Sairaanhoitajan erikoistumisopinnot

Erikoissairaanhoitajan tutkinnon lakkauttamisen jälkeen 1990-luvun alkupuolella sairaanhoitajat ovat syventäneet osaamistaan ja asiantuntijuuttaan erilaisten lisä- ja täydennyskoulutusten avulla. Ammatikorkeakoulut tarjoavat erikoistumisopintoja, jotka eivät johda tutkintoon.

Erikoistuminen

Ammattikorkeakoulujen järjestämät erikoistumisopinnot eivät johda tutkintoon. Opinnot ovat yleensä 30-60 opintopisteen kokonaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi kivunhoitotyö, perioperatiivinen hoitotyö, ja syöpäpotilaan hoitotyö.

Jos olet suorittanut erikoistumisopintoja, niin huomioihan, että voit liittää opinnot osaksi Sairaanhoitajaliiton erityispätevyyshakua.  Erityispätevyysnimikkellä Sairaanhoitajaliiton tunnustaa sairaanhoitajien erityisosaamista.

 

Erikoistumisopinnot ammattikorkeakouluissa

Ammattikorkeakoulun erikoistumisopinnot ovat ammatillisia tutkintojärjestelmiä täydentäviä laajoja täydennyskoulutusohjelmia, jotka on tarkoitettu ammattikorkeakoulututkinnon, ammatillisen opistotason tutkinnon tai soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille. Erikoistumisopinnoista[…] Lisää…