Millainen jäsenyys sinulle sopii? | Sairaanhoitajat Siirry sisältöön
Liity jäseneksi

Millainen jäsenyys sinulle sopii?

Haluamme tukea jäseniämme eri vaiheissa uraa ja elämäntilannetta. Tutustu, millaista jäsenyyttä voisimme tarjota sinulle juuri nyt!

Voit liittyä Sairaanhoitajaliittoon, jos olet

 • sairaanhoitaja
 • terveydenhoitaja
 • kätilö
 • ensihoitaja (AMK)

Voit myös liittyä, jos opiskelet näihin ammatteihin tai olet jäänyt niistä eläkkeelle. 

Sairaanhoitajaliitossa on neljä eri jäsenyystyyppiä.

 • sairaanhoitajajäsen
 • opiskelijajäsen
 • sairaanhoitajayrittäjä
 • eläkeläisjäsen

Alta voit lukea lisätietoa eri jäsenyystyypeistä ja jäsenmaksuista.

Jäsenmaksusi suuruus määräytyy laskutuspäivän (22.1.) jäsenyyden mukaisesti. Pidä huolta, että jäsentietosi ovat ajan tasalla. Voit päivittää tietosi joko tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@sairaanhoitajat.fi. Ilmoitathan sähköpostissa joko jäsennumerosi tai syntymäaikasi ja osoitteesi. Jäsennumerosi löytyy mm. uutiskirjeen oikeasta ylälaidasta tai Sairaanhoitajalehden takakannesta.

Sairaanhoitajajäsen

Voit liittyä sairaanhoitajajäseneksi, jos olet suorittanut sairaanhoitajan tutkinnon. Myös jatko-opiskelevat sairaanhoitajat voivat liittyä sairaanhoitajajäseneksi. 

Sairaanhoitajajäsenten jäsenmaksu on 50 euroa vuodessa. Mikäli elämäntilanteesi muuttuu ja joudut työttämäksi, olet kuntotutustuella, äitiyslomalla tai vanhempain- ja hoitovapaalla, ilmoita siitä meille joko sähköpostitse info@sairaanhoitajat.fi tai täyttämällä sähköinen muutosilmoitus.

 • Työttömien jäsenten vuosimaksu on 35 euroa. Työttömyyden vuoksi alennettu jäsenmaksu jatkuu enintään ilmoitusvuoden loppuun saakka. Mikäli työttömyys jatkuu tämän jälkeen, ilmoita siitä meille.
 •  Äitiyslomalla, vanhempain- ja hoitovapaalla olevien jäsenten vuosimaksu on 35 euroa. Ilmoita meille alkamis- ja päättymispäivä.
 • Kuntoutustuella olevien jäsenten vuosimaksu on 35 euroa. Ilmoita meille alkamis- ja päättymispäivä.

Opiskelijajäsen

Voit liittyä opiskelijajäseneksi, jos opiskelet sairaanhoitajan perustutkintoa. Jo heti opiskelujen alussa kannattaa liittyä Sairaanhoitajaliittoon. Liittyminen on kuitenkin mahdollista koko työuran ajan ja vielä eläkkeelläkin.

Meillä on opiskelijoille edullisempi jäsenmaksu, joka on 15 euroa vuodessa. Jäsenyys muuttuu automaattisesti varsinaiseksi jäsenyydeksi sitten, kun ilmoittamasi valmistumispäivä koittaa. 

Jos olet jatko-opiskelija, joka on jo suorittanut sairaanhoitajatutkinnon, et ole opiskelijajäsen vaan sairaanhoitajajäsen, sillä sinulla on jo tutkinto. 

Valmistuvat opiskelijat saavat ensimmäisen jäsenmerkkinsä automaattisesti heti, kun he ovat maksaneet varsinaisen jäsenmaksun.

Jos valmistutkin aikaisemmin tai myöhemmin kuin ilmoitit, kerro siitä välittömästi myös meille. Voit ilmoittaa asiasta jäsentietojen muutoslomakkeella. Näin saat myös jäsenmerkkisi nopeammin heti valmistumisen jälkeen. Vältyt samalla myös turhalta laskutukselta, jos valmistuminen on myöhemmin kuin olit aiemmin ilmoittanut.

Sairaanhoitajayrittäjäjäsen

Voit liittyä yrittäjäjäseneksi, jos työskentelet sairaanhoitajana, terveydenhoitajana, kätilönä tai ensihoitajana, olet suorittanut ammattiin vaadittavan tutkinnon ja sinulla on y-tunnus. Samalla liityt Sairaanhoitajaliiton yrittäjäyhdistykseen.

Yrittäjäjäsenten jäsenmaksu on 50 euroa vuodessa.

Kun liityt yrittäjäjäseneksi, myös Tehyn jäsenyytesi voi vaihtua yrittäjäjäsenyydeksi. Kysy halutessasi lisätietoja Tehystä.

Lue lisää yrittäjäjäsenyydestä

Eläkeläisjäsen

Kun olet liittomme jäsen ja jäät eläkkeelle, sinusta tulee eläkeläisjäsen. Muista ilmoittaa meille eläkkeelle jäämisestä ja kertoa samassa viestissä jäsennumerosi tai syntymäaikasi.   Ilmoita eläkkeelle jäämisestä joko lähettämällä sähköposti osoitteeseen info@sairaanhoitajat.fi tai sähköisellä lomakkeella. Eläkeläisjäsenen vuosimaksu on 35 euroa. Jäsenmaksua ei peritä yli 80-vuotiailta (laskutuspäivänä), eikä heille mene automaattisesti Sairaanhoitajalehteä. Sairaanhoitajalehden voi tilata halutessaan ja silloin sen hinta on 35 euroa.

Jäsenmaksuun kuuluu jatkossa aikaisempien jäsenetujen lisäksi automaattisesti Sairaanhoitaja -lehti, joka on ollut tähän saakka erikseen tilattavissa.

Jäsenmaksusi suuruus määräytyy laskutuspäivän (22.1.) jäsenyyden mukaisesti. Pidä huolta, että jäsentietosi ovat ajan tasalla. Voit päivittää tietosi joko tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@sairaanhoitajat.fi. Ilmoitathan sähköpostissa joko jäsennumerosi tai syntymäaikasi ja osoitteesi. Jäsennumerosi löytyy mm. uutiskirjeen oikeasta ylälaidasta tai Sairaanhoitajalehden takakannesta.

Aktiiviset seniorisairaanhoitajat
Sairaanhoitajaliiton eläkeläisjäsenenä voit osallistua mm. liiton ja alueyhdistysten seniorisairaanhoitajien koulutuspäiviin ja tapahtumiin. Maaliskuisille Sairaanhoitajapäiville voi myös osallistua alennettuun eläkeläishintaan.

Monet alueyhdistykset järjestävät vuosittain mielenkiintoista ohjelmaa senioreilleen. Mikäli alueellasi ei vielä ole aktiivista seniorisairaanhoitajien toimintaa, voit itse olla aloitteellinen ja ottaa yhteyttä alueyhdistyksesi senioreiden yhdyshenkilöön tai puheenjohtajaan. 

Heräsikö kysymyksiä?

Jos haluat kysyä jäsenyydestä tai jäsenyysmaksuista, voit ottaa yhteyttä numeroon 010 321 3320 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen info@sairaanhoitajat.fi.

Aiheeseen liittyvää

Liity jäseneksi

Ilmoita muutoksista jäsentietoihin

Jäsenedut

Usein kysytyt kysymykset