Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Janina Viitasaarelle Queen Silvia Nursing Award -palkinto

uutinen

Vuoden 2019 Queen Silvia Nursing award stipendiaatti on Janina Viitasaari. Janinan idea Muistiäänikirja vanhuksille on valmis ja toteuttamiskelpoinen idea. Idea vastaa hyvin vanhusten ja varsinkin muistisairaiden henkilöiden tarpeita, parantaen heidän arkielämäänsä ja turvallisuuden tunnetta. Muistiäänikirja voi myös olla väline, jolla lisätä ja parantaa kommunikaatioita, sekä yhteistyötä omaisten ja hoitajien välillä, että vanhusten ja hoitajien välillä. Janinan idea on hyvä esimerkki siitä, miten toisessa yhteydessä hyvin toimiva ratkaisu voi pienin muutoksin soveltua myös vanhusten käyttöön.

Janina on Parkanosta lähtöisin oleva 23-vuotias helsinkiläinen sairaanhoitajaopiskelija. Hän opiskelee parhaillaan kolmatta vuotta ja valmistuu vuoden 2020 lopulla. Sairaanhoitaja on ollut Janinan unelma-ammtti niin kauan kuin hän muistaa. Hän ei ole vielä päättänyt, että mihin haluaa suuntautua, vaihtoehtoja on niin monia ja kaikki ovat mielenkiintoisia. Tällä hetkellä akuutti-, teho- ja päivystyshoitotyö vetävät kuitenkin ehkä eniten puoleensa. Suuri haave olisi nähdä sairaanhoitoa ympäri maailman, jonain päivänä toivoo voivansa lähteä Punaisen Ristin kautta avustustyöntekijäksi ulkomaille.

Janina on Suomen kuudes Queen Silvia Nursing Award stipendiaatti. Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti saa kuningatar Silvian luovuttaman diplomin Tukholmassa järjestettävässä tilaisuudessa.  Stipendiaatti saa 6 000 euron rahapalkinnon sekä mahdollisuuden yksilöllisesti räätälöityyn harjoittelujaksoon. Harjoittelun aikana opiskelija perehtyy vanhustenhoidon kysymyksiin useista näkökulmista ja saa kallisarvoista kokemusta eri organisaatioista sekä Suomessa että ulkomailla.