Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

ICN 2025

Hoitotyön maailmankongressi ICN 2025 Helsingissä

Suomen Sairaanhoitajat järjestää kansainvälisen sairaanhoitajaliiton (International Council of Nurses, ICN) kanssa maailman suurimman globaalin hoitotyön kongressin, ICN 2025 -tapahtuman Helsingin Messukeskuksessa 9.–13.6.2025. Kongressi järjestetään kahden vuoden välein eri maissa. Edellisen kerran kongressi on pidetty Helsingissä kesällä1925, tasan sata vuotta aiemmin. Silloin sitä emännöi Suomessa Sophie Mannerheim, joka toimi myös ICN:n puheenjohtajana.

”Olemme todella iloisia, että olimme rohkeita ja haimme kongressia Helsinkiin ja vaativan prosessin jälkeen saimme mahdollisuuden olla mukana järjestämässä tätä tapahtumaa yhteistyössä ICN:n kanssa”, sanoo tapahtuman Suomen projektipäällikkö Anna Suutarla.

Kongressin teema on ”Nursing Power to Change the World” eli hoitotyön voima muuttaa maailmaa!

Hoitotyön maailmankongressi tarjoaa mahdollisuuden kuulla hoitotyön ykkösaiheista, vaihtaa ajatuksia maailman sairaanhoitajien kanssa ja kasvattaa omaa osaamista ja ymmärrystä. Tule kuulemaan mitä maailman sairaanhoitajille kuuluu ja mistä teemoista hoitotyössä keskustellaan.

Kongressi on merkittävä niin kooltaan, globaalilta laajuudeltaan kuin historiallisesti. Paikalle odotetaan yli 6000 sairaanhoitajaa ympäri maailman. Suomesta, muista Pohjoismaista ja lähialueilta odotamme yhteensä noin 2500 osallistujaa.

Juhlavuosi 2025

Koko vuosi 2025 on yhtä juhlaa: Suomen Sairaanhoitajat täyttää silloin 100 vuotta. Tämä kongressi on Suomen Sairaanhoitajille, suomalaisille sairaanhoitajille ja suomalaiselle hoitotyölle ainutlaatuinen paikka näkyä ja kuulua globaalissa mittakaavassa. Ohjelma on suorastaan hengästyttävän runsas. Paikalla on huippupuhujia maailmalta, ja myös Suomesta, Pohjoismaista sekä Euroopasta.

Jos olet koskaan haaveillut osallistuvasi ICN:n maailmankongressiin, tähän tilaisuuteen kannattaa tarttua – ehkä kongressi on Suomessa seuraavaksi taas sadan vuoden päästä.

Sata vuotta sitten

Vuoden 1925 kongressiin osallistui yli 1000 sairaanhoitajaa yli 40 maasta. Ajankohta oli 20.-25.7. ja osallistumishinta oli 50 markkaa. Ajatella millaista sitoutumista osoitti tuohon aikaan matkustaa eri puolilta maailmaa mahdollisesti päiväkausia Suomeen saakka!

Tärkeitä päivämääriä


  • Voit lähettää tiivistelmän (abstract) elo-syyskuun 2024 aikana ja ehdottaa omaa suullista- tai posteriesitystäsi kongressiin. Vinkkaa kollegallekin!
  • Edullisempi early bird -ilmoittautumisaika kongressiin on avoinna syys-tammikuun 2024 ajan. Huomaathan, että Suomen Sairaanhoitajien jäsenenä pääset mukaan edullisempaan jäsenhintaan, koska Suomen Sairaanhoitajat on ICN jäsenjärjestö. Muista myös hyödyntää jäsenetusi, Suomen Sairaanhoitajien opintoapuraha. Lähtekää porukalla: saatavilla on edullisempi ryhmähinta!
  • Opiskelijoiden oma, ilmainen tapahtuma on jo ennen kongressia, 8.6. Ilmoittautuminen avautuu kongressin sivuille – seuraa päivityksiä! Opiskelijat saavat ilmoittautua itse kongressiin edullisempaan opiskelijahintaan.
  • Organisaatiosi voi myös ilmoittautua kongressiin näytteilleasettajaksi tai sponsoriksi.

Lue lisää kaikista näistä mahdollisuuksista ja koko tapahtumasta ICN:n tapahtumasivuilta, joka päivittyy vähitellen.

Mikä on ICN?

International Council of Nurses (ICN) on järjestö, jossa on jäseninä kansallisia sairaanhoitajajärjestöjä yli 130 maasta ja se edustaa globaalisti yli 28 miljoonaa sairaanhoitajaa. Se on perustettu vuonna 1899 ja on ensimmäinen ja laajimmin levinnyt kansainvälinen terveydenhuollon ammattilaisten järjestö. ICN järjestää maailmankongressin joka toinen vuosi ja sitä edeltävinä päivinä on aina jäsenjärjestöjen edustajien kokous, Council of National Representatives (CNR). ICN:n missio on edustaa sairaanhoitajia maailmanlaajuisesti, edistää hoitotyön ammattia ja sairaanhoitajien hyvinvointia sekä terveyden saamista osaksi kaikkea politiikkaa. Visio on, että globaali yhteisö tunnustaa sekä antaa tukensa ja panostuksensa sille, että sairaanhoitajat ja hoitotyö ovat johtavassa roolissa tuottamassa terveyttä kaikille.

Tiesitkö tätä?

Vuoden 1925 Helsingin kongressin järjestäjänä ICN:n kanssa oli Sjuksköterskeföreningen i Finland rf, joka on Suomen ja koko Pohjoismaiden vanhin sairaanhoitajajärjestö, ja joka liittyi ICN:n jäseneksi jo vuonna 1909. Yhteistyössä kongressin järjestelyissä oli vuonna 1925 perustettu suomenkielinen sairaanhoitajien liitto eli nykyinen Suomen Sairaanhoitajat ry, joka on tätä nykyä ICN:n  jäsenjärjestö Suomesta.

Suomen Sairaanhoitajat on kansainvälisen sairaanhoitajaliiton jäsen ja meidän jäsenemme kuuluvat tätä kautta kansainväliseen kattojärjestöön.