.

Ehdotus Kaijan valinnaksi Vuoden Sairaanhoitajaksi oli puhutteleva. Kollegat kuvasivat häntä vastuuntuntoiseksi, kollegiaaliseksi, potilaiden etua kunnioittavaksi sairaanhoitajaksi. Hän sai huomionosoituksensa alueyhdistyksen tapahtumassa Taitokeskuksella 22.5.2017. Seuraavassa otteita Kaijan kiitospuheesta:

”Sanotaan, että työssä tulee olla aidosti läsnä. Nuorena hoitajana en sitä ymmärtänyt ja ajattelin, että tottahan toki olen aidosti läsnä kunkin potilaan kohdalla silloin kun olen hänen kanssaan. Vuosien myötä olen oppinut, että aito läsnäolo ei ole vain fyysistä läsnäoloa vaan se on jotain aivan muuta.”

”Muistakaamme, että sairaalavaatteista huolimatta näemme potilaan ihmisenä, omana persoonanaan ja kunnioitamme häntä sellaisena kuin hän on, kaikkine ominaisuuksineen ja toiveineen, tapoineen sekä omaisineen… Mahdolliset tuomiot jaetaan jossain muualla – ei sairaalassa.”

”Potilaalle ja omaisille sairaus ja sairaalassa olo on aina ainutlaatuinen tapahtuma. Hoitajan tehtävänä on tässä tilanteessa olla potilaan ja omaisten tukija sekä rinnalla kulkija, ei yksittäisten teknisten asioiden suorittaja.”

Kaija kuvaa työtään haasteelliseksi, jossa jokainen päivä on erilainen. Toivon näkökulma on läsnä työssä joka hetki. Erityisesti selkäydinvammapotilaat ovat hänen sydäntä lähellä. Sairaanhoitaja on tärkeässä roolissa, kun uutta, muuttunutta elämää lähdetään miettimään eteenpäin. Elämänuskon säilyttäminen on tärkeää.

Kaijan työssä korostuu aidon tiimityön merkitys. Potilaan ympärillä saattaa olla useita eri alojen ammattilaisia, joiden saumaton yhteistyö pelastaa potilaan hengen. Tiimissä kaikkien panos on tärkeä, sairaalahuoltajasta sihteeriin, kirurgista sairaanhoitajaan. Tiimi myös kantaa, tukee vaikeiden tilanteiden jälkipuinnissa, auttaa ja neuvoo toisiaan. Kaija kertookin, että ei ole kulunut päivääkään, ettei ole kysynyt neuvoa. Yhdessä tehden asiat saadaan hoidettua. Esimiesten tuki on myös tuiki tärkeää.

Vaativan työn vastapainoksi Kaija nauttii maalla asumisesta. Eläinten ja luonnon läheisyys lataa akut kolmivuorotyön lomassa.

Pohjois-Hämeen sairaanhoitajat ry onnittelee vielä kerran lämpimästi Kaijaa ja on erittäin ylpeä , että hän on yksi meistä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *