Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Tutkiva Hoitotyö -lehti

Lue avoimet tiivistelmät
Tästä digilehteen

Tutkiva Hoitotyö -lehti on käytännön hoitotyötä palveleva vain digitaalisesti ilmestyvä tiedelehti. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä lehdessä julkaistaan monipuolisin menetelmin tehtyjä tieteellisiä vertaisarvioituja tutkimuksia. Mielenkiinnon kohteina ovat etenkin hoitotyön kehittäminen, hoitotyön interventiot ja niiden vaikuttavuuden arviointi. Lisäksi lehdessä julkaistaan asiantuntija-artikkeleita ja puheenvuoroja, joissa otetaan kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin. Lehti välittää parhaita käytäntöjä ja tutkimusta hoitotyön, koulutuksen ja johtamisen kehittämiseksi.

Julkaisufoorumin luokitus on 1.
Käsikirjoitusten hyväksymisprosentti on noin 55.

Kirjoittajan ohjeet

Tutkiva Hoitotyö -lehti julkaisee suomen- ja ruotsinkielisiä alkuperäisartikkeleita, jotka edistävät näyttöön perustuvan toiminnan kehittämistä. Lehdessä julkaistaan monipuolisin menetelmin tehtyjä tieteellisiä vertaisarvioituja tutkimuksia, jotka voivat olla määrällisiä tai laadullisia tutkimuksia tai järjestelmällisiä kirjallisuuskatsauksia. Sisällöllisesti mielenkiinnon kohteena ovat erityisesti hoitotyön interventiot ja lisäksi niiden vaikuttavuuden arviointi. Lehdessä voidaan julkaista myös asiantuntija-artikkeleita ja puheenvuoroja, mutta niiden lähettämisestä lehteen tulee sopia erikseen päätoimittajan kanssa. Lehteen tarjottavien käsikirjoitusten aineistojen keruusta tulee olla kulunut alle viisi vuotta. Kirjoitusohjeet löytyvät tästä.

Kaikki tieteellisiksi artikkeleiksi tarjotut käsikirjoitukset käyvät läpi vertaisarvioinnin (peer review). Jokaisen käsikirjoituksen arvioi vähintään kaksi päätoimittajan ja/tai toimituskunnan valitsemaa vertaisarvioijaa. Arvioijat ovat toimituksen ulkopuolisia, käsikirjoituksen suhteen riippumattomia, väitelleitä tutkijoita tai muita asiantuntijoita. Käsikirjoitusten kirjoittajille toimitetaan saadut arvioinnit. Kirjoittajien nimiä ei ilmoiteta arvioijille eikä arvioijien nimiä kirjoittajille. Tutkiva Hoitotyö -lehdellä on käytössään Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnus, ja se on sitoutunut noudattamaan tunnuksen käytölle asetettuja ehtoja.

Lähetä käsikirjoitus

Käsikirjoitukset lähetetään tästä linkistä.

Tilaukset

Tutkiva Hoitotyö -lehti on digitaalinen, neljä kerta vuodessa ilmestyvä julkaisu. Tutkivan Hoitotyö -lehden vuosikerrat vuodesta 2013 lähtien on digitaalisesti saatavilla. Lehden numerot ilmestyvät helmi-, touko-, syys- ja joulukuussa.

Mikäli olet Suomen Sairaanhoitajien jäsen, saat digitaalisen Tutkivan Hoitotyön jäsenetuna sisältyen jäsenmaksuusi. Mikäli et ole jäsen, tästä voit liittyä jäseneksi. Tunnistautuminen palveluun tapahtuu Suomen Sairaanhoitajien jäsennumerolla. Suomen Sairaanhoitajien jäsenyys vuodeksi maksaa 50 euroa ja jäsenetuna saat lisäksi Sairaanhoitaja-lehden sekä runsaasti muita etuja.

Organisaatiot ja oppilaitokset voivat tilata Tutkiva Hoitotyö –lehden ilman Suomen Sairaanhoitajien jäsenyyttä. Tällöin tilaaja saa käyttöönsä IP-tunnisteisen lisenssin. Lisenssejä voi tilata osoitteesta info@epress.fi. Ilmoita tilauksen yhteydessä organisaatiosi IP-osoite, johon lukuoikeus liitetään.

Hinnat organisaatioiden ja oppilaitosten tilauksille:

  • 1 lisenssi = 130 EUR (alv 0%)
  • 5 lisenssiä = 650 EUR (alv 0%)
  • 20 lisenssiä = 975 EUR (alv 0%)

Toimitus

Päätoimittaja
Minna Stolt, professori, TtT, Turun yliopisto, Satakunnan hyvinvointialue
minna.stolt@sairaanhoitajat.fi

Toimitussihteeri
Camilla Strandell-Laine, TtT, lehtori, Turun yliopisto, Yrkeshögskolan Novia
camilla.strandell-laine@sairaanhoitajat.fi

Toimituskunta 2023-2024

• Minna Stolt, päätoimittaja, toimituskunnan puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopisto
• Camilla Strandell-Laine, toimitussihteeri, Yrkeshögskolan Novia
• Liisa Karhe, asiantuntija, Suomen Sairaanhoitajat
• Kristiina Junttila, professori, h.c., dosentti TtT, johtaja, HUS
• Outi Kanste, dosentti, TtT, Oulun yliopisto
• Marja Kaunonen, professori, THT, Tampereen yliopisto
• Jukka Kesänen, TtT, yliopettaja, Metropolia ammattikorkeakoulu
• Eija Metsälä, dosentti, TtT, yliopettaja, Metropolia ammattikorkeakoulu
• Hanna-Mari Pesonen, TtT, yliopettaja, Centria ammattikorkeakoulu
• Tiina Surakka, TtT, toimitusjohtaja, Pirte työterveys- ja lääkärikeskus