Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Esittelyssä Nina Lappalainen, sarjakuvapiirtäjä

uutinen

Sairaanhoitajaliitto on aloittanut yhteistyön sarjakuvapiirtäjä Nina Lappalaisen kanssa. Nina, joka on ammatiltaan lähihoitaja mutta toiminut myös terveystoimittajana, piirtää meille kuukausittain sarjakuvan, joka liittyy läheisesti sairaanhoitajan elämään. Esitimme hänelle muutaman kysymyksen sarjakuvien piirtämisestä.

Minkälaisia viestejä haluat välittää sarjakuviesi kautta?

En usko lähettäväni kovinkaan suoraviivaisia viestejä, mutta usein pyrin näyttämään tilanteita, joissa ihmiset voisivat kohdata toisensa paremmin. Toki tilanteet ovat karrikoituja ja kärjistettyjäkin, yhdistelmää kaikesta koetusta ja kuullusta.

Lähes kaikki mitä sarjakuvissani esitän liittyy jollakin tapaa vuorovaikutukseen.

Onko sinulla mieliaiheita? Entä tyylejä?

Mieliaiheitani ovat ne, joissa itselläni on herännyt empatia jotakuta asianosaista kohtaan, joskus useita heistä. Varsinaisia inhokkiaiheita en keksi, sillä jos koen aiheen inhottavaksi, siihen yleensä löytyy näkökulma jonka kautta lopulta haluankin asian tuoda esiin.

Tykkään tehdä sarjakuvaa perinteisillä välineillä: nestemäisellä tussilla, siveltimillä ja terällä paksulle paperille. Rentoudun saksimalla kierrätyspaperia ja koostamalla siitä kuvia. Joskus niistä muodostuu sarjakuviakin.

Onko sairaanhoitajien maailmasta helppo piirtää?

Minua on opastettu piirtämään asioista, jotka tunnen. Aina se ei onnistu, ja silloin täytyy tutkia ja havainnoida lisää. Sairaanhoitajien kanssa olen saanut työskennellä paljonkin, joten havaintoja on kertynyt vaikka henkilökohtaista kokemusta sairaanhoitajana työskentelystä ei olekaan.

Ninan töitä on tähän mennessä julkaistu Ilta-Sanomissa kuukauden kotimaisena, Hallaus-aikakauskirjassa, Vastatuulen saluuna -sarjakuvalehdessä sekä omakustanteina.

Toukokuun sarjakuvan aiheena on Yhteistyön voima. Seuraava sarjakuva ilmestyy kesäkuun alussa.

Mukavia hetkiä sarjakuvan parissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *