Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Millainen jäsenyys sinulle sopii?

Haluamme tukea jäseniämme eri vaiheissa uraa ja elämäntilannetta. Tutustu, millaista jäsenyyttä voisimme tarjota sinulle juuri nyt!

Voit liittyä Suomen Sairaanhoitajiin, jos olet sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, kätilö tai ensihoitaja (AMK). Voit myös liittyä, jos opiskelet näihin ammatteihin tai olet jäänyt niistä eläkkeelle. 

Suomen Sairaanhoitajissa on neljä eri jäsenyystyyppiä:
SAIRAANHOITAJAJÄSENOPISKELIJAJÄSENELÄKELÄISJÄSENYRITTÄJÄJÄSEN

Alta voit lukea lisätietoa eri jäsenyystyypeistä ja jäsenmaksuista.

Jäsenmaksut

Jäsenmaksusi suuruus määräytyy laskutuspäivän (tammikuussa) jäsenyyden mukaisesti. Pidä huolta, että jäsentietosi ovat ajan tasalla. Voit päivittää tietosi joko tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@sairaanhoitajat.fi. Ilmoitathan sähköpostissa joko jäsennumerosi tai syntymäaikasi ja osoitteesi. Jäsennumerosi löytyy mm. uutiskirjeen oikeasta ylälaidasta tai Sairaanhoitaja-lehden takakannesta.

Ota e-lasku käyttöön

Huomasithan, että voit nyt myös tilata jäsenmaksulaskusi e-laskuna. Tilaus tapahtuu samalla, kun maksat tämän vuoden laskun. Voit myös lisätä Sairaanhoitajat e-laskun lähettäjäksi hakemalla laskuttajaksi Suomen Sairaanhoitajat ry, valitse laskun aiheeksi jäsenmaksu.

Muutos jäsenmaksun verovähennykseen

Verottajan tulkinta on muuttunut vuonna 2021 ja näin ollen jäsentemme täytyy ilmoittaa maksamansa, edelleen verovähennyskelpoinen, jäsenmaksu verottajalle tulonhankkimisvähennyksenä, ei automaattisena vähennyksenä. Lisää tulonhankkimisvähennyksistä, niiden ilmoittamisesta sekä tulorajoista löydät sivuilta vero.fi.

Suomen Sairaanhoitajien Y-tunnus on 0200118-9. Huomioithan veroilmoitustasi tehdessä, että vähennystä ei merkitä jäsenmaksut-kohtaan, koska verottaja ei enää tulkitse sitä jäsenmaksuksi. Merkitse maksu kohtaan ”tulonhankkimismenot”.

Sairaanhoitajajäsen

Voit liittyä sairaanhoitajajäseneksi, jos olet suorittanut sairaanhoitajan tutkinnon. Myös jatko-opiskelevat sairaanhoitajat voivat liittyä sairaanhoitajajäseneksi. 

Sairaanhoitajajäsenten jäsenmaksu on 50 euroa vuodessa. Mikäli elämäntilanteesi muuttuu ja joudut työttömäksi, suoritat varusmiespalvelusta, olet kuntoutustuella, äitiyslomalla tai vanhempain- ja hoitovapaalla – ilmoita siitä meille joko sähköpostitse info@sairaanhoitajat.fi tai täyttämällä sähköinen muutosilmoitus. Tällöin jäsenmaksusi on 35 euroa.

  • Työttömyyden vuoksi alennettu jäsenmaksu jatkuu enintään ilmoitusvuoden loppuun saakka. Mikäli työttömyys jatkuu tämän jälkeen, ilmoita siitä meille.
  • Ilmoita meille äitiysloman, vanhempain- ja hoitovapaan alkamis- ja päättymispäivä.
  • Kuntoutustuella ollessasi ilmoita meille kuntoutustukipäätöksen alkamis- ja päättymispäivä.
  • Varusmiespalvelusta suorittaessasi ilmoita meille alkamis- ja päättymispäivä.

Opiskelijajäsen

Voit liittyä opiskelijajäseneksi, jos opiskelet sairaanhoitajan perustutkintoa. Jo heti opiskelujen alussa kannattaa liittyä Suomen Sairaanhoitajiin. Liittyminen on kuitenkin mahdollista koko työuran ajan ja vielä eläkkeelläkin.

Meillä on opiskelijoille edullisempi jäsenmaksu, joka on 15 euroa vuodessa. Jäsenyys muuttuu automaattisesti varsinaiseksi jäsenyydeksi sitten, kun ilmoittamasi valmistumispäivä koittaa. 

Sairaanhoitajatutkinnnon suorittanut jatko-opiskelija luetaan sairaanhoitajajäseneksi, ei enää opiskelijajäseneksi.

Valmistuvat opiskelijat saavat ensimmäisen jäsenmerkkinsä automaattisesti heti, kun he ovat maksaneet varsinaisen jäsenmaksun.

Jos valmistutkin aikaisemmin tai myöhemmin kuin ilmoitit, kerro siitä välittömästi myös meille. Voit ilmoittaa asiasta jäsentietojen muutoslomakkeella. Näin saat myös jäsenmerkkisi nopeammin heti valmistumisen jälkeen. Vältyt samalla myös turhalta laskutukselta, jos valmistuminen on myöhemmin kuin olit aiemmin ilmoittanut.

Eläkeläisjäsen

Kun olet Suomen Sairaanhoitajien jäsen ja jäät eläkkeelle, sinusta tulee eläkeläisjäsen. Muista ilmoittaa meille eläkkeelle jäämisestä ja kertoa samassa viestissä jäsennumerosi tai syntymäaikasi. Ilmoita eläkkeelle jäämisestä joko lähettämällä sähköposti osoitteeseen info@sairaanhoitajat.fi tai sähköisellä lomakkeella. Eläkeläisjäsenen vuosimaksu on 35 euroa.

Jäsenmaksuun kuuluu jatkossa aikaisempien jäsenetujen lisäksi automaattisesti Sairaanhoitaja-lehti, joka on ollut tähän saakka erikseen tilattavissa.

Jäsenmaksusi suuruus määräytyy laskutuspäivän jäsenyyden mukaisesti. Pidä huolta, että jäsentietosi ovat ajan tasalla. Voit päivittää tietosi joko tämän linkin kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@sairaanhoitajat.fi. Ilmoitathan sähköpostissa joko jäsennumerosi tai syntymäaikasi ja osoitteesi. Jäsennumerosi löytyy mm. uutiskirjeen oikeasta ylälaidasta tai Sairaanhoitaja-lehden takakannesta.

Aktiiviset seniorisairaanhoitajat
Suomen Sairaanhoitajien eläkeläisjäsenenä voit osallistua Seniorisairaanhoitajapäiville ja muihin tapahtumiin.

Monet alueyhdistykset järjestävät vuosittain mielenkiintoista ohjelmaa senioreilleen. Mikäli alueellasi ei vielä ole aktiivista seniorisairaanhoitajien toimintaa, voit itse olla aloitteellinen ja ottaa yhteyttä alueyhdistyksesi senioreiden yhdyshenkilöön tai puheenjohtajaan. 

Yrittäjäjäsen

Voit liittyä yrittäjäjäseneksi, jos työskentelet sairaanhoitajana, terveydenhoitajana, kätilönä tai ensihoitajana (AMK), olet suorittanut ammattiin vaadittavan tutkinnon ja sinulla on y-tunnus. Yrittäjäjäsenten jäsenmaksu on 50 euroa vuodessa. Lue lisää sairaanhoitajayrittäjistä ja mahdollisuudesta saada Suomen Sairaanhoitajien myöntämä yrittäjätunnus.

Heräsikö kysymyksiä?

Jos haluat kysyä jäsenyydestä tai jäsenyysmaksuista, voit ottaa yhteyttä numeroon 010 321 3320 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen info@sairaanhoitajat.fi.

Aiheeseen liittyvää

Liity jäseneksi

Ilmoita muutoksista jäsentietoihin

Jäsenedut

Usein kysytyt kysymykset