Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Sairaanhoitajapäivät 2023

tapahtuma

21.09.2023 – 22.09.2023

Suomen Sairaanhoitajien järjestämä Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön täydennyskoulutus- ja näyttelytapahtuma, joka on räätälöity nimenomaan sairaanhoitajien ammattikunnalle.

Sairaanhoitajapäivät järjestetään syksyllä jälleen Helsingin Messukeskuksessa. Kokoavana teemana on sairaanhoitajan ammattitaito, Ammattitaidolla tulevaisuuteen.

Tämän vuoden Sairaanhoitajapäiviä on suunniteltu jo pitkään. Olemme pohtineet, mitä sairaanhoitajat tässä hetkessä erityisesti tarvitsevat ja minkälaisin eväin koko ammattikunta parhaiten selviää tulevaisuuden haasteista. Tulimme siihen tulokseen, että sairaanhoitaja seilaa tulevaisuuteen ammattitaidollaan. Siitä kannattaa pitää erityisen hyvää huolta.

Keynote torstai 21.9.2023

Torstaina keynote-puhujana on Pekka Reinikainen SPR:ltä. Pekka on Suomen Punaisen Ristin vaikuttamistyön asiantuntija, kestävän kehityksen konsulttitoimisto Gaia Consultingin vanhempi ilmastoneuvonantaja, ja yksi EU-komission ilmastotoimien pääosaston Suomeen nimeämistä ilmastosuurlähettiläistä.

Keynote-puheen aiheena on Millaiseen maailmaan olemme matkalla? Neljän kriisin kirous. Luontokadon säestämä ilmastonmuutos, keskellä Eurooppaa raivoava konflikti, pandemiasta irti pyristelevä maailma muine terveyshaasteineen, ja moni näitä pienempi kriisi maalaavat silmiemme eteen kuvaa epätoivoisesta tulevaisuudesta. Olemme eräiden ihmiskunnan suurimpien haasteiden edessä, aistit selkosen selällään, mutta tietoisina niistä lukuisista mahdollisuuksista joita todellisuus meille luo. Koulutus ja terveys ovat mahtavia työkaluja silloin kun maailmaa pitää muuttaa. Ja nyt on muutoksen aika. Pekka Reinikainen hypnotisoi kuulijan ensisekunneilta viimeiseen sanaan miettimään omaa rooliaan ja mahdollisuuksiaan vaikuttaa planeettamme tulevaisuuteen.

Keynote perjantai 22.9.2023

Perjantaina keynote-puhujana on Atte Virolainen, lähihoitaja, palomies-sairaankuljettaja, A-klinikkasäätiön somelääkäri, Vankiterveydenhuollon vankilalääkäri. Atte on palkittu vuonna 2023 ”Vuoden päihdelääkäri” -tunnustuksella.

Keynote-puheen aineena on Listan hankalin potilas – vai onko sittenkään? Päihteiden käyttäjän kohtaaminen terveydenhuollossa. Atte Virolainen työskentelee vankilalääkärinä ja kohtaa työssään potilaita, joiden kanssa vuorovaikutus on ajoittain haastavaa. Luennolla käsitellään vuorovaikutuksen eri malleja: mikä toimii ja mikä ei.

Ohjelmasta

Sairaanhoitajapäivien ohjelmasta löytyy sopivia sisältöjä niin

  • sairaanhoitajiksi opiskeleville
  • sairaanhoitajan työtä tekeville kuin
  • hoitotyön johtajille ja lähiesihenkilöille.

Suomen Sairaanhoitajien *opiskelija- ja eläkeläisjäsenet pääsevät maksutta tapahtumaan.
* Voit liittyä Suomen Sairaanhoitajien opiskelijajäseneksi, jos opiskelet sairaanhoitajan perustutkintoa.

Sairaanhoitaja

Tule kehittämään ammattitaitoasi. Varmista, että olet tulevaisuudessa parhaiden joukossa. Sinulla on tulevaisuuden avaimet kädessäsi. Sairaanhoitajapäivät tarjoaa mahtavan kattauksen ammattitaitoa kasvattavia sisältöjä. Monipuolisen sisällön lisäksi innostava ilmapiiri ja lukuisat kollegat tekevät Sairaanhoitajapäivistä ainutlaatuisen täydennyskoulutustapahtuman.

Päivät on räätälöity nimenomaan sairaanhoitajien ammattikunnalle. Sairaanhoitajat ovat olleet alusta asti mukana ehdottamassa aiheita ja suunnittelemassa sisältöjä. Heitä on runsas joukko myös puhujina päivillä.  

Innostavinta Sairaanhoitajapäivien tekemisessä ovat kollegoilta tulevat ehdotukset ja vinkit. Niistä käy hyvin ilmi se, minkälaisiin haasteisiin etsitään ratkaisua ja minkälaisiin kysymyksiin kaivataan vastausta hoitoyön arjessa juuri nyt. Näihin kysymyksiin me pyrimme parhaamme mukaan Sairaanhoitajapäivillä vastaamaan, sanoo Suomen Sairaanhoitajien koulutuspalveluista vastaava asiantuntija Pirjo Rannanjärvi.

Hoitotyön johtaja

Vastaat tulevaisuuden haasteisiin parhaiten pitämällä huolta työntekijöittesi osaamisesta. Täydennyskoulutus on välttämätöntä ja antaa kilpailukykyä ja kilpailuvaltteja. Sairaanhoitajapäivien mahdollistaminen omille työntekijöille on myös keino osoittaa työnantajan arvostus.

Sairaanhoitajapäivät tarjoaa hoitotyön johtajalle ainutlaatuisen mahdollisuuden saada hyvä yleiskäsitys hoitoalan uusimmista kehityssuunnista ja esimerkiksi siitä, mitä muualla on tehty ja mitä kehitetty. Jos haluaa tietää, mitkä ovat alan kuumimmat keskustelunaiheet, kannattaa osallistua, Pirjo Rannanjärvi vinkkaa.

Tule verkostoitumaan, päivittämään osaamisesi, pitämään huolta ammattitaidostasi! Alla vuoden 2022 tunnelmia.