Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi

Hoitotyö oikealle paikalle maailmankartalla – Nursing Now!

uutinen

 

Tänään tiistaina 27.2.2018 lanseerataan maailman sairaanhoitajaliiton ICN:n ja maailman terveysjärjestön WHO:n kampanja Nursing Now.

Katso suora lähetys Suomen aikaa klo 15 alkaen! Lähetyksessä seurataan tapahtumia muun muassa Genevestä ja Lontoosta, jossa mukana on myös herttuatar Catherine, joka on kampanjan suojelija. Pohjoismaista väriä avajaispuheenvuoroihin tuo Norjan sairaanhoitajaliiton varapuheenjohtaja Karen Bjøro, joka vetää sessiota kampanjan merkityksestä eri puolilla maailmaa.

Hoitotyön opiskelijoiden ja nuorten sairaanhoitajien kampanjointia voit seurata myös tänään Suomen aikaa klo 12, 18 ja 23 heidän maailmanjärjestönsä (GASNN) Twitterissä ja Facebookissa.

Mistä on kyse?

Nursing Now -kampanja pyrkii parantamaan terveyttä maailmanlaajuisesti nostamalla sairaanhoitajien profiilia ja asemaa. Kampanja vaikuttaa päätöksentekijöihin ja tukee sairaanhoitajia.

Sairaanhoitajat ovat avaintoimijoita tulevaisuuden muuttuviin terveystarpeisiin vastaajina. Heidän osaamisensa on otettava täysimääräisesti käyttöön ja heidän työolosuhteistaan ja osaamisestaan sekä tutkittuun tietoon perustuvien käytäntöjen jakamisesta on huolehdittava. Hoitotyön näkökulma on otettava mukaan päätöksentekoon. Tarvitsemme myös lisää sairaanhoitajia johtopaikoille.

Kampanja kestää vuoteen 2020 saakka, joka on Florence Nightingalen syntymän 200-vuotisjuhlavuosi ja samalla globaali hoitotyön juhlavuosi.

Seuraa kampanjaa!

Kotisivujen lisäksi voit seurata kampanjaa ja osallistua siihen sosiaalisessa mediassa #NursingNow @NursingNow2020  instagramissatwitterissä ja Facebookissa. Tilaa myös sähköpostiisi kampanjan uutiskirje.

Katso  WHO:n video sairaanhoitajien ja kätilöiden merkityksestä terveyspalveluissa.

ICN meets Helsinki – be there!

Sairaanhoitajapäivien avajaisissa 22.3. klo 9 meillä on ilo ja kunnia saada Helsinkiin paikalle juhlapuhujaksi maailman sairaanhoitajaliiton ICN:n puheenjohtaja Annette Kennedy, joka tuo terveiset maailman kollegoilta! Tule paikalle! Avajaisiin pääset veloituksetta sisään.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *