Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Ihmisen parhaaksi -tunnustus

Suomen Sairaanhoitajien tunnustus voidaan myöntää henkilölle tai taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt väestön hyvinvointia ja terveyttä. Ihmisen parhaaksi -tunnustus jaetaan vuosittain Sairaanhoitajapäivillä. Tunnustusta on jaettu vuodesta 2008 lähtien. 5000 euron arvoisen tunnustuksen lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Kriteerit tunnustuksen myöntämiselle

Tunnustus voidaan myöntää sellaiselle henkilölle tai taholle, joka on edistänyt hoitotyötä ja väestön hyvinvointia sekä terveyttä. Tunnustuksella halutaan nostaa esiin hoitoalan edistyksellistä kehittämistyötä sekä innovaatioita.

Henkilö voi olla sairaanhoitaja tai muu toimija, jonka tekemistä ja aikaansaannoksia voidaan perustellusti pitää yhteiskunnallisesti merkittävänä. Tunnustuksella voidaan palkita myös sairaanhoitajien työtä ja työoloja edistäneitä henkilöitä tai tahoja.

Tunnustuksen saajan toimintaa tulee voida pitää pitkäjänteisenä, ja sen tulee olla kohdistunut yhteiskunnallisesti ajankohtaisiin teemoihin. Myös tunnustuksen saajan toiminnan käytännönläheisyyttä ja asiakaskeskeisyyttä sekä toiminnan sovellettavuutta pidetään tärkeänä. Toiminnasta tulee välittyä toisen ihmisen arvostus ja vastuullisuus. Tehdyn työn tulee olla koitunut ihmisen parhaaksi.

”Ihmisen parhaaksi -tunnustus on yksi merkittävimmistä sairaanhoitajien ja hoitotyön arvon esiin nostavista rahallisista tunnustuksista.” – Anne Pauna, toiminnanjohtaja, Suomen Sairaanhoitajat

Ehdota tunnustuksen saajaa

Onko työyhteisössäsi, tuttavapiirissäsi tai kollegoissasi henkilö, joka on erityisellä tavalla vaikuttanut suomalaiseen terveydenhuoltoon tai omaan työyhteisöön? Hän on ehkä saanut aikaan merkittävää säästöä organisaatiolle tai yhteiskunnalle, kehittänyt toimintaa oleellisesti, luonut uuden toimintatavan tai innovoinut jotakin aivan uutta.

Tee ehdotus Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen saajasta 3.6.–6.9.2024 tämän sivun alhaalla olevalla lomakkeella. Voit tehdä ehdotuksen joko yksittäisestä henkilöstä, osastosta tai työyhteisöstä. Perustele ehdotuksesi hyvin ja mahdollisimman laajasti, sillä raati tekee päätöksensä perusteluiden pohjalta.

Tunnustus jaetaan Sairaanhoitajapäivien avajaisissa, jonne paikalle kutsutaan sekä voittaja että ehdotuksen tekijä. Vuoden 2024 Sairaanhoitajapäivät pidetään 2.–3.10. Helsingin Messukeskuksessa.

Aiheeseen liittyvää