Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Ihmisen parhaaksi -tunnustus diabeteshoitaja Seija Pentille – ”Hänen pitkäjänteisellä työllään on ollut merkittäviä vaikutuksia”

uutinen

Vuoden 2022 Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen saa vastuunkantaja, hoitotyön kokonaisvaltainen syväosaaja, monimutkaisten ongelmien ratkaisija, osaamisensa jatkuva päivittäjä, moniammatillisten kollegoiden väsymätön opastaja ja tinkimättömästi potilaan parhaaksi työskentelevä diabeteshoitaja Seija Pentti.

Ihmisen parhaaksi -palkintoraati haluaa tänä vuonna nostaa valokiilaan kokeneen ja vastuuta kantavan sairaanhoitajan roolin niin kansansairauksien hoitotyössä kuin terveydenhuollossa muutenkin. Raadin mielestä sosiaali- ja terveydenhuoltomme on tällaisina kriisiaikoina hyvin pitkälti Seija Pentin kaltaisten sairaanhoitajien varassa.

Raadin mielestä Pentin ansiot ovat kiistämättömät ja hänen toimintansa on suuntautunut mitä suurimmassa määrin väestön parhaaksi.

Sairaanhoitaja Seija Pentin työ diabeteshoitajana on ollut yhteiskunnallisesti erittäin merkittävää. Hän on pitkäjänteisellä työllään vaikuttanut voimakkaasti kalliiden ja komplisoituneiden elinvaurioiden ehkäisyyn. Lisäksi hänen hoidossaan olevilla potilailla on suuri hoitomyöntyvyys, ja hän on saanut parannettua vaikeahoitoisten tai heikon hoitomyöntyvyyden omaavien potilaiden verensokeritasapainoa ja lisättyä heidän omahoitoon sitoutumistaan. Pentti huomioi diabeteshoitajan työssään ihanteellisella tavalla potilaan omat voimavarat ja resurssit.

Raatiin teki vaikutuksen myös tunnustuksen ehdottajan kuvaus siitä, miten Seija Pentti kokonaisvaltaisena hoitotyön syväosaajana kykenee ratkaisemaan monimutkaisia ongelmia, ja miten hänen neuvojansa kysyvät niin hoitajakollegat kuin uudet ja kokeneemmatkin terveyskeskuslääkärit.

Raati haluaa tällä valinnallaan myös osoittaa, että tulevaisuuden hoitotyötä tulee kehittää Seija Pentin viitoittamaan suuntaan. Itsenäisistä hoitajavastaanotoista vastaavat syväosaajasairaanhoitajat ovat tulevaisuudessa yhä suuremmassa roolissa terveydenhuollossamme.

Raadin mielestä erityiskiitoksen ansaitsee myös Seija Penttiä tunnustuksen saajaksi ehdottanut esihenkilö, jota kiittää Seija Pentti itsekin.

  • Monesti olen väsyneenä kävellyt kotiin ja ajatellut, että kukaan ei tiedä, kuinka olen laittanut itseni ja osaamiseni likoon. On tuntunut, että olen antanut itsestäni kaiken, Seija Pentti sanoo rehellisesti.

Pentti iloitsee aivan erityisesti siitä, että itsensä likoon laittaminen ei ole jäänyt esihenkilöltä huomaamatta.

Ihmisen parhaaksi -tunnustus osaltaan tuo Seija Pentin osaamisen merkityksen näkyväksi.

Ihmisen parhaaksi on tunnustuspalkinto sellaiselle henkilölle tai taholle, joka on edistänyt hoitotyötä sekä väestön hyvinvointia ja terveyttä.  Tunnustus jaetaan vuosittain Sairaanhoitajapäivillä. Suomen Sairaanhoitajat (ent. Sairaanhoitajaliitto) on myöntänyt palkintoa vuodesta 2008. Palkinnon arvo on 5000 euroa. Palkinnon lahjoittaa Suomen Messukeskus.

Ihmisen parhaaksi -palkintoraatiin kuuluvat: Eva Agge, viestintäpäällikkö, Suomen Sairaanhoitajat; Nina Hahtela, puheenjohtaja Suomen Sairaanhoitajat; Antti Karjunen, tiedottaja, Helsingin Messukeskus; Taru Koivisto, osastopäällikkö, Sosiaali- ja terveysministeriö ja Jukka Maarianvaara, tasa-arvovaltuutettu, Valtioneuvosto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *