Merasto: Viisi sote-aluetta mahdollistaa asiakaslähtöisen palvelurakenteen

Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto iloitsee siitä, että henkilöstön asema luvataan turvata uudistuksessa.

Meraston mukaan sote-uudistuksessa tunnustetaan, että Suomi on eri osiltaan erilainen maa niin maantieteellisesti, demografisesti kuin taloudellisesti.

– Päätöksenteko tulee lähemmäs palvelujen loppukäyttäjää, asiakasta- ja potilasta, kun sote-alue suunnittelee palvelujen järjestämisen tavan vastualueellaan, Merasto kirjoittaa blogissaan.

Sote-ratkaisu myös mahdollistaa maakunnallisten ja paikallisten kehittämishankkeiden ja hyviksi havaittujen käytäntöjen jatkumisen.

Henkilöstön asema luvataan turvata palvelurakennemuutoksissa. Merasto uskoo, että potilas- ja asiakastyössä työskentelevälle sairaanhoitajalle tämä on huojentava tieto. Henkilöstö on jatkossakin mukana uudistuksien yksityiskohtien hiomisessa.

Sairaanhoitajaliitto on omissa lausunnoissaan korostanut sitä, että rakennepäätöksen yhteydessä on turvattava myös terveystieteellisen tutkimuksen asema kaikilla viidellä sote-alueella. Pääkaupunkiseudulla ei tällä hetkellä ole terveystieteellistä oppituolia. Meraston mukaan nyt on aika korjata tämä puute.