Siirry sisältöön
Sairaanhoitajapäivät Liity jäseneksi Asiointipalvelu
In English Haku

Jari Hinkkurinen – positiivinen ihminen, hyväsydäminen ystävä, sairaanhoidon ja kriisityön vankka kehittäjä on poissa.

uutinen

Jari Hinkkurinen toimi pitkään Suomen Sairaanhoitajien luottamustehtävissä: Hän oli pidetty ja arvostettu kollega monille.

Jari Hinkkurinen oli sairaanhoitaja, sisätautien ja psykiatrian erikoissairaanhoitaja sekä terveystieteiden maisteri. Hän teki opinnäytetyönsä Kuopion yliopistoon; ”Itsemurhaa yrittäneiden miesten kokemuksia itsetuhoisuudesta ja siihen liittyvästä toivottomuudesta”. Jarilla oli pitkäaikaisena haaveena syventää tutkimusta itsemurhista ja niiden syistä aina väitöskirjaksi asti. Se jäi nyt toteutumatta.

Jari Hinkkurinen menehtyi äkillisesti 31.7.2023 Meilahden sairaalassa tyttärensä Annin läsnä ollessa. Hän syntyi ja kävi koulunsa Kouvolassa. Varsinaisen työuransa hän teki Kuusankosken aluesairaalan (myöh.

Pohjois-Kymen sairaala) ensiapupoliklinikalla sekä viimeiset työvuodet palvelualuepäällikkönä vastuualueenaan tuolloin myös Kymenlaakson keskussairaalan ensiapupoliklinikka.

Jari oli vankka hoitotyön ammattilainen ja ylpeä siitä, että oli sairaanhoitaja. Hän teki laajasti muutakin esimiestyönsä lisäksi kuten toimi useissa hoitotyötä kehittävissä työryhmissä. Jari myös luennoi ympäri Suomea, mm. itsetuhoisuudesta. Jarille potilas oli numero yksi, hän oli työssään potilaan asialla unohtamatta kuitenkaan työkavereiden tukemista ja kannustamista. Vaikka työelämä oli kiireistä, ei Jarilla koskaan ollut kiire kohdatessaan ihmisiä.

Jarille sairaanhoitajuus oli sydämen asia, ja hän edisti hoitotyötä monin eri tavoin, myös moniammatillisesti. Jari toimi Suomen sairaanhoitajaliiton (nyk. Suomen sairaanhoitajat) hallituksessa vuosina 1992–2015, jolloin hän osallistui kansallisesti hoitotyön huipulta kehittämiseen niin hoitotyön, sen opetuksen kuin tutkimuksenkin näkökulmasta. Hän verkostoitui laajasti hoitotyön johtajien, asiantuntijoiden, opettajien ja tutkijoiden kanssa ja toi samaan aikaan tietoa ja osaamistaan myös konkreettisen tekemisen tasolle Kymenlaaksoon. Jari toimi ansiokkaasti Kymenlaakson sairaanhoitajat ry:n hallituksessa kolmen vuosikymmenen ajan mm. koulutusvastaavana ja yli kymmenen vuoden ajan varapuheenjohtajana.

Jari toimi myös vuosia aktiivisesti paikallisessa TEHY:n ammattiosasto 401 ry:ssä ja TEHY:n liittovaltuutettuna sekä pääluottamusmiehenä.

Jari oli vuosia kiinnostunut taiteesta ja taiteen tekemisestä, hän kävi mm. Repin-instituutissa sekä Kansalaisopistossa piirustus- ja maalauskursseja ja paljon muita taidealan koulutuksia. Vuonna 2022 Jari liittyi jäseneksi Kouvolan Taideseura ry:hyn ja otti heti varapuheenjohtajan tehtävän. Tänä vuonna Jarista tuli seuran puheenjohtaja, josta tehtävästä hän joutui nyt luopumaan aivan liian aikaisin.

Jari kouluttautui vapaaehtoiseksi kriisitukihenkilöksi Vuoroveto-kriisikeskuksen toiminnan alettua 2010- luvulla Kouvolassa. Jari ennätti tässä toiminnassa käydä lukuisia tukikeskusteluja vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. Jari oli hyvä, rauhallinen ja ammattitaitoinen työpari tukikeskusteluissa toisille kriisitukihenkilöille. Häneen voi aina luottaa ja tukeutua. Jäätyään eläkkeelle hänestä tuli kriisikeskusta

hallinnoivan yhdistyksen puheenjohtaja, johon tehtävään Jari paneutui koko sydämestään. Puheenjohtajuuden rinnalla hän piti edelleen yllä tuntumaa käytännön auttamistyöhön. Jari oli tuttu näky kriisikeskuksella työntekijöille viikoittaisilla vierailuillaan ja viikkopalavereillaan.

Jari oli kuitenkin ennen kaikkea huolehtiva ja rakastava perheenisä. Jaria jäivät syvästi kaipaamaan puoliso, lapset ja lastenlapset.

Kiitos Jari ammattitaidostasi ja ystävyydestäsi

Kuusankosken aluesairaalan/Pohjois-Kymen sairaalan työtoverit, kollegat ja ystävät Kymenlaakson sairaanhoitajat ry

Kouvolan taideseura ry

Vuoroveto-kriisikeskus vapaaehtoiset ja työntekijät / MIELI Vuoroveto Mielenterveys ry hallituksen jäsenet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *