Vuoden 2018 uusimaalainen sairaanhoitaja Kukka Nurmi – elinluovutustoiminnan kehittäjä ja puolestapuhuja

 

Kukka Nurmi on valmistunut sairaanhoitajaksi 1997. Hän aloitti ammattiuransa Meilahden sairaalan päivystyspoliklinikalla, jonka jälkeen hän työskenteli useamman vuoden Meilahden sydänkirurgian teho-osastolla sekä ideoimassa että perustamassa sydänkirurgisten potilaiden LEIKO-yksikköä Meilahden sairaalaan. Vuonna 2013 helmikuussa Kukka aloitti nykyisessä työssään HUS-alueen elinluovutuskoordinaattorina ja työn alkuvaiheessa hän työskenteli lisäksi osan työajastaan Meilahden sairaalan päivystys- ja valvontaosastolla M2B. Tällä hetkellä Kukka toimii täyspäiväisenä HUS-alueen elinluovutuskoordinaattorina ja kuuluu lisäksi HUS:n elinluovutustoiminnan ohjausryhmään, HUS koulutustyöryhmään sekä Meilahden sairaalan elinluovutustyöryhmään.

Aloittaessaan työnsä HUS-alueen elinluovutuskoordinaattorina Kukka loi aluksi hoitajien yhteistyöverkoston HUS-alueelle, joka on myöhemmin laajentunut koskemaan myös Helsingin kaupungin sairaaloiden (Haartman ja Malmi) yhteyshoitajia. Verkosto kokoontuu Kukan koollekutsumana 2-4 kertaa vuodessa ja tapaamisissa päivitetään alueen sairaaloiden tilannetta, jaetaan kokemuksia sekä kouluttaudutaan yhdessä aiheen tiimoilta. Kukka on tehnyt erittäin tiiviisti yhteistyötä HUS:n ERVA-alueen Lappeenrannan ja Kotkan sairaaloiden elinluovutustyöryhmien kanssa, informoinut ja auttanut heitä elinluovutustoiminnan käynnistämisessä omissa sairaaloissaan sekä kutsunut heitä mukaan koulutuksiin.

Kukka on kehittänyt kaiken HUS elinluovutustoiminnan käytännössä tyhjästä. Hänellä ei ole ollut ketään, joka varsinaisesti olisi tuohon toimeen perehdyttänyt, vaan Kukka on saanut taustatukea ja tietoa toiminnasta elinsiirtokoordinaattoreilta sekä muilta elinluovutustoiminnan parissa työskennelleiltä henkilöiltä. Kukka on luonut HUS:n nykyisen elinluovutustoiminnan oman innovatiivisuutensa, ahkeruutensa, verkostoitumiskykynsä, oma-aloitteisuutensa sekä asioiden selville ottamisen ansiosta ja saanut siten toiminnan nostettua sille tasolle, jossa nyt ollaan. Kukka kehittää ja ylläpitää toimintaa jatkuvasti sekä jakaa pyyteettömästi osaamistaan niin paikallisesti, alueellisesti kuin Suomen laajuisestikin.

Ehdotus vuoden uusimaalaiseksi sairaanhoitajaksi tuli Kukan kollegoilta, jotka kuvaavat häntä välittäväksi ja positiiviseksi sairaanhoitajaksi, joka huomioi kanssaihmisiään ja huolehtii heidän hyvinvoinnistaan kaikin mahdollisin tavoin. Kollegojen mielestä hänen ehdottomasti parhaita ominaisuuksia ovat innovatiivisuus, kyky verkostoitua laaja-alaisesti sekä positiivinen ylpeys sairaanhoitajan ammatista. Kukka ei jätä yhtään kiveä kääntämättä voidakseen tehdä työnsä mahdollisimman hyvin ja perusteellisesti ollen samanaikaisesti lämminhenkinen kaikki huomioonottava ja vahvan ammattitaidon omaava 2000-luvun sairaanhoitaja.

Uudenmaan sairaanhoitajat onnittelevat!

Yksi kommentti artikkeliin ”Vuoden 2018 uusimaalainen sairaanhoitaja Kukka Nurmi – elinluovutustoiminnan kehittäjä ja puolestapuhuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *