Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Pia, Serkan ja Hannele Namibiassa

Meitä on kolme intoa täynnä olevaa ensihoidon opiskelijaa, jotka tulevat kirjoittamaan teille meidän työharjoitteluista ja ajasta Afrikassa. Toivomme, että nautit lukemastasi. Tervetuloa matkallemme!

Varmaan tässä blogin alkuvaiheessa olisi hyvä vähän esittäytyä että keitä me oikein ollaan.  Mä oon Pia, 28-vuotias ensihoitajaopiskelija Saimaan Ammattikorkeakoulusta. Viimeistä vuotta koulun kirjoilla (toivottavasti koputtaa puuta) starttaillaan juuri ja lähinnä viimeisiä työharjoitteluita ja opinnäytetyön viimeistelyä vaille valmiita tässä kai aletaan olemaan. Suunnitelmissa on suorittaa Windhoekissa Katutura State Hospitalissa synnytyssaliharjoittelu, lastenharkka, päivystysharjoittelu ja syventäviä harjoitteluviikkoja paikallisessa ambulanssissa. Jonkin verran on tullut reissattua ennestään eikä Saharan eteläpuoleinen Afrikkakaan täysin vieras ole. Vuonna 2013 olin kuukauden Afrikan länsipuolella, Keniassa, osallistumassa vapaaehtoistyöprojektiin orpojen lasten parissa. Ensihoidon pariin päädyin muutaman mutkan kautta ja aikaisempi työkokemus ja ammatillinen tausta on asiakaspalvelun parista. Alanvaihtajana koen että uutta oppii joka päivä ja haluan jatkuvasti kasvattaa ammatillista tietämystäni sairaanhoidon ja ensihoidon saralla.

Pia

Tätä blogia tulen kirjoittamaan rennolla ja henkilökohtaisella otteella. Ei mitään käsitystä minkä verran tällä tulee olemaan lukijoita, mutta varmasti ainakin kaverit ja perheenjäsenet (+ ohjaajat) voi seurata kuulumisia tätä kautta. 😃Yritetään kirjoittaa myös ammatilliselta näkökulmalta oppimiskokemuksia ja tarkastelemaan sairaanhoidon eroja ja yhtäläisyyksiä Suomessa ja Namibiassa. Tehdään kaikki vähän eri työharjoitteluita, niin tulette lukemaan monesta eri erikoisalasta.

Seuraavaksi vuorossa Serkan, ole hyvä!

Olen Serkan Giray, 28-vuotias ensihoitajaopiskelija Saimaan ammattikorkeakoulusta. Olen viimeistä vuotta koulun kirjoilla. Vielä viimeiset työharjoittelut ja opinnäytetyön viimeistely, minkä jälkeen voin kutsua itseäni ”ensihoitaja AMK”.  Työharjoittelun suoritan Windhoekin Katutura State Hospitalissa. Harjoittelut, jotka teen siellä ovat lasten harjoittelu, teho-osastoharjoittelu ja mielenterveysharjoittelu.

Serkan


Vaikka olenkin matkustellut paljon, suuntaan ensimmäistä kertaa Afrikan maaperälle. Jännittää, mitä siellä on vastassa. Uskon, että harjoittelut kasvattavat ammatillista tietämystä ensihoitajan uralle. Uskon, etten joudu pettymään reissuumme.  Tulemme monta kokemusta rikkaampana takaisin.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, blogimme kolmas kirjoittaja ja tiimin jäsen, Hannele

Huh, aika on mennyt vauhdilla. Tässä on tullut koko syksyn ajan pikkuhiljaa hoideltua Namibian harkkaan liittyviä asioita ja olo on ollut rento Namibiaan vaihtoon lähdön suhteen. Oon ihmisenä sellainen, että tykkään saada asiat ajoissa kondikseen. Meillä oli kaikki asiat hienosti hoidettuna, kunnes meidän yhteyshenkilö Namibiasta joulun tienoilla ilmoitti, ettei meillä olekaan sovittua majoitusta siellä ja uusi majotuspaikka olis löydettävä itse- SIIS MITÄ?!?! Tossa kohtaa vähän stressilevelit nous, mutta onneks Pia löysi ratkaisun tähänkin ongelmaan. Toinen ongelma kohdattiin opiskelijaviisumeita anoessa. Piti mennä Helsinkiin hakemaan joku leima passiin, joka toimii väliaikaisena lupana olla Namibiassa tekemässä harjotteluita.

Hannele

Sitten sitä esittäytymispuolta itsestäni eli mä oon Hannele 22-vuotias ensihoitajaopiskelija Saimaan AMK:sta ihan niin kuin Serkan ja Piakin. Mun opinnot on vaihtoa vaille valmiit. JES! Namibian vaihdon jälkeen mun pitäs valmistua Ensihoitaja AMK:ksi. Onko parempaa tapaa päättää opiskelut? –En ainakaan ite äkkiseltään keksi.

Namibiassa mä tulen tekemään tehohoidon-, lasten- sekä päivystysharjoittelun. Niistä kirjottelen varmasti kokemuksia ja näkemyksiä tähän blogiin ja yritän myös saada otettua kuvia liitteeksi, jotka helpottaa asioiden hahmottamista. Blogia en ole koskaan aikaisemmin kirjoitellut, mutta kerta se on kai ensimmäinenkin. STAY TUNED!

Mun miesystävä Pate on lähdössä mukaan Namibiaan kuvausharrastuksen parissa. Kaikki kyllä järjestyy. Päällimäisenä olotilana on nyt jännitys ja ihana tunne siitä, että pääsee lämpimään!

Lähtöpassit
Astuminen Namibian maaperälle
sulje
Osta lippusi hoitotyön huipputapahtumaan!