Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Webinaari 28.4. klo 14–15 Painehaavojen ennaltaehkäisy ja hoito

koulutus - webinaari

28.04.2022 kello 14:00 – 15:00:00

Miten voimme päivittäisessä hoitotyössä ottaa huomioon painehaavojen ennaltaehkäisyn ? Mitkä ovat painehaavojen altistavat tekijät ja miten hoitajana teen arvion potilaasta, jolla on riski saada painehaava?  Painehaavojen riskin tunnistamisen helpottamiseksi on kehitetty useita riskimittareita, jotka nimenomaan helpottavat työtämme. Painehaava aiheuttaa potilaalle kipua ja kärsimyksiä, heikentää toimintakykyä ja huonontaa elämänlaatua. Sen komplikaatioina voivat olla muun muassa haavainfektio, sepsis ja pahimmillaan kuolemanvaara (Hotus 2015). Ennaltaehkäisyllä voimme tehdä eniten, jotta saamme painehaavat hallintaan jo alkuvaiheessa. Painehaava voi tulla kenelle tahansa, mutta sen syntyminen on haittatapahtuma.

Paljon kysymyksiä, jotka selviävät, kun kuuntelet webinaarin. Luennoitsijana toimii Sari Korhonen, sh, auktorisoitu haavahoitaja, kliinisen hoitotyön erityispätevyys, haavahoito.  

Katso webinaari livenä tai tallenteena. Kirjautumista varten tarvitset jäsennumerosi. Löydät sen helpoiten joko sähköpostiisi tulleen uutiskirjeen yläkulmasta tai Sairaanhoitaja-lehden takakannen osoitekentästä. 

Kiinnoistuitko tästä jäsenedusta? Liity meihin nyt.