Sairaanhoitajaliiton valtuuston puheenjohtaja valitaan nelivuotiskaudeksi

Terhi_3

Terhi Reunama

Katja Holopainen

Katja Holopainen

Sairaanhoitajaliiton valtuuston uusi puheenjohtaja valitaan valtuuston kevätkokouksessa 6.6.2015. Puheenjohtaja valitaan valtuutettujen keskuudesta. Häneltä odotetaan liiton päätöksenteon tuntemusta ja hyvää kokoustekniikan osaamista. Vielä ehdit ilmoittautua ehdokkaaksi. Ehdokkaat voivat ilmoittautua Lauralle laura.niemi@sairaanhoitajaliitto.fi.

Ehdokkaita on tällä hetkellä ilmoittautunut kaksi: Etelä-Hämeen sairaanhoitajien Katja Holopainen ja Keski-Suomen sairaanhoitajien Terhi Reunama. Ehdokkailta on kysytty muutama kysymys tehtävään liittyen.

1. Kerro lyhyesti kuka olet, mitä teet ja miten ollut mukana Sairaanhoitajaliiton toiminnassa.
TERHI: Olen Terhi Reunama, Jyväskylästä, tutkimuspäällikkö kansainvälisessä yrityksessä ICON Clinical Research. Koordinoin kansainvälisiä kliinisiä lääketutkimuksia ympäri maailman, tällä hetkellä huolehdin meningokokkirokoteesta ja biologisista lääkkeistä rintasyöpään ja keuhkosyöpään.
Sairaanhoitajaliiton jäsen on ollut sairaanhoitajaksi valmistumisesta lähtien v. 1992. Olen tehnyt Sairaanhoitajaliitossa välillä tuntuu, että ihan kaikkea: opiskelijatyötä toista kymmentä vuotta, ollut Keski-Suomen alueyhdistyksen varapuheenjohtaja 3 vuotta, puheenjohtaja 8 vuotta, Suomen Sairaanhoitajaliiton hallituksen jäsen 8 vuotta ja nyt valtuuston jäsen 1. kautta. Lisäksi olen toiminut Sairaanhoitajaliiton potilasturvallisuusasiantuntijaryhmän jäsenenä.

KATJA: Olen Katja Holopainen, Sairaanhoitaja Yamk. Työskentelen sairaanhoitajana Kanta-Hämeen keskussairaalan Leikkaus- ja anestesiaosastolla. Tällähetkellä olen lainassa Välinehuollossa osastonhoitajan pestissä. Olen Paavon ja Vilman äiti, partiolainen ja Etelä-Hämeen sairaanhoitajien puheenjohtaja. Sairaanhoitajaliiton valtuustossa aloitan toista kautta valtuutettuna. Viime kaudella toimin valtuuston varapuheenjohtajana.

2. Mitä vaaditaan valtuuston puheenjohtajalta ja miksi juuri sinut tulisi valita?
TERHI: Valtuuston puheenjohtajan työtä helpottaa jos tuntee hyvin Sairaanhoitajaliiton toiminnan ja osaa lukea asiakirjoja ja hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Kokoustekniikka ja yhdistyksen säännöt olisi oltava hyvin hallussa, ja yhdistyslakiakin tulisi tuntea, jotta tehtävien päätösten lain- ja säännönmukaisuus toteutuu. Tarvittaessa pitää olla topakka, jotta kokoukset saadaan viedyksi läpi, mutta myös taitoa kuunnella.
Tunnen järjestömme hyvin monista eri luottamustehtävistäni. Omaa palkkatyötäni teen eri maissa olevien ihmisten kanssa ja vaikka ei kasvotusten tavatakaan isoja asioita tapahtuu ja työt saadaan tehdyksi. Kun saan Jyväskylän Rihlaperältä hoidettua asiat Chilen, Serbian tai USAn kanssa, uskon saavani aikaan hyvää valtuustotyöskentelyä niin tuttujen kuin vielä tuntemattomien valtuutettujen kanssa Suomessakin.

KATJA: Valtuuston puheenjohtajalta vaaditaan paitsi kokoustekniikkan hallintaa myös aktiivista otetta kuulemiseen, keskustelun herättämiseen ja valtuuston äänenä toimimiseen. Hän huolehtii, että kaikkia alueyhdistyksiä kuullaan ja heidän äänensä kuuluu myös hallituksessa. Hallituksessa hänen tehtävänsä on edustaa valtuustoa, ei yksittäistä alueyhdistystä. Olen itse viime valtuustokaudella pyrkinyt aktiivisesti kehittämään valtuustoa ja sen toimintatapoja. Haluan jatkaa tätä mielenkiintoista ja haastavaa tehtävää ja luoda aidosti keskustelevan valtuuston. Olen erinomainen valinta valtuuston puheenjohtajaksi, koska olen aidosti ja avoimesti kiinnostunut tehtävästä. Minulla on ideoita, taitoa ja tahtoa viedä valtuusto uudenlaiseen toimintatapaan.

3. Miten kehittäisit valtuuston työskentelyä?
TERHI: Ehkä olisi tarpeen saada aikaan enemmän keskustelua kokousten välillä. Yhteyttä voi pitää monin tavoin (mm. skype, lync, fb) ja ajatusten jakaminen pitkin vuotta niin Sairaanhoitajaliiton ja alueiden ajankohtaisista asioista olisi tarpeen. Valtuuston tulee käyttää vaikutusvaltaansa ja edustajiensa osaamista Sairaanhoitajaliiton kehittämiseen yhteistyössä liiton pj:n, hallituksen ja toimiston kanssa.

KATJA: Valtuuston työskentelyä kehittäisin kutsumalla kaikki valtuutetut suljettuun facebook ryhmään, josta loisin keskustelevan alustan ajatusten, verkostoitumisen ja ajankohtaisten tietojen vaihtamiseen. Facebook on osoittautunut nopeaksi, helpoksi ja tehokkaaksi välineeksi samasta aihepiireistä kiinnostuneiden ihmisten yhteenkokoamisessa. Minulla on osaamista ja kokemusta eri kokoisten ryhmien aktivoimisesta vastaavalla tavalla. Pelkkä ryhmän perustaminen ei keskustelua saa aikaiseksi, vaan mielenkiintoinen sisältö ja aktiivinen käyttö tekevät sen, facebook on vain väline. Tämä mahdollistaa aidosti tehokkaan vuorovaikutuksen hallituksen ja valtuuston välillä sekä tuo kaikkien äänen kuuluviin. Vaatisin aktiivista otetta yhteisiin asioihin ja niistä keskusteluun valtuuston kokousten välillä jokaiselta valtuutetulta. Ennen valtuuston kokouksia olevien hallituksen kanssa yhteisten illallisten ja tapaamisten erilaista hyödyntämistä käyttäisin myös hyväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *