Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Anne Pauna on Suomen Sairaanhoitajien uusi toiminnanjohtaja

uutinen

Ensi vuoden alusta Suomen Sairaanhoitajia luotsaa toiminnanjohtaja Anne Pauna. Hän siirtyy toiminnanjohtajaksi Helsingin Kaakkoisen kotihoidon esihenkilön tehtävistä.

  • Olen hyvin innoissani siitä, mitä kaikkea me pystymme Suomen Sairaanhoitajissa tekemään. Näen, että meidän pitää nostaa volyymiä, jotta näymme sairaanhoitajien arjessa enemmän. Lisäksi ajattelen, että juuri nyt sairaanhoitajien ja sairaanhoitajauuden tulevaisuudesta puhuminen on ratkaisevan tärkeää, Pauna sanoo.

Anne Pauna on 34-vuotias ensihoitaja (AMK), jolle vaikuttaminen on aina ollut intohimona. Hän mainitsee missionaan sairaanhoitajakunnan osaamisen näkyväksi tuomisen.

Ensimmäinen asia, minkä Pauna aikoo uudessa pestissään tehdä, on selvittää, mitä sairaanhoitajat arjessaan tarvitsevat ja mitä he Suomen Sairaanhoitajilta toivovat. Pauna kertoo, että hänen tähänastisen kokemuksensa mukaan sairaanhoitajat toivovat ainakin työrauhaa, tiedolla johtamista ja vaikuttamismahdollisuuksia. Näiden toteutumista Pauna sanoo todennäköisesti pohtivansa myös uudessa tehtävässään.

  • Näen, että iso tulevaisuuden kysymys Suomen Sairaanhoitajien toiminnassa on myös se, miten yhdistys voi olla mukana parantamassa sairaanhoitajien työhyvinvointia, Pauna pohdiskelee.

Toiminnanjohtaja tulee johtamaan Suomen Sairaanhoitajien päivittäistä toimintaa ja hallintoa palkattuna työntekijänä.

Minkälaista osaamista uusi toiminnanjohtaja tuo Suomen Sairaanhoitajiin, varapuheenjohtaja Nina Hynninen?

  • Muutosten ja murroksen tuulissa lähdimme etsimään tulevaisuuteen katsovaa modernia johtajaa kehittämään sairaanhoitajien yhdistystä yhteistyössä asiantuntijoidemme ja
    päättäjiemme kanssa. Anne Paunan vahvuuksia ovat muutos- ja kehitysmyönteisyys, rohkeus, kyky tarttua toimeen, positiivisuus, vakuuttavuus, innostuneisuus sekä hyvät yhteistyötaidot. Hänen koulutustaustansa antaa hyvät valmiudet kriisien hallintaan. Paunan vahvuuksina hallitus näkee erityisesti ratkaisukeskeisyyden ja johdonmukaisuuden asioiden edistämisessä, Hynninen kertoo.

Suomen Sairaanhoitajia johdetaan vuoden 2023 alusta toiminnanjohtajan ja luottamustoimisen puheenjohtajan yhteistyöllä. Toiminnanjohtaja–puheenjohtaja -malli on uusi Suomen Sairaanhoitajissa ja valittujen henkilöiden osaamisen ja kokemuksen hyödyntäminen tulee olemaan keskiössä, kun heidän työnjakonsa ja tehtävänsä myöhemmin täsmentyvät.

Luottamustoiminen puheenjohtaja valitaan valtuuston kokouksessa 26.11. Johtamismallissa puheenjohtaja vastaa siitä, että yhdistys toteuttaa perustehtäväänsä.

Toiminnanjohtaja-puheenjohtaja -malli on vastavalitulle toiminnanjohtajalle tuttu entuudestaan.

  • Näen isona voimavarana sen, että on kaksi vahvaa johtajaa viemässä eteenpäin strategisia tavoitteita, Anne Pauna sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *