Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Kuntavaalit 2021

Suomessa on yli 77 000 työssä käyvää sairaanhoitajaa.  He työskentelevät moninaisissa terveydenhuollon yksiköissä lukuisilla eri erikoisaloilla. Yhteistä heidän työskentelylleen on se, että he usein vastaavat toiminnasta, koordinoivat ja johtavat hoitotyötä.

Esimerkiksi ikäihmisten yksiköissä sairaanhoitajat johtavat ja organisoivat päivittäistä hoitotyötä.

Ilman sairaanhoitajien ratkaisevaa ammattiosaamista terveydenhuolto ei pyöri.

Sairaanhoitajia tarvitaan myös päättämään asioista kuntatasolla. Heidän äänensä pitää kuulua kuntapolitiikassa. Sairaanhoitajataustaisilla ehdokkailla on laaja osaaminen ja ymmärrys terveyden- ja hyvinvoinnin edistämisestä. Heidän osaamistaan ja näkemyksiään kaivataan erityisen paljon kuntapäätöksentekoon juuri nyt, kun sosiaali- ja terveydenhuoltoa suunnitellaan ja organisoidaan uudelleen.  Sairaanhoitajilla on ainutlaatuinen ja laaja näkemys ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja sitä kannattaa hyödyntää entistä paremmin kuntapolitiikassa.  

Kannustamme sairaanhoitajia ehdokkaiksi kuntavaaleihin.

Sairaanhoitajaliiton lista sairaanhoitajataustaisista kuntavaaliehdokkaista on nähtävissä tällä sivulla. Se täydentyy sitä mukaa, kun saamme tiedon joko ehdokkaalta itseltään tai hänen puolueeltaan.  

Ehdokas, pidä huolta, että jäsenyytesi on kunnossa ja että nimesi löytyy listalta. Ilmoita ehdokkuudestasi eva.agge@sairaanhoitajat.fi. Otsikoi viestisi Ehdokkaana kuntavaaleissa. Kerro nimesi, vaalipiirisi, ehdokasnumerosi ja lähetä meille myös linkki omille vaalisivuillesi.

Huomaa myös tämä: annamme 50 prosentin alennuksen kesäkuun Sairaanhoitaja-lehdessä vaali-ilmoituksensa julkaiseville ehdokkaille, jotka ovat Sairaanhoitajaliiton jäseniä. Lehti ilmestyy perjantaina 4.6.

Kristillisdemokraatit

SDP

Vihreät