Siirry sisältöön
Liity jäseneksi

Ihmisen parhaaksi -palkinto

Sairaanhoitajaliitto jakaa Ihmisen parhaaksi -nimisen palkinnon korostaakseen hoitotyön merkitystä. Palkinto jaetaan vuosittain Sairaanhoitajapäivillä ja sen arvo on 5 000 euroa. Palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö ja Suomen sairaanhoitajaliitto.

Sairaanhoitajat hoitavat koko väestöä

Sairaanhoitajat hoitavat koko väestöä samalla kun he toimivat yksittäisen potilaan hoitajana, edunvalvojana ja puolestapuhujana. Hoitotyön onnistumisessa on usein myös muilla tahoilla tai kansalaisilla tärkeä rooli.

Kriteerit palkinnon myöntämiselle

Palkinto voidaan myöntää sellaiselle henkilölle tai taholle, joka on edistänyt hoitotyötä ja väestön hyvinvointia ja terveyttä. Henkilö voi olla sairaanhoitaja tai muu sellainen vaikuttaja, jonka toimintaa voidaan perustellusti pitää yhteiskunnallisesti merkittävänä. Hoitotyön innovaatioita ja sairaanhoitajien työtä ja työoloja edistäneitä henkilöitä tai tahoja voidaan myös palkita.

Palkinnon saajan toimintaa voidaan pitää pitkäjänteisenä ja se on kohdistunut yhteiskunnallisesti ajankohtaisiin aiheisiin. Tärkeänä pidetään palkinnon saajan toiminnan käytännönläheisyyttä ja asiakaskeskeisyyttä sekä toiminnan soveltavuutta. Toiminnasta välittyy toisen ihmisen arvostus ja vastuullisuus. Tehty työ on koitunut ihmisen parhaaksi.

Ehdota palkinnon saajaa

Onko työyhteisössäsi, tuttavapiirissäsi tai kollegoissasi joku, joka on tehnyt jotain erityistä suomalaisen terveydenhuollon tai oman työyhteisönsä hyväksi? Hän on ehkä saanut aikaan merkittävää säästöä organisaatiolle tai yhteiskunnalle, luonut uuden toimintatavan tai keksinyt jotakin aivan uutta.

Tee ehdotus Ihmisen parhaaksi -palkinnon saajasta 12.9.2021 mennessä! Voit tehdä ehdotuksen joko yksittäisestä henkilöstä, osastosta tai työyhteisöstä. Perustele ehdotuksesi hyvin ja mahdollisimman laajasti, sillä raati tekee päätöksensä perusteluiden pohjalta.

Palkinto jaetaan aina Sairaanhoitajapäivien avauksessa, jonne paikalle kutsutaan sekä voittaja että ehdotuksen tekijä.

Aiheeseen liittyvää

sulje
Tutustu etuihin ja liity!