Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Ehdota esitystä Sairaanhoitajapäiville 2020

uutinen

Sairaanhoitajapäivien 2020 (ke 25.3. ja to 26.3.) suunnittelu on käynnistynyt. Sairaanhoitajapäivät 2020 ovat erityisesti sinua varten sairaanhoitaja, kätilö, ensihoitaja, terveydenhoitaja ja alan opiskelija. Vuosi 2020 on sairaanhoitajien juhlavuosi: WHO on julistanut vuoden 2020 sairaanhoitajien ja kätilöiden vuodeksi. Tämän lisäksi vietämme Florence Nightingalen 200-vuotissyntymäpäivää, Sairaanhoitajaliitto täyttää 95 vuotta ja Sairaanhoitajien pohjoismainen yhteistyö täyttää 100 vuotta. Juhlavuosi tulee näkymään ja tuntumaan Sairaanhoitajapäivillä. Myös muut terveydenhuollon piirissä toimivat ammattilaiset ovat tervetulleita Sairaanhoitajapäiville.

Sairaanhoitajapäivillä 2020 haluamme tarjota ohjelmaa, joka koskettaa laajasti sairaanhoitajien työtä iästä, kokemuksesta, työpaikasta ja erikoisalasta riippumatta. Työskentelitpä millä sektorilla ja millä hoitotyön alueella tahansa, tehtäväsi on olla potilasta ja hänen läheisiään varten.

Haluamme kuulla sinun ehdotuksesi ja toiveesi tapahtuman sisältöön liittyen. Lähetä ehdotuksesi sairaanhoitajapäivien ohjelmaksi meille 30.9.2019 mennessä tästä linkistä.

Toivomme ehdotuksia esityksiksi seuraavista aiheista:

 1. Kliininen hoitotyö:
  • kivun hoito (esim. kivun synty, erilaiset kivut ja hoitomenetelmät, kivun kokemus, kivun merkitys potilaalla/läheisille, hoitajan rooli kivun hoidossa jne.)
  • lääkehoito (esim. erilaiset lääkehoidot ja niiden toteutus, lääkevirheet, lääkkeenjakelu ja sen laatu, lääkelaskut, lääkehoito-osaaminen, onnistunut osastofarmasia ja sen tuomat hyödyt)
  • haavahoito ( erilaiset haavat, haavahoidot, haavahoito-osaamisen merkitys)
  • akuuttihoito (esim. akuuttihoitotyön, ensihoidon, päivystyksen, valvontahoitotyön, tehohoitotyön ajankohtaisia aiheita)
  • palliatiivinen hoito/saattohoito
  • ikäihmisten hoito
  • päihde- ja mielenterveyshoito
  • Infektiot / aseptiikka
 2. Työhyvinvointi ja jaksaminen
 3. Sairaanhoitaja ja tulevaisuus (esim. digitalisaatio, robotiikka, ammatin kehittäminen, työn kuvan muutokset, innovaatiot, sairaanhoitajapula)
 4. Hoitotyön johtaminen (esim. miten epäonnistumisista on noustu, miten haasteelliset tilanteet on selätetty, miten johdetaan erilaisia yksiköitä/ ihmisiä, esimiestyön onnistumisen edellytykset, työntekijästä esimieheksi, esimies-alainen-suhde)

Toivomme, että ehdottamasi esitys syventää hoitotyön osaamista ja antaa kuulijalle uutta ajattelemisen aihetta hoitotyöhön, johtamistyöhön ja/tai opetustyöhön. Esityksesi keskittyy kliinisten aiheiden osalta konkreettisiin näyttöihin perustuviin tuloksiin ja/tai käytännön hoitotyön kehittämisen ja kehittämistulosten sekä innovaatioiden esittelyyn. Esityksesi voi olla myös eettinen ja/tai perhekeskeisen näkökulma edellä kuvattuihin aiheisiin tai kuvata hoitotyötä osaamisen varmistamisen ja merkityksen näkökulmasta. Sisällytä myös esitykseesi ajatus siitä, mitä jos sairaanhoitajia ei olisi, mitä siitä seuraisi oman aiheesi kannalta potilaalle, läheisille ja yhteiskunnalle?

Voit ehdottaa suullista esitystä, posteriesitystä tai jotain muuta esitystapaa. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia myös erilaisista esitystavoista.

Lisäksi järjestämme ohjelmaa Kahvila Huipussa, jonne toivomme sinua

 • esittelemään työtäsi huippuosaajana:

Juhlavuoden kunniaksi haluamme tuoda esille sairaanhoitajan työn monipuolisuutta. Sinä, joka työskentelet huippuosaajana sairaanhoitajana, kätilönä, ensihoitajana, terveydenhoitajana tai erikoistuneena sairaanhoitajana, asiantuntijahoitajana tai asiantuntijana, ehdota itseäsi kertomaan työstäsi muille. Kerro muille, miten olet päätynyt tehtävääsi ja millaista työsi on. Lähetämme tarkemmat ohjeet valituille esiintyjille.

 • kertomaan urasi voimaa antaneesta tai puhuttelevasta huippuhetkestä:

Haluamme tuoda esiin sairaanhoitajan, ensihoitajan, kätilön tai terveydenhoitajan työn erilaisia voimaa antaneita uran huippuhetkiä. Sairaanhoitaja, alan opiskelija, hoitotyön esimies tai hoitotyön opettaja ehdota itseäsi kertomaan urasi huippuhetkestä hoitotyössä tai siihen liittyvässä työssä. Olet kokenut urasi aikana jonkin mieliinpainuvan hetken, jonka haluat jakaa muille Kahvila Huipussa. Lähetämme tarkemmat ohjeet valituille esiintyjille.

Sairaanhoitajapäiville voit ehdottaa myös toive-esiintyjää, toiveaihetta tai toiveohjelmaa.

Siirry Sairaanhoitajapäivien sivulle tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sulje
Osta lippusi hoitotyön huipputapahtumaan!