Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Helsingin terveysasemat kokeilivat uudenlaista rekrytointia

uutinen

Työ terveysasemilla on muuttunut ja siksi rekrytoinninkin pitää muuttua. Hakuilmoituksen sijaan Helsingin terveysasemat tempaisivat järjestämällä lokakuussa kaksi yhteistä rekryiltaa valmistuville hoitajille ja lääkäreille. Rekryillassa oli sairaanhoitajia ja lääkäreitä kertomassa työstään, uudenlaisten työnkuvien esittelyjä, pientä purtavaa, välittömiä kontakteja ja aitoa kiinnostusta hakijoista. Ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen piti uudenlaista kokeilua erittäin onnistuneena.

Vuosaaren terveysaseman rekryiltaan ilmoittautui 22 hoitajaa ja Kalasatamaan 50 hoitajaa ja kaksi lääketieteen opiskelijaa. Luvut ovat isoja, sillä Helsingin kaikilla terveysasemilla on vakansseja avoinna vain parisen kymmentä.

Helsingissä rekrytoitiin sairaanhoitajia ja lääkäreitä yhteisessä iltatilaisuudessa. Ensin tietysti syötiin ja sitten pääsi kysymään suoraan tulevalta esimieheltä tai kollegalta asioista.

Sana lähti leviämään

Molemmissa tilaisuuksissa rekrytoitiin useita hoitajia, osan työsuhde alkoi nopeasti ja toisten tulee alkamaan vasta myöhemmin. Lisäksi huomattiin, että sana Helsingin kaupungista hyvänä työnantajana lähti leviämään: yhteydenottoja on tullut jälkikäteen myös niiltä, jotka eivät olleet rekryillassa.

– Osallistujat kiittelivät tilaisuutta todella onnistuneeksi, kuvaili ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen.

Ahlblad-Mäkinen kertoo saaneensa kommentteja muun muassa siitä, että tilaisuudessa tuli ”turvallinen olo”.

– Keskustelimme paljon perehdytyksestä ja koulutuksesta.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan henkilöstöresurssipalvelut olivat myös läsnä tilaisuudessa kertomassa koko toimialan tarjonnasta. Osallistujille haluttiin tarjota laajempaa kuvaa Helsingin kaupungista työntantajana.

– Valmistuvat hoitajat halusivat keskustella suoraan työtä tekevien kanssa ja esittää heille kysymyksiä.

Ensi keväänä on tarkoitus järjestää seuraavat rekryillat. Tämänkertaisesta otetaan opiksi se, että paljon aiemmin pitää olla liikkeellä, sillä opiskelijoiden kalenterit ovat valmistumisen kynnyksellä todella täynnä.

Kerralla pomo ja tulevat kollegat tutuiksi

Rekrytilaisuuksia aiotaan kehittää edelleen. Jatkossa järjestetään esimerkiksi ilmoittautuneiden taustojen mukaan paikalle toimijoita palvelumuotoilun ideoiden mukaisesti.

Osastonhoitajien roolia tapahtumassa kiiteltiin.

– Muutama osastonhoitaja tuli lennosta mukaan katsomaan, onnistuisivatko rekrytoimaan saman tien, ja oli ilo huomata, että he onnistuivat tavoitteessaan, kertoo Nina Ahlblad-Mäkinen.

Moni tilaisuudessa ollut selvästi yllättyi osastonhoitajien kertoessa joustavista työajoista.

– Se nousi vahvasti esille, ja uskon, että sillä on myönteinen vaikutus rekrytointiin jatkossa.

Kun valmistuva hoitaja hakee töihin, hän haluaa nähdä sekä esimiehen että työpaikan. Tämä selvisi opiskelijoille tehdystä kyselystä. Uudenlaisessa rekrytilaisuudessa opiskelijoiden toive toteutui, ja he saattoivat tavata tilaisuudessa pomon lisäksi myös tulevan kollegansa.

Teksti Eva Agge Kuvat Nina Ahlblad-Mäkinen ja Shutterstock

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sulje
Osta lippusi hoitotyön huipputapahtumaan!