Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Mitä tekevät anestesiasairaanhoitaja ja diabeteshoitaja?

uutinen

Näitä ja muita työnkuvia esitellään Työ tutuksi -kahviloissamme. Virtuaalisissa kahviloissamme hoitotyön eri erikoisalojen sairaanhoitajat valottavat omaa työnkuvaansa. Kahvilat on suunnattu kaikille sairaanhoitajien työstä kiinnostuneille. Varsinkin sairaanhoitajan uraa harkitsevat ja sitä opiskelevat saavat kahvilassa näppärästi käsityksen sairaanhoitajan monista suuntautumisvaihtoehdoista. Uskomme, että sairaanhoitajien työesittelyt kiinnostavat myös kliinistä työtä tekeviä ja uralleen uutta suuntaa hakevia sairaanhoitajia sekä hoitotyötä opettavia ja johtavavia.

Ensimmäinen virtuaalisesti järjestetty Työ tutuksi -kahvilamme torstaina 20.1. oli menestys. Teemana oli perioperatiivinen hoitotyö. Sairaanhoitaja Sari Pyhälä kertoi työstään anestesiasairaanhoitajana ja Tia Kontio leikkaussalisairaanhoitajana. Kliinisten ja teoreettisten valmiuksien lisäksi työnkuvat vaativat tarkkuutta, kärsivällisyyttä, ongelmanratkaisukykyä, ennakointikykyä ja hurttia huumoria. Tia mietti, onko enemmän erikoisalan valinnan syytä vai seurausta se, että hänellä on kotonakin kaikki keittiövälineet millilleen omilla paikoillaan.

”Ihan maailman parasta työtä”

Molemmat asiantuntijat kertoivat niin työnsä iloista kuin raadollisista puolista, mutta päätyivät samaan lopputulemaan: ihan maailman parasta työtä, en voisi kuvitellakaan tekeväni muuta. Ylpeys ja ilo omasta työstä välittyivät tiukan asiatiedon lomassa.

Vaikka työssä on monia vaateita ja onnistumisen mittareita, Sari tiivisti mikä mittari lopulta päivän päätteeksi on hänelle merkittävin: se, että hän lyhyessä kohtaamisessaan potilaan kanssa onnistuu luomaan tunteen siitä, että potilaalla on turvallinen olo nukahtaa.

Yli 80 osallistujaa edustivat hoitoalaa laidasta laitaan. Kysymyksiä ja keskustelua riitti ihan viimeisille minuuteille saakka. Kuulijat halusivat tietää muun muassa mahdollisuuksista päästä niin harjoitteluun kuin töihin leikkaussaliin, urakehitys- ja koulutusmahdollisuuksista, missä ammattikorkeakouluissa voi suuntautua perioperatiiviseen hoitotyöhön, soiko leikkaussaleissa musiikki ja kuka sen valitsee tai tuntevatko kokeneetkin sairaanhoitajat joskus riittämättömyyttä. Keskusteluilmapiiri oli innostunut, kollegiaalinen ja turvallinen. Kysymyksiä ja vastauksia jaettiin niin chatissa kuin keskustellen.

Saimme paljon palautetta siitä, että tällaiselle tapahtumalle on tilausta ja tarvetta! Osallistujat kiittivät kovasti ja kokivat saaneensa arvokasta tietoa ja ymmärrystä, he kommentoivat esimerkiksi: ”Tää oli huikee!” tai ”Kiitos paljon! Tää vahvisti omaa halua jatkaa syventävä harjottelu leikkausosastolla :)”.

Seuraavaksi vuorossa diabeteshoitaja ja haavahoitaja

Kahvilaan ilmoittautumisen yhteydessä osallistujilta kysyttiin mistä kliinisestä erikoisalasta he jatkossa haluaisivat kuulla ja saimme yli 120 vastausta ja toivetta.

Kovasti tilaisuudessa kyseltiinkin jo seuraavan kahvilan ajankohtaa ja teemaa. Ilolla voimme kertoa, että seuraava kahvilatapahtuma on 7.4. klo 17-18.30. Silloin diabeteshoitaja ja haavanhoitaja esittelevät omaa työtään. Seuraa viestintäkanaviamme ja tule mukaan!

Työ tutuksi -kahvilat toteutetaan yhteistyössä Sairaanhoitajaliiton asiantuntijajaostojen eli eri erikoisalojen hoitoyön järjestöjen/verkostojen kanssa, https://sairaanhoitajat.fi/meista-enemman/asiantuntijajaostot/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *