Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä ja vastauksia Sairaanhoitajaliiton jäsenyyteen liittyen.

Olen kadottanut sairaanhoitajamerkkini, miten saan uuden?

Voit tilata kadonneen tai rikkoutuneen merkin tilalle uuden osoitteesta info@sairaanhoitajat.fi. Merkin hinta on tällöin 12,50 € + postimaksu 2,50 € . Ensimmäinen jäsenmerkki on maksuton. 

Merkin tilaajan jäsentiedot tarkistetaan, joten kerro tilauksen yhteydessä jäsentunnisteesi. Tämä voi olla jäsennumero tai syntymäaikasi. Ilmoita myös osoitetietosi, jotta voimme samalla tarkistaa jäsenrekisterimme tiedot ja merkki tulee varmasti perille oikeaan osoitteeseen. 

Valmistuvat opiskelijat saavat ensimmäisen jäsenmerkkinsä automaattisesti heti, kun he ovat maksaneet varsinaisen jäsenmaksun.

Olen Tehyn jäsen. Voinko kuulua myös Sairaanhoitajaliittoon?

Kyllä, voit myös kuulua Sairaanhoitajaliittoon, vaikka oletkin jo toisen ammattiliiton eli vaikka Tehyn jäsen. Sairaanhoitajaliitto on ammatillinen liitto, ja siksi suosittelemme myös ammattiliittoon kuulumista. Meidän liittomme edistää sairaanhoitajien asemaa asiantuntijoina, kehittää hoitotyötä, vaikuttaa koulutukseen ja tarjoaa ammatillista tukea.

Olen lähihoitaja ja opiskelen nyt sairaanhoitajaksi. Mikä on oikea liitto minulle?

Voit kuulua Sairaanhoitajaliittoon opiskelijajäsenenä. Suosittelemme myös kuulumista Tehyyn.

Sairaanhoitajaliitto on ammatillinen liitto. Edistämme sairaanhoitajien asemaa asiantuntijoina, kehitämme hoitotyötä ja tarjoamme ammatillista tukea. Voit kuulua meihin opiskelijajäsenenä ja kuulua lisäksi johonkin edunvalvontaliittoon, josta saat työttömyyskassan palvelut. Opiskelijajäseniä ovat meillä Sairaanhoitajaliitossa kaikki ensimmäistä sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, kätilön tai ensihoitajan AMK-tutkintoa suorittavat opiskelijat.

Mistä saan jäsennumeroni?

Löydät jäsennumerosi helpoiten sähköpostiisi lähetetyn uutiskirjeen oikeasta yläreunasta tai kotiin tulleen Sairaanhoitaja-lehden takakannesta. Voit myös tulostaa jäsenkorttisi täältä.

Mistä saan jäsenkortin?

Tarvitset jäsenkorttiasi joidenkin jäsenetujen lunastumiseen. Voit printata jäsenkorttisi täältä.