Logo

Medialle

Sairaanhoitajaliiton tehtävä on kehittää hoitotyötä, antaa ammatillista tukea ja edistää sairaanhoitajan asemaa asiantuntijoina. Teemme sairaanhoitajan työn arvoa näkyväksi. Meihin kuuluu lähes 50 000 hoitotyön ammattilaista. Joukossamme on sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja ensihoitajia (AMK).

Yhteydenpito mediaan on keskeinen osa Sairaanhoitajaliiton viestintää ja vaikuttamista. Autamme mielellämme niin sairaanhoitajuuteen ja hoitotyöhön liittyvissä kysymyksissä kuin sopivien haastateltavien etsimisessä. Ota yhteyttä!

Asiantuntijuutta

Sairaanhoitajaliitto vaikuttaa aktiivisesti hoitotyön ja terveydenhuollon kehittämiseen niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Asiantuntijamme seuraavat hoitoalaan liittyvää päätöksentekoa ja ovat mukana vaikuttamassa. He auttavat mielellään mediaa hoitotyöhön liittyvissä ajankohtaisissa kysymyksissä.

Haastateltavia juttuihin

Sairaanhoitajilla on hyvä käsitys siitä, mikä on potilaille parasta. He näkevät omassa työssään miten monet terveydenhuollon päätökset vaikuttavat käytännössä. Liitollamme on hyvät kontaktit eri puolille Suomea ja autamme mielellämme sopivien haastateltavien etsimisessä.

Tiedotteet ja uutiset

Liiton näkemykset julkistetaan  uutisina tai tiedotteina verkkopalvelussa sekä Twitterissä. Katso kaikki tiedotteet.

Sairaanhoitajat.fi

Liiton verkkopalvelun uutissivu kerää liiton valtakunnalliset ja alueelliset uutiset yhteen paikkaan. Tapahtumakalenterista on helppo seurata myös tulevia tapahtumia.

Uutiskirje Ajankohtaispiikki

Ajankohtaispiikki poimii esiin ajankohtaisia hoitotyöhön liittyviä kysymyksiä ja näkökulmia. Noin neljä kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveysalan päätöksentekijöille.

Sairaanhoitajapäivät

Sairaanhoitajapäivät on liiton tärkein vuotuinen tapahtuma. Päiviä on järjestetty 1930-luvulta asti. Hoitotyön suurin tapahtuma järjestetään maaliskuussa Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumaanosallistuu noin 5000 alan ammattilaista ja se tarjoaa lukuisia jutunaiheita myös toimittajille.

Julkaisut

Sairaanhoitaja-lehti – Eämänmakuinen hoitotyön ammattilehti ja liiton jäsenlehti.
Tutkiva hoitotyö – Käytännön hoitotyötä palveleva tiedelehti.

Tilastot ja tutkimukset

Keräämme verkkopalveluumme ajankohtaisia tilastoja liittyen sairaanhoitajuuteen. Teemme myös omia selvityksiä ja tutkimuksia sairaanhoitajuudesta, kuten sairaanhoitajien arvoista tai työtyytyväisyydestä.

Tilastoja – Ajankohtaista tietoa sairaanhoitajuudesta
Sairaanhoitajien arvotutkimus – Taloustutkimuksen Value graphics -arvotutkimus 2014
Hyvän työpaikan kriteerit – Tutkimus sairaanhoitajien työoloista

Sairaanhoitajaliitto Somessa

Facebook: facebook.com/sairaanhoitajaliitto
Twitter: twitter.com/sairaanhoitajat @sairaanhoitajat #hoitotyö
Youtube: youtube.com/Sairaanhoitajaliitto
Instagram: @sairaanhoitajat