Logo

#Molempiparempi

Miksi kannattaa kuulua molempiin?

Haluatko vahvan vakuutuksen työelämääsi? Silloin sinun kannattaa kuulua sekä Sairaanhoitajaliittoon että Tehyyn, ja selustasi on turvattu tulevaisuutta varten. Molempi parempi. Sairaanhoitajaliitto ja Tehy tekevät aktiivista yhteistyötä edunvalvonnassa, niin taloudellisissa kuin ammatillisissa asioissa. Niillä on yhteiset vaikuttamiskanavat mm. ministeriöihin, ja erilaiset työryhmät sekä jäsentilaisuudet takaavat sairaanhoitajille vahvan tuen työelämään.

Lähde mukaan!

Sairaanhoitajaliitto ja Tehy järjestävät yhdessä tapahtumia ja tilaisuuksia jäsenilleen ja osallistuvat aktiivisesti sosiaali- ja terveydenhuollon messuille. Alan suurimmilla messuilla – Sairaanhoitajapäivillä – Sairaanhoitajaliitto ja Tehy näkyvät ja kuuluvat. Messuilla tapaat asiantuntijoita ja kollegoita sekä voit verkostoitua alasi ammattilaisten kanssa.

Liitot tekevät aktiivista yhteistyötä ympäri Suomen, #molempiparempi-kiertue kattaa 21 paikkakuntaa. Jäsenilloissa käydään läpi sote-muutosta, edunvalvontaa ja muita ajankohtaisia aiheita. Lähde rohkeasti mukaan, vain osallistumalla voit vaikuttaa sairaanhoitajien edunvalvontaan!

Jos kuulut vain Tehyyn, tästä voit liittyä myös Sairaanhoitajaliittoon.
Jos kuulut vain Sairaanhoitajaliittoon, tästä voit liittyä myös Tehyyn.

Tehy ja Sairaanhoitajaliitto muodostavat ison yhteisön sosiaali- ja terveydenhuollon kentässä. Ne ovat yhdessä vahva edunvalvoja sekä taloudellisesti että ammatillisesti. Sairaanhoitajaliitto velvoitti lähes 35 vuotta sitten Tehyn ajamaan jäsentensä taloudellista edunvalvontaa. Tehy neuvottelee työehtosopimukset, jotka määrittelevät työn tekoa työpaikoilla. Sairaanhoitajaliitto valvoo jäsentensä ammatillisia etuja, tukee sairaanhoitajien asiantuntemusta ja ammatillista identiteettiä, osaamista ja hyvinvointia sekä vaikuttaa sosiaali- ja koulutuspolitiikkaan sairaanhoitajan tutkinnon puitteissa.

Miten tähän on tultu?

Tehy perustettiin vuonna 1982, kun kuusi ammatillista alan järjestöä yhdistyi parantaakseen kaikkien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten etuja. Yhdistymisen valmistelut oli aloitettu jo useita vuosia aiemmin. Aktiivisena uuden järjestön ideoijana ja edistäjänä oli Sairaanhoitajaliitto ja sen silloinen puheenjohtaja Toini Nousiainen, joka oli myös Tehyn ensimmäinen puheenjohtaja. Sairaanhoitajaliitto on jo yli 90-vuotias. Se on edelleen jäsenmäärältään suurin Tehyn yhteistyöjäsenjärjestöistä. Meillä molemmilla järjestöillä on omat tehtäväalueemme, mutta teemme jatkuvasti yhdessä ja erikseen työtä jäsentemme hyväksi.

Historian havinaa

Katso videot, jossa mm. Toini Nousiainen muistelee Tehyn syntytarinaa sekä Tehyn perustamiskokous, joka pidettiin Helsingissä kesäkuussa 1982. Perustamista edelsi pitkä valmistelutyö, jota johti Sairaanhoitajaliiton pitkäaikainen puheenjohtaja ja arvostettu työmarkkina-asiantuntija Toini Nousiainen.