Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Webinaarit jatkuvat elokuussa

koulutus - webinaari

20.08.2021

Suositut jäsenille maksuttomat webinaarit jatkuvat elokuussa. Luvassa on paljon kysyttyjä aiheita, muun muassa lääkehoitoon ja haavahoitoon liittyviä webinaareja. Tässä alla tiedoksi syksyn ensimmäiset webinaarit. Kerromme hieman myöhemmin, miten webinaareja pääsee jatkossa katsomaan. Seuraa ilmoittelua uutiskirjeestä, kotisivulta ja some-kanaviltamme.

26.8.2021 klo 14-15 Iäkkäille sopimattomat lääkkeet: antikolinergit
Koulutuksessa paneudutaan erityisesti antikolinergisten lääkkeiden käyttöön ja haittoihin iäkkäillä. Miten tunnistaa haitat ja mitkä lääkkeet ovat erityisen ongelmallisia. Luennoitsijana toimii proviisori Mika Wallin.

1.9.2021 klo 14-15 Wound Hygiene -menetelmä haavanhoidossa
Wound Hygiene™-menetelmä on tunnetujen kliinisten asiantuntijoiden kehittämä helppo
4:n askeleen menetelmä, joka auttaa terveydenhuollon ammattilaisia hoitamaan ja tukemaan vaikeasti paranevia haavoja parhaalla mahdollisella tavalla. Siinä pyritään jo varhaisessa vaiheessa puuttumaan biofilmin kehittymiseen. Luennoitsijana toimii sairaanhoitaja/terveydenhoitaja
AMK, Aino Lipsanen HUS Töölön sairaalan plastiikkakirurgian poliklinikalta. Webinaarit järjestetään yhteistyössä ConvaTec Oy:n kanssa ja sisältävät aiheeseen liittyvää tuote-esittelyä.

15.9.2021 klo 14-15 Biofilmin hallinta haavalla
Biofilmin tiedetään olevan yleisin syy siihen, ettei vaikeasti paranevia haavoja saada kuntoon. Webinaari keskittyy biofilmiin ja sen tuomiin haasteisiin. Luennoitsijana toimii sairaanhoitaja/terveydenhoitaja AMK, Aino Lipsanen HUS Töölön sairaalan plastiikkakirurgian poliklinikalta. Webinaarit järjestetään yhteistyössä ConvaTec Oy:n kanssa ja sisältävät aiheeseen liittyvää tuote-esittelyä.

9.9.2021 Alaraajojen tukkivaa valtimotautia sairastava potilas verisuonihoitajan vastaanotolla
Webinaarin sisältönä: Mitä on alaraajojen tukkiva valtimotauti? Oireet, diagnostiikka ja hoito lyhyesti. Diagnostiset mittaukset verisuonihoitajan vastaanotolla; ABI + VP ja TCPO2. Preoperatiivinen laskimokartoitus. Seurannassa pallolaajennettujen jälkikontrollit ja alaraajaohitetun potilaan kontrolli ja duplex doppler ultraääni. Verisuonikirurgiset haavat kulkevat luennon mukana oleellisena osana hoitoa. Luennoitsijana toimii sairaanhoitaja, Verisuonihoitajayhdistyksen puheenjohtaja Mia Haapaluoma.

23.9.2021 Tyttöjen ja naisten ympärileikkaus – Neuvo ja auta
Webinaarin tavoitteena on tiedottaa ympärileikattujen tyttöjen ja naisten terveysongelmista ja niihin saatavilla olevasta avusta. Webinaarissa käsitellään myös ympärileikkauksen puheeksi ottamista hoitotilanteessa ja toimenpiteen ennaltaehkäisyn velvoitetta.  Luennoitsijana toimii THM Elisabet Montonen.

30.9.2021 klo 14-15 Lääke- ja liuoslaskut
Webinaari sisältää perusteita liittyen lääke- ja liuoslaskuihin. Tule oppimaan tai kertaamaan lääkelasku-osaamistasi. Kouluttajana toimii lehtori Jenni Tiainen Metropolia ammattikorkeakoulusta.