Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Palautetta, tasaisesti kaikille

Vastuullinen, aloitteellinen, yksikön toimintaa kehittävä. Siinä muutamia perusteluita, miksi HUSin Silmätautien verkkokalvopoliklinikan sairaanhoitaja ja hoitoisuuskoordinaattori Toni Sinirannalle, 33, myönnettiin taannoin Suomen Sairaanhoitajien Nouseva tähti -tunnustuspalkinto.

– Totta kai se oli iloinen yllätys, mutta ei tapani työskennellä olisi mahdollinen ilman hyvää työyhteisöä ja kannustavaa esihenkilöä, Siniranta toteaa.

Nykyiseen työyhteisöönsä Siniranta päätyi aikoinaan opintojensa viimeiselle harjoittelujaksolle. Paikka tuntui heti sopivalta: monipuoliselta, tehokkaalta ja uuden kehittämisestä innostuneelta.

Siniranta on alanvaihtaja, hän ehti lukion jälkeen työskennellä muun muassa logistiikka-alalla.

– Kolmeakymppiä lähestyessäni aloin miettiä uutta uraa. Kun samoihin aikoihin jouduin olemaan hetken itse potilaana, tajusin, että sairaanhoitajan työssä merkityksellisyyden kokeminen voisi ainakin olla mahdollista.

Nykyään Sinirannan työajasta puolet kuluu poliklinikan sairaanhoitajan tehtävissä. Toisen puolen hän toimii Pää- ja kaulakeskuksen hoitoisuuskoordinaattorina, jolloin hän muun muassa ohjaa yksiköitä hoitoisuusluokitusjärjestelmän käytössä ja hyödyntämisessä. Järjestelmän tarkoituksena on tehdä hoitotyö näkyväksi ja mahdollistaa henkilöresurssien kohdentuminen oikeisiin paikkoihin.

– Kyse ei ole yksinäisestä puurtamisesta, vaan jatkuvasta yhteistyöstä yksiköiden, ylihoitajien ja muiden yksiköiden hoitoisuuskoordinaattoreiden kanssa. 

Kaikissa töissään Siniranta painottaa mahdollisimman avointa ja selkeää vuorovaikutusta.  

– Se vaatii, että kaikkien on vastaanotettava ja annettava kehittävää palautetta. Sitä on uskallettava antaa myös esimiehille, sillä jokainen tarvitsee palautetta. Ja jos hyvä on aina oletus, senkin saavuttaminen on tärkeää säännöllisesti kertoa ääneen.

Teksti Irina Björkman

Kuva Leena Koskela

Kirjoitus on julkaistu Sairaanhoitaja-lehdessä 4/2022. Lue koko lehti.