Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Hoitotyön maailmankongressi Helsinkiin vuonna 2025

uutinen

Suomen Sairaanhoitajat ja Kansainvälinen sairaanhoitajaliitto järjestävät yhdessä vuoden 2025 hoitotyön maailmankongressin Helsingissä. Samana vuonna Suomen Sairaanhoitajat (ent. Sairaanhoitajaliitto) täyttää sata vuotta.

Pitkän hakuprosessin päätteeksi Kansainvälinen sairaanhoitajaliitto valitsi kolmen loppusuoralle yltäneen kandidaatin joukosta vuoden 2025 maailmankongressin yhteistyökumppanikseen Suomen Sairaanhoitajat ja pitopaikaksi Helsingin.

  • Tämä on meille merkittävä asia monella tapaa. On upea olla yhteistyökumppanina hoitotyön maailmanluokan suurtapahtumassa: pääsemme näyttämään osaamistamme. Iloitsen erityisesti siitä, että voimme mahdollistaa suomalaisille sairaanhoitajille pääsyn oman alan suurimpaan ja monipuolisimpaan kansainväliseen tapahtumaan, sanoo Suomen Sairaanhoitajien puheenjohtaja Nina Hahtela.

Suomen Sairaanhoitajissa uskotaan vahvasti, että sairaanhoitajien ammatti ja hoitotyö tulevat pysymään yhteiskunnallisen keskustelun keskiössä kaikkialla maailmassa. Sairaanhoitajat ovat avainammattilaisia erilaisten humanitaaristen kriisien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

  • Helsingin kongressi 2025 tulee varmasti tarjoamaan mielenkiintoisia näkökulmia koko vuosikymmenen tapahtumiin, sanoo puheenjohtaja Hahtela.

Suomen Sairaanhoitajien asiantuntija, kansainvälisistä asioista vastaava Anna Suutarla on edustanut lukuisissa hoitotyön maailmankongresseissa.

  • ICN:n monipäiväisissä sairaanhoitajien kongresseissa yhteishenki on aina käsikosketeltava. Toivon, että jokainen sairaanhoitaja saisi kerran kokea kongressin tunnelman ja sen, miten kollegiaalisuus yhdistää tuhannet sairaanhoitajat kaikkialta maailmasta. Tässä ajassa sairaanhoitajat tarvitsevat yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ihan eritysesti. Kongressi on historiallisestikin merkittävä. Edellisen kerran Sophie Mannerheim emännöi ICN:n kongressia Suomessa tasan sata vuotta aiemmin, Suutarla kertoo.

Suomen hoitotyön tekijöillä, kehittäjillä ja tutkijoilla on hieno tilaisuus tarjota projektejaan ja kehittämishankkeitaan esiteltäviksi Helsingin kongressissa 2025. 

  • Me tuomme maailman Helsinkiin ja esittelemme Suomea maailmalle.  Jos hoitotyön saralla haluaa olla kärryillä uusimmista maailmanlaajuisista virtauksista, silloin kannattaa osallistua maailmankongressiin. Esillä on sellainen kattaus luentoja, tapahtumia, uutuuksia ja hoitotyön käytäntöjä, että jokainen löytää taatusti oman tapansa osallistua, Hahtela sanoo.

Lue ICN:n tiedote asiasta englanniksi tai suomeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *